Cim vyplnit dieru s panelovym spojom?

Zdravim, Pri vyrezani noveho otvoru v panelovej stene a odvaleni vyrezaneho panelu ktory bol hlbsie zapusteny, sa majstrom podarilo znicit aj kus dlazby a parkiet. Parkety som uz dako opravil, kedze som nasiel jeden kus nahradnej a chystam sa tak urobit aj s dlazbou, kedze par kuskov co zostalo este mam. V tejto casti je vsak poskodenie ovela vacsie, kedze bolo znicene aj ulozne lozko a bol obnazeny panelovy spoj. Kedze tento krater je dost hlboky, chcel by som sa spytat co by ste doporucili pouzit na sanaciu? Aky material by bolo vhodne pouzit na opravu? Problem je co som sa doteraz pytal, tak kazdy mi radi daco ine. Jeden tvrdi ze treba pouzit betonovu zmes, druhy ze cementovu maltu a iny ze tam mam vyliat zalievkovu nivelizacnu hmotu, aby sa to dostalo do vsetkych skar. Kedze sa tam odkryl aj jeden roxor, tak by som rad zvolil spravnu aplikaciu, aby to nahodou nezacalo zbytocne hrdzaviet. Poznamka: Ked uz tam vznikla taka diera, tak som sa rozhodol ju vyuzit a zaliat s polu s obnazenymi aj zvysne kable, ktore boli predtym vlozene len do skar medzi prechodmi parketa/dlazba. Foto: prikladam Dik za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kexosk v podstate ma kazdy pravdu.. mozes tam vyliat co chces.. ide o to aby to bolo pochodzne... moze tam byt aj xps, ale nieco vyliat a nechat zatvrdnut je jenoduchsie
Odpovedať
@kexosk kable do chraniciek, nasledne vsetko zaliat betonom, potom prilepit dlazbu. Treba zvazit nutnost urobenia dilatacie na spoji tych panelov, aby vam nepraskala dlazba.
Odpovedať
Povodne kable v chranickach neboli, ale tie nove co som dotahoval chcem urcite dat aj s rezervou a spagatom pre pripadne dotiahnutie dalsich. Len som nevedel co pouzit, ci ten beton, maltu, alebo nivelizacku. Najradsej by som bol za nieco redsie co dobre zateka samo. A este radsej ak by mi tu niekto vedel poradit hned aj konkretny produkt. Kazdopadne dik za kazdu radu.
Odpovedať
@kexosk Aké tam máš káble?? Al alebo Cu??? Ak Al tak bacha pri každej manipulácií hrozí /hlavne pri starších domoch/ zalomenie kábla v izolácií..Ináč tak ako píše stowasser zaliať betónom a dať dlažbu. ;-)
Odpovedať
@kexosk moc riedke by som to nerobil, aby nedobehol z dola sused, ze ma na plafone mokry flak, ked to riadne postuchate, tak to zatecie vsade.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser @kexosk jojo presne pozor na konzistenciu... ak je tam hlavne spara v paneli, je velmi pravdepodobne ze ide "durch" az k susedovi pod tebou...
Odpovedať
tak tam by bolo dobre zaliat daku šťanicu :-D Povodne kable su zvacsa Al, nove su uz Cu. Vo vacsine izieb mam natahane nove Cu, ten stary okruh vyuzivam uz len svetelny a zasuvkovy len sporadicky na vysavac a obcasne pripojenie nabijacky a tak (akvarko). Vsetky zariadenia co maju stale pripojenie su uz rozvody nove. Zalomenia Al rozovodov dobre poznam, uz som riesil vysekavanie svetelneho vypinaca kvoli oprave kabla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?