Ako zachovat zarubne

Profilova fotka
Mate prosim niekto skusenost,ci je mozne pri prerabke demontovat a nasledne namontovat oblozkovu zarubnu? Dvere su v dobrom stave a rada by som zachovala spolu so zarubnou.
Odpovedať
@kacenky Dá sa to, pokiaľ to nie je fest zlepené a pri rozoberaní to (domáci) majster nepoškodí. Zvyčajne sa zárubne upevňujú do otvoru montážnou penou, ktorá sa dá ľahko vyrezať.
Odpovedať
@kacenky pokial to su oblozkove zarubne, tak tie sa daju rozobrat bez problemov. Teda ak ich daky majsterko nezlepil o seba silikonom, vtedy si to neviem bez poskodenia predstavit. Treba skusit ci sa oblozka da vybrat.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna sa oblozky lepia a tak aby sa casom neodliepali takze rozoberanie bude tazke. Ibazeby nie. Dovod demontaze??
Odpovedať
@kacenky ak nie je silikón, mamut alebo niečo podobné v drazke kde prilieha časť oblozky tak to pojde. Skúste vytiahnuť tú časť ak pôjde máte vyhraté a z druhej časti len orezete purpenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kacenky budu niecim prilepene, teda mali by byt, nam to tak robili aby aj po rokoch to vsetko drzalo ako ma. Naco to potrebujes davat dolu? Co idete robit?
Odpovedať
@kacenky ja trochu schladím vaše očakávania, nemyslím si, že to pôjde, lebo jedna časť je zalepená v zárubni penou a druhá časť je do tejto vlepená lepidlom na drevo.
Odpovedať
ale no ja mam 1 cast prilepenu penou a druhu cast len zasunutu uz 13rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr posuvanie dvernych otvorov
Odpovedať
@eeffka takisto väčšia časť zárubne prilepená tu menšiu časť som len zasunul a drží to bezproblemov 👍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?