Ako riešite takéto vlhnutie stien.

Profilova fotka
Byt sme kupili v juli tohoto roku a teraz na zimu nam zacali vlhnut steny. V spalni a ta zelena miestnost je kuchyna zamurovalo sa tam okno tehlamy a takto to vlhne az steka farba prosím poradte staci dat polystirén na ten obdlžnik alebo to nepomže dakujem za rady.
Odpovedať
To okno ste ako zamurovali??? V byte? Ake tehly? A z vonku je co? Aj my mame v byte jedno okno, ktore by som najradsej zamuroval, ale takto jednoducho sa to neda. A okrem toho sa to ani nesmie len tak. Ale toto mate zrejme osetrene :)
Odpovedať
Profilova fotka
Robil to murar my osobne nie. A ostatne je vybavene. Z vonku nieje nič len tehla
Odpovedať
Profilova fotka
@3simi problem zamurovaneho okna je ukazkovy priklad tepelneho mosta... samozrejme ze to bude vlhnut... to okno ste si davali zamurovat vy? ci steten byt tak kupili? to zamurovane okno treba zvonku zateplit... okno na fialovej stene.. to je povodna stena? ci nejaka zamurovana lodzia? balkon?ci povodna obvodova stena bytu?
Odpovedať
Ak z vonku nie je nic, tak potom ake hrube su tie tehly? To inak ani dopadnut nemohlo. To vam ten murar takto poradil? Inak casto som pocul od murarov, ze naco su ti inziniery, ze oni si aj sami vedia projekt nakreslit :). Potom to presne takto dopadne. Fuserina na n-tu. Ja myslim, ze by ste to mali vyburat a osadit normalne okno spat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Zelene sme dali zamurovat my a okno tam nechceme . Fialové uz tu bolo zrejme je to povodne lebo vsetky okna v bytovke sú také.
Odpovedať
to zelene vybúrat a spravitt poriadne ak sa nebude v najblizsej dobe zateplovat ta stena z vonku. lebo zacne mrznut a len to bude horsie a horsie. prípadne ak sa viete z vonku dostat, tak na to dat polystyrén s co najvacsím presahom aj mimo zamurovaného otvoru, a samozrejme aby pod to nepodtekalo... ja b som to robil nasledovne: pouzil taky isty material z akého je stena a treba dodrzat aj celu hrubku ako okolna stena. alebo by som dal z vonku polystyren presne do otvoru a ostatne domuroval porfixom z vnutra az zarovno vnutornej steny.
Odpovedať
@3simi Tehla sa asi použila plná, že? Treba to zvonku zatepliť hrubým EPS a všade. - jedine to pomôže. Ak to neni možné, tak vnútorné zateplenie: SDK - parozábrana a aspoň 15 cm vlny. Lenže zatepliť znútra môžete až keď toto uschne. Dovtedy: držte RV na 45-50% a teplotu v týchto miestnostiach aspoň 23°C. To znamená vetrať aj 10-15x denne a kúriť. Pokiaľ kúrenie nestíha, tak dať aj el. konvektor. Daňou za to budú vysoké platby. Ale jedine takto sa dá predísť vzniku plesní.
Odpovedať
@joxe alebo dať ytong miesto plnej tehly, jeho hrúbka ako hrúbka steny inde lenže vidíme, že to nie je len problém miesta, kde bolo okno - vlhne to všade... @3simi
Odpovedať
@3simi to čierne koliesko v rohu je čo?
Odpovedať
Asi ste menili aj okna, ze? To vlhnutie je caste po zmene okien. Moja mama vymenila okna na dome a prve dva roky ,ala na niektorych stenach tiez mokre flaky. Ten dom mal 30 rokov a pred vymenou okien to bolo ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Čierne koliesko v rohu je odvetranie. Druhé je v protiľahlom rohu miestnosti. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa trochu votriem do tejto debaty a rád by som upresnil jednu vec, ktorú autorka nenapísala a podľa mňa je veľmi podstatná. Byt sa nachádza v dvojposchodovej bytovke na poslednom poschodí. Nad bytom je už len plochá strecha. Podľa toho, čo som videl je problém v zatekajúcej streche. Povedal som, že by sa mali obrátiť na správcu bytovky a ten by mal problém riešiť. A ešte k tým obrázkom.... 3simi trpí úchylkou a fotografuje takmer všetko s fotoaparátom otočeným o 90° Potom ani svatý nevie, ako to vlastne v skutočnosti vyzerá. Takže - všetky tri fotografie, ktoré tu uverejnila si otočte o 90° doprava ( v smere hodinových ručičiek) a získate skutočný pohľad na všetky tri miestnosti. Vlhkosť je v spojení strop - stena od hora smerom nadol.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 odvetranie, ktoré zároveň ochladzuje byt nekontrolovane?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Áno, je to tak spravené. To nerobil nikto dodatočne. Je to bytovka stavaná počítam tak v 80-tych rokoch. A poviem pravdu, že vlastne ani neviem, či je panelová, ale skôr by som povedal, že áno.
Odpovedať
@jamk1 @3simi Bolo to mokré aj v lete? Ak ide o zatekanie, tak v auguste to muselo byť mokré. Ale začalo až teraz. Taktiež mokré ex-okno hovorí proti zatekaniu. Ale majiteľka sa akosi odmlčala...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ak to nebude vadiť, tak odpoviem za 3simi. Oni v lete tohoto roku byt kupovali. Vtedy to mokré nebolo. Ale asi by bolo lepšie, ak by sa sama 3simi k tomu vyjadrila. Skúsim jej zavolať. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jamk dakujem za zavolanie akosi mi neprišlo žiadne upozornenie že sa tu niečo deje. Byt sme kupili tento rok v juli. Všetky steny sme malovali a problemy o ktorých sme vedeli sme riešili. Len akosi stýmto nikto nerátal. Predpokladám že bytovka sa tak skoro zateplovať nebude. A v auguste to nevlhlo ani inokedylen teraz ked sme začali vykurovať. Zatepliť to zvonku by bol sice fajn napad ale zmenili by sme vzhlad budovy a na to treba povolenie. Zrejme až na rok ked bude teplo zateplýme tie steny zvnútra a tie plesne sa objavuju fakt všade. Teraz to striekam savom proti plesni a na rok teda zateplit a na novo namalovať no dúfam že takýchto milých prekvapení sa už nedočkáme aj ked od začiatku prerábania toho už bolo dosť ako krivé steny podlahy a tak. Ešte raz dakujem Jurajovi že to tu sledoval a odpovedal. A ano fotky celá ja :-)
Odpovedať
@3simi píšeš,že ked bude teplo zateplýme! tie steny zvnútra,to hádam nie,či?no ja by som ich teda nezateplila!
Odpovedať
Profilova fotka
Niekto píše zvnútra niekto z vonku z vonku je to nereálne z vnútra by to šlo tak teraz fakt neviem čo robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@3simi Zateplíte znútra.....? No to hádam nie....?! Podľa všetkého kopíte jednu chybu za druhou... A tým zateplením znútra by ste to už zabili nadobro. Zaujímalo by ma, prečo, 3simi, vôbec nereaguješ na tvrdenia jamk1, že ide o zatečenie od strechy....? Potvrď, alebo vyvráť jeho tvrdenie, lebo inak je táto Tvoja diskusná téma úplne na smiech. O čo vlastne ide....?
Odpovedať
Profilova fotka
No máme obaja 22 rokov a nulové skúsenosti z takýmito vecami takže pane neviem ako Vám mne do smiechu nieje. Určite to nieje zatekanie od strechy jamk to videl naživo. Ako píšem vyššie začalo to vlhnúť ked sme začali byt vykurovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked prši nič sa nikde neobjavuje a to v lete bolo pár poriadnych celodenných daždov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?