Cirkulácia teplej vody

Ahojte, v bytovke menili nejaké ventily a neviem čo ešte robili a pustili do obehu sajrajt, umrelo obehové čerpadlo a neviem čo tam ešte riešili, ale aby som sa dožil teplej vody, vypustím cez teplú množstvo studenej - bývam najvyššie... Beží nejaká prestrelka medzi správcom a dodávateľom. a vyjadrenie tých čo menili ten ventil (asi dodávateľ teplej vody) poslal vyjadrenie: "K takej situácii môže dochádzať pri úplne bežnej oprave batérie, alebo inej oprave na rozvode TÚV u hoci ktorého nájomníka alebo na ležatých rozvodoch teplej vody. Spôsobuje ju zavzdušnenie samotnej stúpačky. Stav sa nezmení pokiaľ sa na samom vrchu v byte systém neodvzdušní. Opakujem , k tomuto stavu môže dochádzať pri každej oprave na vnútornom rozvode teplej vody v budove. Je potrebné zabezpečiť kontrolu vnútorných rozvodov a dôsledného odvzdušnenia v budove , čo nie je naša záležitosť. Ďakujem." Otázka, (nie som vodár) stupačka ide zvislo hore, na ňu je napojený každý byt, napojenie začína ventilom a potom sú hodiny - (zaplombované). Je možné zavzdušniť funkčnú stupačku opravou batérie? Veď v stupačke je nejaký tlak vody.... podľa mňa napísali strašnú --- ďakujem za vyjadrenia.
Odpovedať
IBA SPROSTOST PISES
Odpovedať
Celkom nerozumiem čo presne potrebuješ riešiť. To umreté cirkulačné čerpadlo je vymenené a stále máš problém s tým, že ti dlho trvá dokiaľ ti začne tiecť teplá voda z kohútika? Alebo to cirkulačné čerpadlo je vypnuté? Alebo je nainštalované nové cirkulačné čerpadlo a napriek tomu dlho čakáš na teplú vodu?
Odpovedať
@stefanby Otvor si dvierka do šachty, kde sa tvoj byt napája na stúpačky. Tam nájdeš niekoľko zvislých potrubí - jedno bude studená voda, jedno je prívod teplej vody a jedno (zvyčajne tenšie) potrubie je spiatočka teplej vody. Rukou chyť tú spiatočku - ak je teplá - teda cirkuluje tam teplá voda, tak problém bude u teba v byte. Ak je studená, že teplá voda necirkuluje, tak to treba nahlásiť správcovi, ktorý preverí, prečo v tvojej stúpačke necirkuluje teplá voda a zabezpečí opravu či nápravu. My nemáme ani len tušenia, čo sa u teba v bytovke robilo, čo sa pokazilo a čo treba urobiť, aby si mal hneď teplú vodu.
Odpovedať
@vrajmantak jasne @toky1 @chrobak7 stare cerpadlo asi exlo, tak ho boli vymeniť. Ale ani nove nefunguje. Od pondelka sa to rieši, je piatok. Stupacka aj vracacka je studena. Akurat som dostal info - asi kazdy den, ze to mam odvzdusnit, pustit teplu tocku naplno. Kazdy den pridu, cosi skúsia. Povedia ze ro treba odvzdusnit a idu prec. Ja pustam drahu vodu do kanala a nic z toho. Jedno z vyjadreni bolo ze oni to spravili ok, ze to je zavzdusnene lebo niekto mohol menit bateriu napr. A otazka teda: da sa to zavzdusnit vymenou baterie?
Odpovedať
Výmenou batérie stúpačku nezavzdušníš. Výmenou čerpadla mohli zavzdušniť, záleží od toho, akí boli šikovní a ako bolo pripojené čerpadlo Po akejkoľvek robote na ležatých (ale aj stúpacích) rozvodoch vždy stúpačky odvzdušňujeme, pokiaľ nie sú urobené tak, že sa na najvyššom poschodí odvzdušnia (skoro) samé... Ale najprv treba vedieť, či je čerpadlo funkčné...
Odpovedať
@dedo758 ďakujem za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?