Botník na schodisku v paneláku

Môže mi byť hasičmi alebo bytovým družstvom vyrúbená pokuta za botník pri mojich dverách. Jeho hĺbka je 23 cm a susedovci sa popri ňom nevedia dostať do bytu. Bývam v paneláku. Žiaľ.
Odpovedať
@katarinakm divna otazka. jasne, ze tvoj botnik nesmie branit susedovi dostat sa do bytu. :-N dokonca aj v ramci protipoziarnych opatreni musi byt zachovana urcita sirka prechodu na chodbe (presne cm neviem)
Odpovedať
@katarinakm ked je pri tvojich dverach, tak akoze sa popri nom nevedia dostat do bytu susedia? Ak je len 23 cm hlboky, tak nechapem ako moze vadit...
Odpovedať
Nerozumiem, preco si ludia vykladaju veci mimo svojho bytu.
Odpovedať
@katarinakm ano moze byt za to udelena pokuta. Chodisko patri do chranenej unikovej cesty v pripade poziaru. V tomto priestore nemoze byt nic, co by branilo v uniku osob v pripade poziaru v celom unikovom pruhu, to byva cely schodiskovy priestor, taktiez v tomto priestore nemozu byt umiestnene ziadne horlave predmety a zariadenia, vynimku tvori drevene madlo schodiska a linoleum na schodisku (ak si dobre pamätam). Hasici, robia v pravidelnych intervaloch obhliadky unikovych priestorov a pri zisteni zavad (aj nabytku na schodisku) pisomne oznamia zistene zavady a urcia termin na odstranenie. Ak sa tak nestane, bytovemu drzstu, spravcovy bytoveho domu, bude udelena pokuta. Najcastejsie sa to plati z fondu do ktoreho vsetci prispievaju. Mozno ale mate neake dohody, na zaklade ktorych moze byt ta pokuta udelena priamo tebe. Tieto podrobnosti uz zavisia od konkretneho domu a dohod obyvatelov.
Odpovedať
@spiderhst fíha. vyčerpávajúce. ste hasič? Vidím to tak, že sa ešte chvíľu z neho poteším a ak na mňa niekoho pošlú a ten mi to prikáže odstrániť, odstránim.
Odpovedať
@adulik23 to že popri ňom nevie prejsť, som samozrejme myslela ironicky. Vadia mu aj manželove 43 na rohožke, vraj sú veľké. A vlastne aj rohožka je veľká. :)Viem o protipožiarnych opatreniach. Chcela som len vedieť, či môžem dostať pokutu?
Odpovedať
@anairda prekáža mu aj rohožka a manželove veľké topánky
Odpovedať
@mito0 ok, odložím si aj rohožku
Odpovedať
@katarinakm rohozku by som kludne nechal. Vyvaroval by som sa veci ako botnik, gauc, stol so stolickami, ci bez nich, kuchynska linka ... Proste nabytok patri do bytu a nikto ma nepresvedci, ze patri pred vchodove dvere. Ked som este byval v panelaku, susedia si z chodby robili 4tu izbu. Takze som na to trosku alergicky.
Odpovedať
@katarinakm ty konkretne pokutu nedostanes, ale ako pise spiderhst sprava bytoveho domu ano a potom ta okrem suseda bude "lubit" cely vchod. :-| inac ono sa to nezda, ale tiez som byvala v panelaku a sused maval pred dverami obrovske pracovne topanky (tusim aj 45 :-D ) a ked som sla nalozena s nakupom a s dietatom na rukach (byvali sme na 4.poschodi bez vytahu) a potkla som sa tam, tak som dost nadavala.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
U nás v paneláku majú všetci pri svojich dverách bud botníky,alebo celé skrine a nikto zatial nepovedal ani slovo,a to bývam tu 19 rokov.Nanajvýš skontrolujú hydrant,aj to minule povedal pán ,že keď bude horieť aj tak nám je na...........Všetko je len otázka,či sa dotyčný chce alebo nechce dohodnúť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Moja starka mala roky rokuce pred dverami malicky ale dlhy stolcek po celej dlzke chodby od dvier ku druhym dveram a na nom strasne vela kvetov bolo to tam krasne a nikomu to neprekazalo aj napriek tomu sa tam dalo vzdy normalne pohybovat .... ale min rok sa hasici rozhodli ze to prekaza a musi to ist prec .... :/ ...najviac ma natom hneva to ze cele dlhe roky, a to ma starka uz 75, to nikomu nevadilo ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?