Čím odhlučniť strop v paneláku?

chcel by som odhlucnit strop v panelaku a chcem sa opytat,ci daval niekto modry sadrokarton myslim ze rigips ho robi.Je to dost drahe a tak rozmyslam ci nedam obycajny sdk a izolaciu cca 10 cm.Neviete poradit ktoru vlnu tam dat?alebo da sa urobit strop len vlna,zaklebrovat a natiahnut omietku?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Zalezi od toho co potrebujete dosiahnut. Ak pocujete suseda nad vasim bytom, musi sa urobit zvukova bariera z tazkeho zvukovo nepriezvucneho materialu, ktory zvuk nepohlcuje ale odraza. Mineralna izolaciu v tomto pripade nie je az tak dolezita ako tvrda tazka modra doska od rigipsu alebo diamant od Knaufu. Cim tvrdsi material, tym lepsie akusticke vlastnosti na nepriezvucnost. Tieto materialy su ale drahsie ako bezne sadrokartonove platne.
Odpovedať
ano,pocujem suseda ale zrejme aj on zvuky z mojho bytu,takze odhlucnit obojstranne.Ak by som dal modre dosky,ma vyznam tam dat aj mineralu izolaciu?Chcem to urobit co najlacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite pomoze aj izolacia z vyssou objemovou hmotnostou. Vysledok ale pri takychto realizaciach nebude vediet nikto zarucit. Ak by som sa do niecoho pustal, tak to skusim spravi co najlepsie a nie co najlacnejsie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som skor uvazoval ze mineralna vlna a potom tazky sadrokarton na odtlmenych konzolach.. Lebo ak sa zamyslis tak nad hlavou mas beton a to je ako zvukovy izolant super.. Ale ked po tom niekto dupe tak to je nieco ine ako ked niekto do toho krici.. Ty potrebujes odtlmit dupanie zrejme vdaka spare z mineralnou vlnou a sadrosom dohltit.. Najlacnejsie bude ked susedom v celej bytovke kupis odtlmene papuce :-D :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak, ak pocujes suseda najlepsie je izolovat steny u neho v byte :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez riešenie je! dať susedovy nad tebou urobiť podlahu proti kročajovemu hluku ;-) www.botament.sk
Odpovedať
myslím že super téma. ..a čo bočné steny? rozmýšľam nad doizolovaním proti hluku tehlových priečok (z pálených dutinkových tehál) .. vie niekto poradiť, či aj tu pomôže sadrokartón? a treba pod neho plnú výplň minerálnou vlnou, alebo tam môžno nechať vzduchovú medzeru? a akú asi hrúbku minerálnej vlny?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Čaute odborníci teoretici. Odhlučnenie stropu mam za sebou a nebudem tu mudrovať v teoretickej rovine ako väčšina z Vás aký materiál čo odhluční. Potreboval som odhlučniť strop od susedného bytu hlavne kvôli úžasnej susede ktorá neustále dupe. Má položené staré parkety a ten dupot je neznesiteľný a to aj v nočnú hodinu. Postupoval som nasledovne. Namontoval som samonosný strop z cw profilov,to znamená nič nie je pripevnené k stropu ,skrutky na cw profiloch som podložil gumenými podložkami. Chcel som to úplne odizolovať. Použil som akustickú minerálnu vlnu akuplat 7,5cm+sadrokarton modré ticho od rigipsu.Cena materiálu cca do 500 euro.Vysledok? žiadny, dupot počuť rovnako, nepomohlo to vôbec. V jedinom v čom to pomohlo je to že to stlmilo hudbu a reč. Sú to zbytočne vyhodené peniaze pokiaľ chcete odhlučniť strop od dupotu. Problém sa dá vyriešiť jedine v podlahe u susedky.Riešenie 2 odporúčam nahrávku anduliek alebo štekot psa ,urobiť z toho mp3 a neustále to púšťať v slučke na domácom kine pokiaľ nie ste doma.
Odpovedať
tiez ma triafal slak, ked som byval v panelaku a chcel som mat ticjo a ticho som nemal... potom som si povedal konec... a ... jedine stopercentne riesenie je ... predat byt a kupit alebo postavit dom ... garantujem ti ze ziadny dupot alebo hluk zo susednej miestnosti uz pocut nebudes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie si nájsť nejaké štúdie, ktoré sa tomuto venovali, u nás na fakulte je dokonca aj labák, kde sa meria zvuková nepriezvučnosť, dá sa to aj vypočítať, záleži hlavne na objemovej hmotnosti materiálu, jeho hrúbky a konštrukčného usporiadania na zvukovú a kročajovú nepriezvučnosť. Kedysi sme mali predmet akustiku stav. objektov a tam sme to počítali. Tvoj problém je asi skôr v kročajovej nepriezvučnosti a toto by mal riešiť sused nad Tebou, vhodnou skladbou podlahy, tamje dôležitý aj dynamický modul pružnosti materiálu. Ak sa jedná o panelák, tento problém neodstrániš akustickou izoláciou úplne, pretože chvenie ( zvuk ) sa šíri vďaka tuhému spojeniu panelov zo stropu do stien a tie by si musel tiež zvukovo zaizolovať. Ja som si v byte urobil ťažké plávajúce podlahy, 3 cm polystyrén, 4 cm betónová mazanina vystužené sieťovinou priemeru 6, 150/150 mm a na to finálna úprava, samozrejeme odizolovať aj od obvodových stien. Samozrejme, že toto suseda nedonútiš urobiť, ak nemá záujem, ja som to urobil z vlastnej iniciativity.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Na strop som vyskúšala zníženie stropu a dve vrstvy zvukovej izolácie od www.odhlucnenie-bytu.sk Krik susedov už nie je počuť skoro vôbec - musí byť naozaj všade ticho, aby som niečo počula a dupot sa stlmil asi o polovicu. Bolo by treba izolovať aj steny aby bol efekt proti dupotu lepší, no nám to stačí, je to omnoho znesiteľnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka448 Ahoj Stanka, kolko vas vysla cca cena za taketo odhlucnenie? (pripadne akej velkej miestnosti?) dakujem, Lubka
Odpovedať
Profilova fotka
2 metre zeme a potom uz nepocujete nic.tos,kralikaren.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Aj ja sa pytam Stanka....kolko vysla komplet v € na m2? dik..
Odpovedať
Aj ja sa pytam Stanka....kolko vysla komplet v € na m2? dik..
Odpovedať
PHONESTAR 2X + PROTIOTRASOVÁ KONŠTRUKCIA Existujúci betónový strop 180 mm + Akusticky uložená nosná konštrukcia + Drevovláknitá doska 8 mm + PhoneStar TRI 15 mm + Drevovláknitá doska 8 mm + PhoneStar TRI 15 mm + Sádrokartónová doska 12,5 mm Celková hrúbka: + 12,85 cm Index vzduchovej nepriezvučnosti (R´w = 63 dB) Minimálna hodnota na základe STN (R´w = 52 dB) Index hladiny krokového hluku L´n,w = 48 dB Maximálna hodnota na základe STN L´n,w = 58 dB *Pocit zlepšenia po vykonaní úpravy 90 % CENA NA KĽÚČ : 132 € / m2 s DPH
Odpovedať
celkom dost 132€ za m2..............
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Cena odhlučnenia sa pohybuje podľa množstva jednotlivých vrstiev, od cca 60 do 150 € / m2. Ideálne je zaizolovať stenu, odkiaľ ide hluk a všetky susediace steny. Prípadne, keby bol niekto v takejto situácii a nedalo by sa to riešiť, odporúčam byt predať a hľadať taký, kde sú dobré susedské vzťahy. V Tarjanne sa o to ako developer snažíme - robili sme napríklad spoločné upratovanie okolia http://youtu.be/yu_JgVWF1cc
Odpovedať
Odhlucnenie v dnesnej dobe uz nie je problemom ...... ZVUKOVA IZOLACIA ISOVER - http://www.isover.sk/repository/downl... + miesto sadrokartonu pouzit >>>> http://www.superdoska.sk/Preco-superd... a nie je, co riesit.
Odpovedať
@osc panelak sa da vznutra odhlucnit jedine tak, ze by sa vsetky steny, stropy a podlahy obalili do nejakeho zvukoveho izolantu... inak to nema ani najmensi zmysel. Dnesna doba ci vcerajsia, je to blbost.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
absolutny suhlas, v spalni sme davali znizeny SDK strop ( primarne z estetickeho dovodu) a ked uz tak sme pouzili modry SDK od Rigipsu + mineralnu vlnu. Proti krocajovemu hluku to ale absolutne nic nepomohlo, kedze ten sa siri aj po stenach...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Po 4 rokoch otvaram opat temu a verim ze za tie roky sa sortiment zlepsil a poradite mi nieco superne na odhlucnenie. Chcela by som odhlucnit strop v detskej a v spalni. Sme stvor bytovka. Dva byty dole a dva hore. Byty vedla mna nepocujem nakolko asi je tam dvojita stena ale susedov nadomnou pocujem. Potrebujem odzvucit nie hlasy ale buchot. Co by ste mi poradili? Dakujem
Odpovedať
@bosorka3113 Účinne to nič neodhluční. hluk sa šírí stenami, takže by si musela celé izby izolovať nejakým zvukoizolačným materiálom ako napr. v nahrávacích štúdiách.
Odpovedať
@chrobak7 dom je novostavba z dutinkovej tehly. Aspon o 50% keby sa to dalo odhlucnit to by bolo super. Deti to maju minimalne no spalna kazdu noc je hruuuuza
Odpovedať
@bosorka3113 Jediné, čo by mi napadlo je, povešať na steny koberce a to čím hrubšie, tým lepšie. To by stlmilo zvuk, ktorý sa šíri stenami. Keď si prečítaš celú diskusiu, zistíš, že nič účinné nie je.
Odpovedať
@chrobak7 ano citala som ju celu a naivne som si myslela ze pokrok isiel za tie roky dalej a na nieco sa prislo :persevere:
Odpovedať
@bosorka3113 ak je to také zlé, treba nalepiť tvrdú minerálnu izoláciu na strop a osadiť samonosný stropný podhľad nad ktorým bude mäkká min, vlna a nad ňou medzera (podstatné) a potom prilepená min. izolácia. Je ale dôležité aby upevnenie stropu na stenách bolo cez pružnú podložku (netreba zanedbať kotvy). Ideálne by bolo izolovať aj steny (ak sú pevne spojené so stropom) lebo cez na sa prenáša časť kročajovej hlučnosti. Ak sú v miestnosti priečky, tak tie by nemali byť pevne spojené so stropom a vyššie popísané riešenie bude mať výrazný efekt. Účinnosť tohto stropu sa zvyšuje pridaním ešte jednej SDK dosky (dvojité opláštenie). Je to jedna z možností ako sa s tým vysporiadať bez zásahu u susedov.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?