Čo na odhlučnenie steny?

Potrebujem odhlucnit stenu, ktoru mam spolocnu so susedom. Nerozumiem, ako mohli davat take kantovky medzi bytmi, ked stavali dom. Vsetko pocut. Takze, co odporucate, nobasil? polystyren? specialnu hmotu? Raz na TA3 siel dokument o nejakej specialnej bavlne, naozaj netusim co to bolo ...
Odpovedať
1
2
@martingalba neviem čo bude v tej miestnosti, ale napríklad ak je to spálňa, alebo detská izba, daj na tú stenu rolldor skriňu. my sme to tak riešili v predošlom byte. u nás bolo strašne počuť vodu a splachovanie. ako sme na tú stenu dali skriňu rolldorku, tak sme už nič nepočuli.
Odpovedať
@martingalba skus kuknut toto, http://www.vuno.sk/53/zvukova-izolaci... osobne skusenosti s tym ale nemam...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@martingalba poriešili ste? aj my by sme chceli, len neviem ako. skrine mám už umiestnené inde, preto potrebujeme niečo na stenu.
Odpovedať
sa pristahovali hlučnejší susedia - predtým tichá dôchodkyna a začalo nám to vadit. bývame v paneláku. dík za rady, ako odhlučnit stenu.
Odpovedať
@bibi23 taketo nieco: http://www.rigips.cz/akusticke-predst...
Odpovedať
Profilova fotka
@martingalba @bibi23 My to riešime TETRA K doskami: http://www.kuruc.sk/sk/dosky-tetra-k a sadrokartónom.
Odpovedať
Ahojte, aj mňa zaujíma táto téma.Mám podobný problém, pýtali sme sa na to aj výrobcov nábytku , konkrétne vstavaných skríň.Skriňa nič nevyrieši, zvuky sa prenášajú ďalej.Susedia majú z našej strany posuvné skrine , my máme presne na tej stene čelo postele.Počujeme všetko.Nameless spomenul wolf izolačné dosky, videla som v reklame, ako to funguje, ale ono je dobré, keď si to spravia obidve strany-teda obidvaja susedia.No a inak asi klasika-polystyrén, minerálna vlna, sadrokartón.Ja uvažujem o tehlovom obklade, ktorý má aj dekoračnú funkciu.Ale či to pomôže, neviem, kto poradí?
Odpovedať
@sonickasim EPS určite nie. Do SDK predsteny ťažkú vlnu na to určenú. Plus ale zvuk sa šíri aj podlahou, stropom a priečkami, nielen tou jednou stenou, ktorá spája Vás a susedov. Takže inštaláciou SDK predsteny sa problém eliminuje len časti. Neviem - je reálne stvárať niečo na strope, podlahe a stenách, ktoré sú "bočnicami" tej vstavanej skrine? Lacné to nebude.
Odpovedať
ahoj blacksr, prosím, čo je to EPS?
Odpovedať
@sonickasim Dobrý den. EPS = expandovaný polystyren. Jinak EPS je dokonalá vodič zvuku a na akustickou izolaci je naprosto nevhodnyý. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@martingalba Dobrý den. Samozřejmě, že platí všechno, co již napsala blacksr. Co se týká nějakého efektu, tak nejúčinnější bude ta předstěna, ale nesmí být v žádném případě zakotvena do stěny, kterou chcete utlumit, ale pouze do stropu a do podlahy. Do okrajových stěn bych to vůbec nekotvil. UW pofil musí být připevněn přez pěnovou samolepící těsnící pásku. Celá dutina musí být vyplněna minerálem typu AKU. Jisté je, že tak utlumíte celkem solidně tu stěnu, ale určitá část hluku bude pořád pronikat přez související konstrukce. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
kolko treba mineralnej vlny na dobru zvukovu barieru ked sa jedna o nenosnu priecku? bude stacit 60 mm alebo mame radsej pridat? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobrý den. Cituji : Při hodnocení měření akustických izolací je třeba vzít v úvahu skutečnost, že lidské ucho nevnímá změny hladiny hluku stejně jako měřící technika (tj. lineárně) – např. při úrovni hluku 72 dB, který panuje venku na ulici, vnímá lidské ucho útlum pouhých 3 dB jako pokles hluku na poloviční intenzitu a útlum 6 dB vnímá jako pokles na čtvrtinovou intenzitu hluku. Z toho vyplývá, že každý utlumený decibel (dB) je pro subjektivní vnímání poklesu intenzity hluku velmi důležitý. A protože neznáte hladinu hluku za stěnou, neznáte frekvenci zviuků, které ten hluk obsahuje, tak se nedá nijak jinak odpovědět, než takto - čím více tam té izolace dáte, tím je to lepší. Nikdo ale současně neví, jakou hladinu hluku přenesou sousední stěny, strop a podlaha. Čili, já bych šel asi do 100 mm Isover AKU, nebo nějakého Rockvoolu Airrock ND a pod. S pozdravem Laďa
Odpovedať
ďakujem pekne za všetky odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den, mam problem, v bytovke, kde byvame sa nad jednou izbou (detska) nachadza kotolna. V podstate stale ale hlavne v noci ked je ticho je pocut neprijemny vysoky monotony zvuk kotolne. rozmyslam, ako by sa to riesit. pozerala som na googli, ze by sa dala izba odhlucnit ale sa bojim, ze ked do toho dame peniaze nakoniec to ani nepomoze. ma niekto podobne skusenosti? neviete nahodou na koho by som sa mohla obratit s touto pracou, kto by mi to spravil? neviem ci obycajny murar by to spravil. a aka cena je takehoto niecoho. Dakujem Dominika
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@pernikova_chalupka dobry den. ja sa chcem spitat ci pomohli vam tie dosky na odhlucnenia od suseda?
Odpovedať
Profilova fotka
@katulka253 Zdravím. No, bývame v rodinnom. A keď jednej strany máme susedovie pozemok vzdialený tak dva metre. A veru, keď sa tam hlasnejšie vyprávajú, čistia sliepkam, tak všetko počuť. Aj lietadlá cez strechu. Nesie sa to asi po konštrukcii domu.
Odpovedať
@martingalba ja som pouzila na odhlucnenie steny v spalni, ktora susedi so schodiskom a vytahom toto www.potichu.sk a max spokojnost
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som našla toto www.odhlucnenie-bytu.sk, špecializujú sa na danú oblasť. Vyskúšala som odhlučnenie steny dvoma vrstvami izolácie a môžem povedať, že cítim útlm 80 % s maximálnou spokojnosťou. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ahojte- spytam sa, da sa na tu odhlucnenu, namontovanu dosku Izonovum- spominane v poslednych 2 prispevkoch vesat police? Udrzi to nejaku hmotnost? Vdaka.
Odpovedať
@tyli toto riesenie urcite nie,z vl.skusenosti
Odpovedať
@maria123 prečo? u nás to veľmi pomohlo a teraz sme to taktiež tak riešili, pretože detská izba susedí s obývačkou od susedov a pomohlo opäť keď sme dali na tú stenu skriňu a to ani nie je pozdĺž celej steny. bol počuť televízor a teraz už nepočujeme nič.
Odpovedať
asi zalezi od panelov,u nas je pocut vsetko a skrinu mame na celu stenu,preto toto nedporucam
Odpovedať
@tyli Mimo témy ale nedá mi: _neviem či ste mysleli bežnú vstavanú skriňu s posuvnými dverami, alebo konkrétne nejakú vstavanú skriňu od firmy Rolldor ale v každom prípade by som sa podvodníckemu hajzlovi z Rolldor vyhol širokánskym oblúkom. O tom prečo, si môže ktokoľvek vyhľadať informácie na internete po zadaní pár hesiel ako napr "rolldor, Madleňák, podvod"
Odpovedať
@jurdo_220 myslela som vstavanú skriňu, ktorej sa všeobecne hovorí aj rolldoor. nemyslela som predajcu. (nebolo úmyslom robiť tu niekomu reklamu, preto je slovo s malým písmenom na začiatku, ak išlo o to)
Odpovedať
@jurdo_220 ináč rada som si prečítala, práve stojíme pred rozhodnutím komu dať robiť skrine na chodbu. po skúsenosti s inou nemenovanou firmou (aj napriek tomu, že nakoniec všetky chyby odstránila) nejak nemám chuť dávať robiť skrine nikomu. žiaľ nevyhneme sa tomu, ale je to ťažké rozhodovanie.
Odpovedať
a tymi TETRA K doskami to sa da dat na celu stenu a odhlucni to napriklad aj zvuk vytahu??a kolko asi tak vyjde jedna bytova stena
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
podla mňa najúčinnejší materiál na odhlučnenie je husto lisovaná polyuretánová pena hustoty aspoň 80 alebo 120 kg na m3, zadržiava to zvuk naozaj pekne http://www.izotes.sk/pena_zvuk_izolacia video: https://youtu.be/hnYutsZNCn8
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?