Chcem merače na radiátory vo svojom byte. Mám nárok?

Opíšem Vám našu situáciu. Žijeme v bytovke, kde splácame úver na kotolňu. Ja osobne som investovala do kvalitných okien, mám aj zakrytý balkón. Všetci ľudia ale nové okná nemajú. Pristahovali sme sa pred troma rokmi a merače na radiátoroch ludia neschválili, tak sme to neriesili. Ale ked som si potom pozrela ročné náklady na môj 77,8m2 byt, tak som neverila vlastným očiam - 500 eur. Velmi ma mrzí táto suma, pretoze bytovka bola celú zimu prekurovaná az prílis. Jedny sa stazuju, ze maju zimu, iní zase, ze majú teplo - ja som medzi nimi. Som na znevýhodnenej severnej strane a mám neskutočné teplo. Radiátor mi celú zimu isiiel na 3 len v detskej izbe a v obývacke. V kuchyni a spálni som mala celú zimu vypnutý. Nechcem platiť neskutočné peniaze za to, čo nevyužívam na úkor druhých. Prosím poradte ako si mám vynútit merače. Pracujeme s manzelom obaja, domov chodíme po 17. hodine. Spíme v jednej spálni a ja nepotrebujem vykurovať byt na 27 stupnov. Prosím poradte mi mám ušetriť :(
Odpovedať
Profilova fotka
To je vecou dohody vsetkych majitelov bytu. Ti co hlasovali proti zrejme vedia preco... Obavam sa ze s tym neurobis nic.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ludí nepresvedčí nedoplatok z UK je to tažke .... čo sa tyká meračov zatiaľ nie je zakonna povinnosť (ak sa vlastníci dohodnú na inom spôsobe rozučtovania): Povinnosť zo zákona je na hydraulické vyregulovanie(HV) vnútornej sústavy domu a aj to až nad 100om2 UP. Preveril by som na vašom mieste či bolo robene aj HV (podla toho nedoplatku tipujem že nie)ak nie treba vramci realizácie presvedčiť susedou o potrebe osadiť aj pomerové rozdeľovače tepla. Su to v konečnom dôsledku peniaze vás všetkých a investícia je určite návratná v rozpätí 3-5 rokov. Pričom životnosť batérie merača je cca 10rokov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
meracom sama nic neporiesis treba vyregulovat kurenie a potom nastavit teplotu vody na cely barak tak aby vsetci mali primerane teplo a zase nemysli ze vecer ked zacnes kurit tak to bude ok
Odpovedať
Ja som zase z tych, ktorym vadi, ked nam susedia pod nami nebyvaju. Preco mame vykurovat aj za nich, aby sme mali v byte teplo? V najchladnejsich dnoch mame radiator na 5/5 a vykurime na 24,5 stupnov. Verim, ze keby susedia kurili ked su prec aspon minimum, tak by sme my usetrili na kureni. Su to spolocne steny, teplo ide z bytu do bytu. Preto nejaka fixna sadzba musi byt. A potom variabilna. Tak skus obehat susedov na vlastnu past s podpisovim harkom, ci by to na druhykrat vyslo, aby sa u vas zaviedli merace koli variabilnej casti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?