Ako vyrovnať nerovnú podlahu v byte?

Zdravim, pomaly sa dostavam k rieseniu podlahy v obyvacke - kuchyni (spojene) a natrafil som na nasledovny problem - ked som prebehol po izbe 2 metrovou vodovahou zistil som ze je dost kriva. Vychadzal som z rohu kuchyne, priblizne meter od tohto bodu je uz podlaha o 1 cm nizsie a v strede izby je to dokonca aj 2 cm. Na druhej strane izby je to zase 1 cm. V priemere mi to teda vychadza ze by bolo treba dvihnut podlahu o 1,5 cm. Ako to najefektivnejsie a najekonomickejsie vyriesit? A riesit to vobec? Dat tam jemny poter a na to nivelacku? Nebude to prilis velka zataz? Pripadne zbrusit podlahu (zelezobeton) na jednej strane izby kde je najvacsie prevysenie (cca 1 cm na 1 meter dlzky) a az potom to nivelovat? Izba ma cca 4 * 8 metrov, spolu teda 32 m2, vsetky 4 steny su nosne. Pripadne poznate nejakych majstrov / firmy z BA a okolia ktori sa tomu venuju? Dakujem.
Odpovedať
my sme takto riesili jednu izbu, ale to je taka mala - cca 9m2, bol tam tiez rozdiel 0,5cm - 2 cm. pouzili sme len nivelak, ale bolo toho strasne moc, cca 250kg. takze na 32m2 urcite nie len nivelak.
Odpovedať
@manilla ved prave, ked som to ratal tak mi to vychadzalo 600 - 700 kg nivelacky...
Odpovedať
@manilla este otazka - vylievali ste to naraz alebo na viackrat? ak na viackrat tak ste to davali vo viacerych vrstvach alebo ste rozdelili izbu na viacej casti a kazdu cast osobitne 1 vrstvu?
Odpovedať
@nameless_one na 3 krat. najprv polku, potom druhu polku a potom cele dorovnali. a este kupili sme na to take listy z hornbachu, tie su na vyrovnanie omietky, no polozili sme ich na zem, vypodlozili a vymerali vodovahou a len liali nivelak...ale druhy krati by sme uz urcite riesili nivelakom len poslednu vrstvu. je to drahe a tazke zbytocne. neviem ci by sa dal dat pod to polystyren alebo aspon OSB dosky alebo neviem co.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?