Ako začať plánovať kuchynu .. všetko okolo toho

Profilova fotka
Ahojte. Kupujeme byt, ktorý by sme mali začať prerábať od 1.7.15 a mala by som mať akú takú predstavu o tom, ako chcem mať rozostavanú kuchynu. VIem, že ju chcem do tvaru L, ale dalej sa vôbec neviem pohnúť, pretože kuchyna nie je nejaká extra veľká. Chcela by som do nej umývačku riadu, chladničku pôvodnú vysokú, čo máme teraz doma ... radia mi, aby som si dala urobiť stlp, kam si dam rúru do výšky .. ja sa tomuto vôbec nerozumiem, ale chcela by som to mať tak, aby som potom nenadávala. Naozaj si chcem nechať poradiť :-) Moja otázka znie, či je možné takto cez internet poslať nejakým firmám bezplatne rozmery kuchyne a oni urobia návrh kuchyne /možno aj viac návrhov/ a ja by som si už vedela urobiť predstavu o tom, ako by to asi tak mohlo u nás vyzerať. A ak áno, tak mi prosím dajte nejaké tipy na stránky firiem, ktoré tieto veci robia dobre :-). Som z NMnV. Ďakujem :-)
Odpovedať
Pozri a do môjho fotoblogu, mam tam foto kuchyne :-) Niekde tu na MK je farebne usporiadanie jednotlivých zon, ktoré by mohli byt praktické :-) Najprv sa zameraj na to, či chceš digestor a ak ano ,tak kde aby nebol daleho od otvoru. Potom samozrejme aku varnu dosku chceš. Taktiež ak chceš rúru vyššie, mysli na to že okolité skrinky na bokoch sa mozy po čase odliepať... Aspon ja som to neriešila, aj ked je pravda že aj dole sa to može olúpať.. No hlavne nie pri chladničke dať sporak, varnu dosku... Skus si nakresliť,kde by si čo chcela mať a skusiť si predstaviť ako niečo vyberaš z chladničky, kde si to budeš pripravovať a potom samozrejme umývať a variť :-) Cenovú kalkuláciu najlepsie zistíš podľa rozmerov ,ktoré potrebuješ priamo v obchodoch :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to robil cez IKEA planovac, trosku na zaciatku chaos, je to aj pomalsie ale dal som to, pani v Ikei ti to docibri a hotovo, ikea ma ja dobre ceny a kvalitne kuchyne,cenami sa stolari nechytaju a niektori ani kvalitou, sme spokojni :) aj vyber je slusny, a ked si uz vybrala moja zena tak to si vyberu vsetci :)
Odpovedať
Profilova fotka
@naninka23 pred nedávnom som si prešiel týmto istým procesom. Základ je vedieť rozmer kuchyne a finančný strop, podľa toho sa dajú vyberať veci. Dobrú predstavu získaš v IKEA plánovači. Tiež som z NM a v mojom albume si môžeš pozrieť čo mi urobil jeden šikovný stolár. Dokým mi on nedal cenovú ponuku, tak IKEA jednoznačne vyhrávala. Hlavne sa drž v rámci možností tých zón čo tu spomínala luciella.
Odpovedať
Profilova fotka
@pmasarik Ja sa v tých skrinkách a všetkom tom vybavení na tej stránke Ikey akosi neviem vyznať. Ja by som si veľmi rada nechala poradiť od odborníka, ktorý mi aj z vlastných skúseností bude vedieť povedať, čo je lepšie a čo nie je tá najšťastnejšia voľba.
Odpovedať
@naninka23 nam spravili zadarmo navrh v asko, v ikea aj v mobelixe. Ikea vysla najlepsie aj najviac vedeli poradit aj na stranke maju dobre rady. Tiez sme mali rozlicne predstavy a v ikea nas usmernili:)
Odpovedať
Profilova fotka
@naninka23 máš aspoň akú takú predstavu?
Odpovedať
@naninka23 nám spravili celkom dobrý návrh v decodome, ale stolár spravil oveľa lepšiu ponuku a doladil veci, na ktoré sme my nemysleli. ale zasa sme už mali aspoň aku-takú predstavu aj v rámci zón. :-)
Odpovedať
Odbornik z vlastnej skusenosti? Takych v studiach najdes malo, vacsina mladici,zijuci s mamickami a o prakticnosti v kuchyni nemaju ani paru. Ved mas kuchynu, takze varis, zober papier, ceruzku a kresli si postupne skrinky-pribor, plast.misky, hrnce, taniere,pohare,korenicky...............................co presne kam das. Potom pories dizajn. Predtym chod do kuch.studia,popozeraj linky,pootvaraj,popytaj sa na moznosti suplikov, skriniek a doma kresli. Nik nepozna tvoje zvyky a nemoze ti navrhnut kuchynu,co sa prakticna tyka, len dizajnom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?