Čo dať za kuchynskú linku pri plynovej doske?

Profilova fotka
Mám jednu otázočku a bola by som rada, ak by ste mi vedeli poradiť. Prerábame byt, dávame do kuchyne novú kuchynskú linku. Starý sporák vyhadzujeme a chcem vstavanú rúru a samozrejme varnú dosku plynovú. Teraz mám dilemu, čo dať za kuchynskú linku. Chcela by som sa vyhnúť obkladu a radšej by som použila rovnaký materiál, ako je pracovná doska na linke. Len premýšľam, či z ohňa, teda zo silnejšieho plameňa tá pracovná doska za linkou a aj samotná pracovná doska nepoškodí, či odolá teplu a tak. Máte skúsenosti? Ako ste to riešili vy? Ďakujem za všetky odpovede
Odpovedať
@govinda my sme sice davali obklad,ale kamoska ma pracovnu dosku a uplne v pohode.Nema vobec ziadne poskodenie :-) kludne chod do toho. A teraz som najnovsie videla ze sa dava taky tenky material na stenu potiahnuty vrstvou tvrdeneho skla. Je to naozaj pekne a moderne,ale neviem ako sa to vola.Hodi sa to najviac k tym lesklym modernym kuchyniam
Odpovedať
Profilova fotka
@plavko my nebudeme mať lesklú linku, ale takú klasiku - drevo. Do indukčnej dosky nechcem ísť, chcem plyn a fakt som mala obavy, aby mi to neobhorelo alebo aby sa to inak nezničilo od plameňov z horákov :-)
Odpovedať
No, zastenu z materialu ako je prracovna doska nemozes dat pri plynovom sporaku, a uz vobec nie, ak su velke horaky vzadu. Jedine ak by na to v oblasti sporaka islo priehladne kalene sklo, to by slo. Aspon ja mam take info
Odpovedať
My mame z toho, z coho je aj pracovna doska, ale posledne horaky pouzivam co najmenej a ak pouzivam, dam za ne dosku na krajanie pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@elfa hľadala som plynové varné dosky s malými horákmi vzadu, ale väčšinu, čo som videla, boli práve naopak a tie veľké boli vzadu. @janka987 ja práveže malé horáky používam čo najmenej aj teraz, takže ak by boli vzadu, to by mi ani veľmi nevadilo, ak by som ich používala len zriedkavo a prípadne by som na ten čas dozadu dala nejakú dosku na ochranu tej pracovnej dosky. Ale to najprv musím nájsť takú dosku, kde budú malé horáky vzadu :)
Odpovedať
aha, tak drzim palce, my mame elektrolux, stredne horaky v jednom rade za sebou a vzadu velky a vpredu maly. @govinda
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám zástenu z toho istého materialu ako pracovná doska,varím na plyne vzadu stredné horáky v predu velky a maly horák,dost používam tie zadné a nic sa nestalo,je to v pohode,neviem prečo ti elfa napísala že sa to nemá,ja to tak mám už piaty rok a pohoda,ved plyn zapnem pod hrncom a tak aby horel pod hrncom a neolizoval plamen´mi hrnec okolo,som bola u kamošky sa mi stažovala,že má hrnce nanič lebo hned jej ohorali rúčky na hrncoch ,hrnce kovové s gumenymi rúčkami má,no jasne,ked som videla ako varí,plamene jej nie že pod hrncom ale až boky hrnca olizujú a tak jej tie rúčky ohoreli,práveže to je to,na plyne sa varí dobre ,lebo vidíš ked stíšiš a pridáš,vidíš podla horáka aký je plameň,na elektrike nevidíš ked stíšiš,ješdine oprobovat či je platna horúca,tak ak budeš varit normálne a nenastavíš horák jak blázen,tak neni o čom,nič sa nestane :-) :-) :-)
Odpovedať
Vravela som. ze mam take info.... V obchode nam povedali, ze keby si to dam, tak na vlastne riziko a neplati na to potom zaruka... Inak, ja mam plynovu dosku so strednymi horakmi vzadu, je to elektrolux.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 A máš svetlú alebo tmavú pracovnú dosku? Ja sa aspoň pokúsim nájsť taký sporák, aby mal menšie horáky vzadu, len ešte musím popozerať. Viem, že keď teraz kamoška kupovala kuchynskú linku, tak jej tiež neodporúčali dávať dosku za plynový sporák, takže aj @elfa mala dobré info, ale snáď si dám na to pozor. Ešte sa mi nestalo, aby mi oheň olizoval hrnce zboku a ak by som sa mala obávať, tak na tú chvíľu capnem za hrnce na stenu nejakú dosku na krájanie.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) kuchyňu mám v albume sa pozri,a elfa má tiež pravdu,tie zásteny možu byt tiež rozne,ale ja si myslím že ak varíš normálne,a nešlahajú ti púlamene až kolo hrncov,tak sa nemože nič stať,ked kukám tu po albumoch tak vela ludí má dosku ako zástenu a plynové horáky,ináč ja mám kuchynu prerobenu v paneláku pred 6 rokmi,a teraz snívam o dome,tak zas mám v halve niečo iné,a asi by som v dome dala obklad ako zástenu,sa mi tá doska prestala páčiť jak som tu videla všelijaké krásne obklady,výhodu má doska ináč v tom,že ked si tam chceš napr dat koreničky a tak.stačí zatlct klinček a je to,do obkladu sa už musí vrtat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 veď to vidím ako výhodu, že keď chcem niečo navŕtať ako poličku na koreničky, alebo vešiačik na naberačky a podobne, je výhodnejšie mať tam práve dosku ako zástenu ... tak uvidím, ako sa nakoniec rozhodneme, nechám si samozrejme poradiť aj od stolára, čo mi bude robiť kuchynskú linku a uvidím. U mňa zatiaľ vyhráva tá pracovná doska ako zástena. A pozrela som si tvoj album, pekne ste si to urobili :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
tak posuniem plyn nie? :D pracovna doska ma dost dobru odolnost, jedine ze je smejd.. ja normalne pokladam na parcovnu dosku zeravy hrniec, 200C a viac... stoji to par eur, a nove to vyzera dobre.. + nemam v poslednom case nervy na to, ako sa to odlupuje, spotreby material, vivat smart 2015 doba. podotykam, ani ten 200C hrniec nic doske neurobil... proste, kaslem na to, davam do chladnicky teple (nie horuce az zerave) predmety, nemam cas si davat budik, co kedy ako, drb to tam, a mam pokoj...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?