Boj s plesnou

Profilova fotka
Potrebujem poradit byvame v byte 3 rok a tento rok sa nam zacali robit plesne no nejako nic nezabera mame aj ceresit stop vlhkosti skusali sme ja savo proti plesni aj vetrame aj kurime a nejako nezabera mozte mi poradit ako sa da toho zbavit?
Odpovedať
Kde presne sa tvoria tie plesne? Ste krajný byt? Prízemie? Príp. dajte foto. Ináč savo vždy pomôže.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana2302 treba odstrsnit pricinu tvorby.... samotne odstranenie plesni nic neriesi..budu sa tvorit stale
Odpovedať
@zuzana2302 CO chces vediet, je to vsade uplne rovnake, vlhko, zima. Stenmu m,as chladnu = zatepli, je to pri okne = zle zateplene, namontovane. malo vetras = kup rekuperaciu aj ked lokalnu. Ak je chladno viac kur.
Odpovedať
Týchto otázok aj odpovedí tu už bolo neúrekom. Daj si do vyhľadavania vo forach napr. "plesne v byte" a na dnes večer maš čo čítať.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 byvame v strede na 4 posch tvoria sa na tes strane ako je okno t.j na stene nad oknom a v rochoch hore dole a v strede
Odpovedať
@zuzana2302 to su tepelne mosty. Kup si elektricky odvlhcovac, aby sa ti studene steny nerosili. Vetranie, kurenie ciastocne pomozu. Ceresit a Savo su na dve veci. A treba to riesit systemovo. Odizolovat tepene mosty z vonkajsej strany, nic ine vam nepomoze. Ten odvlhcovac je tiez len odstranovanie dosledku, nie priciny (tepelne mosty a studene miesta na stenach v kombinacii s vysokou vlhkostou)
Odpovedať
@zita19 no, ak zateplenie nieje realne riesenie? Su aj ine moznosti... Osobne by som dal rekuperaciu... Na tu nepotrebujes suhlas nadpolovicnej a 2/3 vacsiny ako pri zateplovani...
Odpovedať
@ivantausk neviem, s rekuperaciou nemem skusenosti. Elektricky odvlhcovac mame odskusany. Investicia 150€ a problem bol eliminovany. Nepisem vyrieseny, lebo vyriesene bude az ked sa odstrania tepelne moty, co je v konkretnom pripade beh na dlhe trate. (ale idem dostudovat lokalne rekuperacie)
Odpovedať
@ivantausk ta lokalna rekuperacia vyzera fajn. Az na to, ze treba do obvodovych stien spravit poriadnu dieru, priviest tal elektriku. Obavam sa, ze v panelakoch to nie je jednoduche (armovany beton obvodovych panelov), zasah do fasady, ktory nemusi byt povoleny a cenovo to vychadza niekolkonasobne oproti odvlhcovacu.
Odpovedať
@zita19 ano, elektricke odvlhcovace su dobre riesenie kym sa nevyriesi povodca problemu.
Odpovedať
@zuzana2302 existuju aj specialne thermo natery,ktorymi sa natrie stena,oni ju ohrievaju,cize eliminuje tepelne mosty a je po plesniach. Robil som to vo viacerych bytoch aj domoch a nikto uz nema problem.
Odpovedať
ľudia zabudnite na termo natery..treba odstraňovať PRÍČINU...
Odpovedať
Článok sa načítava...
suhlasim s @staronova . Byvali sme v 2izb byte s manzelom. Ziadne plesne nic. Potom prisli deti a plesne sa zacali objavovat. Nadmerne pranie, celodenny pobyt doma v malom priestore viac ludi. A dovody? Malo vetrania a kurenie bolo poslabsie, kedze v bytovke velmi riadiatory nehriali aj ked sme mali nove. Savo neriesi pricinu len nasledok.
Odpovedať
My sme toto odstranili jednoducho, odizolovali sme to niecim z vnutornej strany (bohuzial nepamatam sa co presne to bolo, viem ze to malo 2cm a vedelo to nasiaknut vlhkost, nasledne sa to odparovalo a neplesnivelo, nater aj omietka museli ist na to priepustne...) Lenze u nas bol problem ten, ze rohovy byt, roh bol severovychod. Z kazdej strany plesne (v podstate 3 steny bytu boli vonkajsie, cize vsade) do 1,7m tam kde bola skrina, ta stena normalne "žila", okolo okien, v rohoch, normalne vlhke steny, aj skrina zo zadnej strany a to tam bola aj 15cm medzera a skrine neboli od steny k stene... a to sme nebyvali doma skoro vobec, deti sme nemali, byt "novy, prerobeny", ziadne susiaky po byte, proste ten byt bol vlhky, susedky pod a nad nekurili vobec... uplne sa to odstranilo a viac sa to nevratilo. Ked sa nam po rokoch narodila dcera a nastal stav vela prania, pradla, vlhko, stale doma tiez sa to nevratilo ale zase vetralo sa u nas velmi casto a kurenie nam fungovalo dobre :D az prilis dobre. Ked tak sa nam rosili okna, v zime napr. v spalni rano, na toto mi ceresit pomahal. Riesili sme to aj s domovym dovernikom, mali sme smolu pod nami a nad nami ani nikde sa toto neobjavilo, nuz nasli sme si svoje riesenie. Mohlo to sposobit to ze ako jediny sme mali nove okna, ostatny take povodne drevene (bytovka mohla byt zo 60teho, cize vsetko stare), ale neviem, nie som odbornik. Nevieme tiez ci sa to objavilo povodnemu majitelovi tiez, ci len my sme boli na vine :) Vyriesit sa to ale da, som toho nazoru ze savo riesenie nie je bohuzial.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@staronova thermonater odstrani pricinu a moze byt vnutri uplne vlhko,ked neviete o com je rec,nekomentujte prosim
Odpovedať
@zita19 Mal som podobny problem,vyriesila to (dokonale!) centralna rekuperacia a vymena tesneni na oknach. Ja ale byvam v rodinnom dome,v byte je to zlozitejsie,ale nie nemozne. Na lokalne RJ ale zabudni, je to len drahy ventilator, pri ktorom sa nevyspis. Stanov si financny strop, po ktory si ochotna ist a potom kontaktuj cloveka,co sa tomu rozumie.
Odpovedať
@ondro81 to asi nepatrilo mne. Ja riesim jazyk suchy jak makrela kazdu noc. Odvlhcovac kupovala dcera a pliesne nemaju, uz aj pradlo v byte mozu susit.
Odpovedať
@zita19 ups.preklep.patrilo to @zuzana2302
Odpovedať
@ondro81 v pohode, to sa stava
Odpovedať
@janym a prečo? Diskusie sú pre každého! Aj pre mňa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?