Ako vyuzit byt s vyskou cez 4m - ake podium?

Ahojte, ideme rekonstruovat povodne nebytovy priestor na byt, chceli by sme nejakym sposobom vyuzit i nestandardnu vysku cez 4m, ktoru momentalne zakryva kazetovy strop. Je to malo na vybudovanie mezonetu, ale mozno urobit podium v spalni a v detskej? Je to mozne aj inym sposobom nez len drevenou konstrukciou? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 zaujimava tema, ja si to teda neviem ani predstavit. Za seba by som podium, ktore plni len vizualny ucel doma nechcela ale pokial to vam spravi radost preco nie. V detskej by som si vedela predstavit napriklad otvorene polposchodie so schodami na postel a pod tym priestor na hranie/odkladanie hraciek. V kazdom pripade ak by som riesila takyto problem a nemala vlastnu predstavu, tak by som sa asi obratila na nejake interierove studio, kde by mi navrhli riesenie pre cely interier bytu podla mojich poziadaviek vratane technologickych rieseni. Co sa tyka konstrukcie, neviem, ci ta naozaj zaujima z coho to postavia alebo len vonkajsi vzhlad, ale ten vzhlad ti podla mna spravia aky len budes chciet, bude to akurat otazka penazi.
Odpovedať
Profilova fotka
Iny sposob je kovova konstrukcia ..... industrialnejsi charakter.
Odpovedať
@shmoulinka1 v detskej izbe by som do toho sla, vytvorit tam take pol-poschodie. v zavislosti od veku by som to rozvrhla, ci hore nejaky bunker a tem mat skrysu na hranie alebo naopak, hore letisko na spanie a dole priestor na ucenie sa a navstevy kamaratov. co sa tyka obyvacieho priestoru, ako mala som videla taky byt s vysokymi stropmi a v obyvacke mali mensie podium, kde bolo piano. bolo to asi na vysku dvoch troch schodikov, nic moc vysoke. a velmi sa mi to pacilo uz vtedy.... no je to tak trochu zabity priestor. kedze nevieme rozlohu obyvacej izby tazko radit... ci nieco na styl podia alebo opat nieco znacne vyssie a spravit napriklad len na jednej strane nieco ako galeriu kde si hore viem predstavit kniznicu a kutik na citanie (nebolo by to na chodenie hore alebo len prikrceni, ale zase nemuselo by to byt siroke). k materialom asi tolko, ze ak podium tak urcite drevo by som volila. co sa tyka tych vyssich rieseni sla by som do kovovej konstrukcie. tu stale mozno natriet, zakryt drevom alebo z casti zakryt sadrokartonom (naozaj zalezi od tvaru a ucelu). drzim palce. a ak budes chciet zdielat rada by som videla tu vizualizaciu alebo aj realizaciu :-)
Odpovedať
Ak by bola takto vysoka detska izba, tak by som nerobila podium ale spravila by som skor taky bunker . Normalne bud so schodiskom alebo vysiacim lanom, este ma napadol rebrik. Ono hlavne zalezi podla toho, ako su deti stare. Ja by som to ale skor poriesila takto, bol by to dobre vyuzity priestor
Odpovedať
@shmoulinka1 Ahoj, my mame strop vyssi, ale mame urobenu galeriu- ocelova konstrukcia, zvrchu zaliata betonom, na to pojde klas. podlaha a je to okapotovane a natrete- akoby to bolo normalne "vymurovane" s bytom. Urcite by som na Tvojom mieste do toho sla- zisti ceny a moznost zatazenia pre takyto aj dreveny variant a rozhodni sa. Navrh nam robil architekt, samozrejme sa vyjadril statik. Zohnali aj firmy.
Odpovedať
@maminecka2 ahoj, aj ta galeria znie ako dobry napad, to by sa mohla spravit aj v obyvacke nejaka vyvysena pracovna. Tu galeriu mate vo viacerych izbach? Lebo premyslame, ci by to nebolo divne v niektorych izbach znizit strop sadracom na normalnu uroven a v inych mat podia...
Odpovedať
@shmoulinka1 My mame ten vysoky strop len v obyvackokuchyni- cez dve poschodia, inde su normalne izby. Podla mna to divne nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
tu su uzasne moznosti. ulozne priestory, postele, schodiky, uplne neskutočný priestor z toho može byť. som zvedava az to bude, potom dajte fotky. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?