Akú máte teplotu v bytoch na najvyššom poschodí?

Profilova fotka
Akú máte teplotu v bytoch na najvyššom poschodí? ... v podkroví či pod rovnou strechou Sťahujeme sa v auguste a všetci nás strašia ako tam budeme mať strašne horko... :-(
Odpovedať
Ja bývam na hornom poschodí a rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou teplotou je minimálny,máme tu poriadne peklíčko,vyriešila by to jedine klíma.
Odpovedať
pod Ačkovou strechou, keď bolo 35 stupňov, v byte bolo 32 a každým teplým dňom teplota stúpala ... máme aj klímu ale nie je to dobré. Bolia ma z nej oči - vysušené, hrdlo ráno ako kameň, takže ju nevyužívame.
Odpovedať
podkrovny byt ,ked boli tie 37ky vonku mali sme 32,5stupna :-|
Odpovedať
tehlová nezateplená bytovka s okanmi na západ - pri najväčších teplách bolo 30 cez deň. V noci sa to vždy vyvetralo tak o 1,5 stupňa.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my máme byt na najvyššom 5-tom poschodí paneláku pod plochou strechou a to tak, že rovno pod ňou, žiadne technické poschodie ani nič podobné, no neviem ako je to možné, ale aj cez najväčšie horúčavy bolo v byte max takých 26-27. Klímu nemáme. Ako tak pozerám na ostatné reakcie, asi máme riadne šťastie :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme na 6. zo 7., zateplený panelák, rovná strecha, mali sme cez horúčavy 31 stupňov, tak nad nami asi ešte viac :-S
Odpovedať
My byvame na 12/12 posch v zrekonstruovanom panelaku(Petrzalka) a ked je vonku 35-35(aspon 4 dni), mame v obyvacke 29-31. Byt je orientovany V-J, na juh je len detska izba. Myslim, ze je to este v pohode. Kamarati co byvaju nizsie a maju byt orientovany J-Z, maju v Z izbach o 1-2 stupne viac ako my.
Odpovedať
Profilova fotka
30 - 31 C máme aj my v rodinnom dome :-)
Odpovedať
7: poschodie zo 7, stredovy byt, vychodna strana, zatepleny panelak, plastove okna, seldlova strecha. V najvacsich pekoch 30,1 stupna, to som mal nonstop otvorene okna ... treba si uvedomit ze ked clovek aj na prizemi pootvara okna tak sa teploty vyrovnaju casom. To ze je cez leto 1-2 tyzdne takyto hic sa vydrzat da. Mna potom hlavne tesi zima ked clovek nemusi tolko kurit ... a samozrejme nasledne preplatky v maji :)
Odpovedať
My byvame uz stvrty rok v najomnom byte na poslednom,pod rovnou strechou a nikdy v zivote by som tak nechcela vlastny byt! Same problemy,neskutocne teplo. Vonku je 35,dnu den aj noc pod 30 teplota neklesne,az nam je z toho tepla zle. Ventilator,klima to ked clovek moc vyuziva,su zas zdravotne problemy. A to nehovorim o inych stavebnych problemoch najvyssieho bytu...
Odpovedať
my byvame na 12/12 posch. strechu mame prerobenu, dom zatepleny, plast. okna... teplota sa nam pohybu do max 27stupnov. Nemenila by som :-)
Odpovedať
my byvame na 7/7 už 20 rokov a nikdy nebolo tak teplo ako posledne roky a nikto ma nepresvedčí že na nižšom poschodí je chladno :-D , ked je vonku 38 a vetrame tak všade dokonca aj v rodinnych domoch je horuco a rozdiel 1-2 st pri teplotach nad 30 je zanedbatelny a napriek tomu by som nikdy nemenila za nižšie poschodie lebo vyhod je ovela viac :-) ticho, čisto, nikto ti nepraši na hlavu 8-) skratka pohoda ( byvala som aj na 4 aj na prizemi tak viem porovnať)
Odpovedať
Článok sa načítava...
To ma len utvrdilo v tom ake su tie byty prehnane drahe a navyse za taku nehoraznu cenu ponukaju mizerny uzivatelsky komfort(prehrievanie). Svedci to aj o tom ze strecha je nedostatocne ak vobec zateplena. A ked sa byty rekonstruju tak nedostatocne a zvycajne sa to odflakne. Mat byt je super ale kvalitny a nie taketo stare barabizne za nehorazne peniaze a potom aby clovek tak este aj trpel a nie zil.
Odpovedať
Profilova fotka
byvame na 7 poschodi zo 7, byt je rohovy a slnko nam svieti do okien od svitu do mrku. myslim ze len vdaka tomu, ze sme v noci vetrali na plny plyn a od rana zadebnili okna az do vecera, sme mali v byte max 29 stupnov, inak by to bolo asik mnohem viice..., to teplo nebolo ani tak strasne ako to bezvetrie, pomahal ventilator. svokra byva oproti nam, takze tiez 7 zo 7, rohovy akurat orientacia uplne opacna a mala tam prijemnejsie, takze zalezi aj od otocenia bytu, zateplenia, ako aj spravneho vetrania
Odpovedať
zasadny problem ludi je, ze v lete cez den vetraju............ cez den maximalne zatemnit okna, a neotvarat... potvrdilo sa mi to na dome, mame rovnu strechu, fatrafol, pod tym 30cm izolacie, tmavu fialovo sedu fasadu.... bez klimy v lete, sme na 26-27 stupnov... okna na izbach 2,7 x 2,45, obyvacka ma presklenenie 9x2,45.... tento rok som na cely dom dal ex. zaluzie, 9cm Z profil, v dome je uplne super... vecer pustim v izbach klimu, stiahnem na 22 stupnov, vypnem, idem spat, do rana sa tam da vydrzat... dolezite je to teplo nepustit dnu, lebo ho nemate nasledne cim dostat von... berte to prosim ako radu..
Odpovedať
v podkrovi sa bez klimy asi byvat v lete neda. to pokial nieje kvalitna a dobre spravena izolacie stien a strechy, tak to vyse 30 bude v byte. cize jedine klima. A logika da, ze ked je vonku 35, tak nebudem vetrat, lebo to teplo mi pride do bytu. cely den zaluzie stianute, okna zavrete a vecer, ked klesne teplota pod 25, tak okna otvorime a celu noc su dokoran a rano o cca 7 zasa vsetko zatemnit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
mna by skor zaujimala aka je teplota v takychto bytoch v zime. dakujem
Odpovedať
Nezatepleny panelak, J-S, v tych najteplejsich dnoch/najvyssia teplota z J strany 31-32, so S strany tak o dva stupne menej. Tych 32 je dost, 29-30 sa vydrzat. Klimu neodporucam, je to velmi neprirodzene prechadzat z ochladenej izby do neochladenej izby. A klima vykuri aj tak len 1 miestnist a dalej chlad neprejde. Ale toto teple obdobie byva iba tak 2 tyzdne do roka, takze sa to da prezit. A co sa tyka zimy, teraz vykurime na 25-25,5 max. Takze pohoda. Byvat na najvyssom poschodi ma podla mna iba vyhody, aspon nepocujem dupot susedov, a pobehujucich psov, ako sa mi znamy stazovali. A mozno len tou nevyhodou je v tych najteplejsich dnoch ta teplota o stupen viac, no co uz.
Odpovedať
bývam na 7/7 a nemenila by som....po zateplení aj strechy konfort ....hľadala som pri kúpe na najvyššom poschodí....bývali sme aj na prvom, okrem výťahu žiadna výhoda a neustále počuť susedov a každého komu sa nechce výťahom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
viete mi poradit ako to je ked byvate uplne na najvyssom poschodi ..ako to je z platenim za kurenie..a za vodu?..ci to nieje drahsie voci inym bytom...ci tam neni chladnejsie pod strechou? a ak po odstavke vody, pustite teplu vodu ci nahodou viac neodpušťate pokym nejde tepla voda.. dakujem pekne za odp.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
@jatmz pozdravujem, takže aj keď bývate na poslednom poschodí tak v zime moc nevykurujete? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?