Bývanie v byte pod strechodu 4/4 posch. bez výťahu

dnes máme ist pozriet takýto byt a chcela by som radu, mozno niekto z Vas v takom byte byva/l a vie ... ci tam nieje moc teplo v lete, ked je byt hned pod strechou, pripadne v zime prilis zima a neviem ako by som to v buducnosti riesila s dietatom ... 4.posch.bez vytahu. Poradi niekto ?
Odpovedať
Volakedy sme byvali pod strechou a bez vytahu ver tomu ze uz nikdy viac zober si taky jednochy priklad ked budes mat dieta a pojdes s nakupom sama ak mas moznost vyber nieco insie
Odpovedať
byval som na 3/4 v byte bez vytahu ked som bol dieta. uz vtedy mi to liezlo na nervy. dnes byvam v rodicovskom RD na 2.podlazi a lezie mi to na nervy ovela viac+mam deti. Vyberam projekt na RD a pozeram jedine bungalovy :-) takze tolko k tomu. 4/4 bez vytahu vydrzis len chvilu a urcite nie s detmi.
Odpovedať
@hnedoocka28 ani ja neodporúčam pod strechou. Je super že nik nedupe nad tebou,ale ak budú problémy so zatekanim a tvorbou mokrých stien cez spary tak žiadna výhra :-(
Odpovedať
bez vytahu ani vo sne aj ked maly chodi po schodoch super, tak to trva nekonecne dlho a to ma uz 3,5 roka, nechcem si ani predstavit, kolko by to trvalo na stvrte poschodie a s kocikom sme chodili von aj niekolkokrat za den, neviem, ci by sa ti z toho poschodia chcelo chodit... inak ak by som sa mala vratit do bytu, tak jedine na najvyssej poschodie (ale s vytahom), aj zatekanie by som riskla, teraz v prenajme mame nad sebou neskutocnu rodinu, jedine hore je zarucene ticho :))
Odpovedať
ani ja by som do 4.posch. bez výťahu nešla..som na 2-3/4 a mám niekedy dosť..niesť vzpierajúce sa dieťa:o) aj nákup...vynášať nábytok bolo náročné dosť...starší ľudia z našej bytovky si síce "pochvaľujú"..vraj majú denno-denný telocvik, ale viem o čom to je..aj keď výhľad máme pekný to je pozitívum a aj veľa slnka máme..
Odpovedať
@hnedoocka28 V zime zima,v lete teplo,jedine ZADARMO a nie to ešte draho kupovať.Opýtaj sa ako dlho ten byt predávajú?keby bol ok tak už je predaný.
Odpovedať
@marta2610 ani ja by som to nebrala, sestra byva celkom hore na 7.posch., ma vytah, ale v zime zima, v lete to sa neda vydrzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@hnedoocka28 no tek neviem tu asi budem jediny, my uz 4 roky byvame na 4/4 bez vytahu, 2 male deti (3-5r), a cuduj sa svete dobre nam tu je :), nevyhody ti popisu iny .... ja dam trosku vyhod: - nikto ti nebeha / nedupoce nad hlavou, (ospravedlnujem sa susedom pod nami, no ale 2 deti ... ! :) - nik ti v noci nebuntosi po chodbe pri odchadzani alebo prichadzani z bytov nad tebou - teplo stupa hore, menej kurime (ale to je len pseudo argument) - pred 2ma rokmi zatepleny dom, takze nieje to extremne ani v zime ani v lete, ale samozrejme ked je vonku 35 cely tyzden tak vnutri 25 neudrzis :) :) - deti sa naucili poschodoch v pohode, a rodicia sa naucili trpezliovsti :) - podvedome sa udrziava aspon malinka kondicka aj u rodicov :D
Odpovedať
@hnedoocka28 nikdy. Známa tak býva, má bábo a je na nervy.
Odpovedať
Byvam pod strechou na 8. poschodi (vytah samozrejme mame :-D ). Strecha je nova a dom zatepleny. V lete je tu teplo, to je pravda. Ked boli 2 roky dozadu tie horucavy okolo 35 stupnov, isiel som v byte doslova skapat. Ale to sa mi vyriesilo jednym zariadenim - klimatizacia :-D. A je pokoj. Inak ostatne je v pohode, lebo mi nikto nedupe, je tu klud a v zime mi tiez neni zima, lebo ako bolo spomenute, teplo zdola stupa hore. Ale byvat v dome bez vytahu by som nechcel. Chodit hore dolu, hlavne ked treba nieco vacsie preniest a vyniest. Nie! Uz len kvoli tomu chybajucemu vytahu kasli na to.
Odpovedať
@hnedoocka28 ja som tak byvala 6 rokov. prezila som tam 2 tehotenstva a keby mal ten byt viac m2, tak tam pravdepodobne este byvame. :-D jasne, ze som si niekedy ponadavala, ale ako startovaci byt to bolo v pohode. pocas materskej som chodila minimalne 3x denne po schodoch, takze hned po porode som mala postavicku ako lusk. :-D kocik bol v kocikarni, nakupy som nechala bud v kociku, alebo rovno v aute a ked prisiel muz z roboty tak to vyniesol. teplo ci zima tam boli porovnatelne ako v bytoch pod nami (okrem prizemia, tam bolo vyrazne chladnejsie). ked sme sa rozhodli odist, tak sme kupcov nasli do mesiaca. rovnako to boli mladi ludia, co spolu zacinali zit. byt oproti nam mal rovnaky osud. :-) za mna, ak ti vyhovuje lokalita, orientacia na svetove strany, podorys ... sla by som do toho. :-)
Odpovedať
@adulik23 To je napad :-D Nakupy nechat v kocikarni alebo aute. Skoda, ze niektore veci musia ist do chladnicky aby sa nepokazili. A postavicka sa da vyformovat aj bez plahocenia sa niekde po schodoch s kocikom v ruke ako otrok. Nuz ale niektori ludia asi vidia cenu (vid malometrazny startovaci prd bytik) a uz im nic nevadi. Aj keby museli s kocikom a nakupami slapat rovno 3 krat denne na 10-te poschodie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dwight888 ulavilo sa ti? :-D pytala sa na nazor ludi, co v takom byte byvaju, alebo byvali, tak som napisala svoj. :-) ja som nikde nenapisala, ze to je idealny byt. dokonca som si ho ani nevyberala. ten byt kupil moj vtedy frajer, dnes manzel sam. ale ked sme tam uz zili, tak sme sa snazili najst riesenia, ktore budu fungovat a zbytocne sme si to nekomplikovali. takze keby si moj prispevok docital dokonca, tak by si zistil, ze nikto sa neplahocil s kocikom ;-). a ano - nieco treba dat do chladnicky. ak su to jogurty, alebo nieco ine male, tak to zoberiem so sebou. vacsie vaci kupoval rovno manzel.
Odpovedať
ja som stale presvedcena, ze lokalita je na kazdej nehnutelnosti najviac. nas stary byt bol v ramci mesta v super lokalite a tym sa vyvazovali jeho nedostatky.
Odpovedať
Máme tiež byt pod strechou a bez výťahu aj ked nižšie poschodie, ale nemyslím že by to bolo také hrozné ako sa tu opisuje. Určite je tam hlavne klud - nikto ti nebehá ani nadhlavou ani okolo dverí. A ohľadom zatekania - bytový dom má úplne novú strechu takže absolútne žiaden problém. MOžno fakt treba mrknúť v akom stave je aj celkove dom. Ako pri prerábke sme nadávali, vieš si to predstaviť ťahať pár poschodí všetko po schodoch, ale to zase nerobíš každý rok ;-) určite by som nechcela po schodoch ťahať kočík , ale dome máme slušné pivnice. To si možto tiež treba omrknúť. Okrem toho je to hlavne o vás, niekomu sa lení prejsť aj 5-10 schodov iným to nevadí.
Odpovedať
@adulik23 Lokalita je jedna vec, byt samotny druha vec. OBIDVE musia hrat spolu. A byt bez vytahu na 4-tom poschodi je jednoducho hlupost aj ked je v neviem akej uzasnej lokalite. Netreba sa pozerat len na cenu :-D
Odpovedať
@dwight888 ale ludi, co sa mozu vykaslat na cenu je len par. :-) u mna je napriklad cena pri vybere nehnutelnosti asi tak na 3. mieste. v kazdom pripade - uz 2 roky byvame v poschodovom dome a len s laskou spominam na schody v byte. :-D :-D tie som vybehla 3-4 denne a bolo vystarane. 8-) toto tu nema konca. :-p 8-) 8-)
Odpovedať
Všetkým @adulik23 @dwight888 @martuska75 @mateson @portianko @zuzinka0101 @paco87 @autoholik @helena860 dakujem za názory a postrehy. Zvazili sme to a skor sme teda rozhodli, ze nie ... divné je aj to, ze sucasní majitelia byt kupili pred rokom a uz pol roka sa ho snazia predat ... ale asi pojdeme skor do stavby domu. Tie byty v tejto lokalite su strasne drahe
Odpovedať
@hnedoocka28 dobrá voľba ;-)
Odpovedať
@hnedoocka28 Dobrá voľba, dobré rozhodnutie - niet nad rodinný dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?