Ako prerobiť 2,5 izbový byt?

Ahojte potrebovala by som pomoct s prerobenim bytu ako zvacsit kuchynu a zanechat 1/2 izbu . Dakujem Martins
Odpovedať
Ruzinov vsak ? :-D V tychto bytoch su prave nestastne tie nosne steny. Suseda ma urobeny dost velky otvor z kuchyne do obyvacky, vyzera to velmi dobre. Ale zalezi od toho na ktrorom poschodi ste a ako statik.
Odpovedať
No 3 poschodie uvidime čo povie statik dufam že by sa to mohlo dať same slíže urobili :-)
Odpovedať
my mame tento byt, spojili sme kuchynu s obyvackou a z chodby sme vtup do kuchyne zamurovali ;-)
Odpovedať
Ano ružinov 3 poschodie zo 6 posch. dom nemozes daku foto zohnat prosim :-)
Odpovedať
pri ponechaní dispozície sa dá prebúrať otvor do steny medzi obýcvačkou a kuchyňou, ale tá je nosná - takže statik, stavebné povolenie, súhlas vlasníkov a veľa trpezlivosti. Pravdepodobne ti povolia max len otvor na dvere, takže kuchyňu to aj tak nezväčší, len sa prepojí s obývačkou. Dala by sa kuchynská linka premiestniť do obývačky hore, siete sa potiahnu zo stupačiek vo wc, stena medzi kuchyňou a polizbou nie je nosná, dá sa zbúrať celá a vznikne pekná izba. Alebo potom zrušiť tú polizbu, ale to píšeš, že nechceš
Odpovedať
Tam je teda velice malá kuchyňa, ale vzhľadom na nosnú stenu to musíš riešiť so statikom a zariadiť sa podľa toho. Dosť ťažkú úohu si si vybrala, keď chceš tú izbu tam nechať. Tiež si myslím, že ti nedovolia otvoriť to úplne, ale tak to uvidíš sama. Možno by bolo fajn aspoň tie dvere riešiť z obývačky, ale tie z chodby by som asi radšej zrušil a potiahol tam linku a jedálenský stôl by som riešil v obývačke.
Odpovedať
A čo tak do predsiene keby sme dali linku a zrusili tu stenu ako je kuchna a pol izba a obyvacka by bola potom spalna hmm? Dakujem za rady a napady ak mate aj fotky malych kupelni a kuchyn ak by sme neborali lebo nevieme este cenu za buranie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a takto - ke by ste využili zadnú časť obývačky na kuchynskú linku, oproti tým vysokým skrinkám dali jedálenský stôl a zvyšok mali ešte v pohode obývačku? mali by ste potom ešte dve plnohodnotné izby. vzhľadom na blízkosť vody a odpadu od kúpeľne by to šlo :-)
Odpovedať
No aj to nas napadlo len dako sa členom rodiny zda male :-) som zvedava ako to vyriešime už mame tolko roznych npadov len sa dako zhodnut ktory bude najlepsi
Odpovedať
Profilova fotka
@evasugarova no napad to nie je zly, ale ako tu uz zaznelo tak aj mne sa to zda ze to potom bude moc na sebe take akoby nasukane a zostane velmi malo miesta. Bude to potom tak ze vela veci na malej rozlohe, co teda nie je ruzova vyhliadka
Odpovedať
Profilova fotka
napad dobry ale zvazujte teda poriadne lebo 2,5 izby zasa nie je az taky priestor na nejake velke napady skor by som si nasiel nejake inspiracie pre mensie byty ze ako by sa to dalo nabytkom mozno nejako vyriesit ten nedostatok miesta :-) je plno takych fotiek vseliakych :-) mozno by to bolo aj lepsie ako nejaky drasticky zasah :-)
Odpovedať
Tŕň návrh je dobrý podľa mna čo dala @evasugarova , lenkz by som asi tie vysoké skrinky dala na tu opacnu stranu k chodbe, a ak sa dá, skúsila by som zväčšiť aj kúpeľňu s wc a teda vchod do spálne by som dala z obývačky..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matinka666 tak treba hladat kompromis. Ako mne moja mama roky hovorila radsej male ako ziadne, takze treba sa dohodnut, na com su ochotni rodinny prislusnici ubrat na com pridat, co im bude stacit mala miestnost :-) ci kupelnu potrebuju pri dennom pouzivani vacsiu
Odpovedať
@matinka666 mne sa paci, co navrhla @evasugarova . Viem, ze ta kuchyno-obyvacka by nebola velky luxus co sa tyka priestoru, alebo bolo by to funkcne a ucelne. Ziskala by si dalsie 2 velke izby a dnes sa daju s nabytkom robit divy. 21 m2 by si mala teda napoly kuchynu a obavycku. V prvej polke by som dal k stene sedacku Elkovu, pri stene by mohla mat cca 3 metre a mensia cast Elka asi aj 1,8 m - subezne s balkonom. Oproti by som dal skrinky s TV. Aj linka by ti tam vysla dost velka na to aky je to maly byt. Do tej velkej izby co ti vznikne kludne aj 2 deti.. :-D
Odpovedať
@matinka666 Ahoj az teraz vidim ze sa tu riesi, posielam obr ako to ma suseda, ale ona je na 6 poschodi, takze tam to bolo asi ok so statikou. Ale viem z ej aked som to chcela riesit ( sme pod nou) uz by to neslo..cize treba zistit ako to maju susedia no. Nehovoriac o tom ze ziskavanie tych podpisov tiez nemusi byt lahke. Osobne sa mi tiez pozdava verzia @evasugarova , kedze ta obyvacka je naozaj dost velka a ten "ruzinovsky stuk" ako vravia majstri "s laskou" :-D pekne moze oddelit jedalensku a obyvaciu cast.
Odpovedať

Odpovedať
@november30 To hadam nemyslis vazne s tym navrhom? :-N Ved je to totalne rozbite a TV 6 metrov od sedacky?
Odpovedať
@november30 Skor takto.
Odpovedať
Ďakujem za navrhy niečo vymyslime :-) ked už ružinov ma take krasne dispozicie :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Reagujem sice pozdejsie ale toto som riesil aj ja, lebo som potreboval este jednu izbu navyse. Cize z tej kuchyne som vytvoril este jednu mensiu izbu. Kuchynu som presunul do obyvacky na stenu naproti balkonu. Z lavej strany chladnicka, umyvadlo a mycka. varna platna atd... Voda a odpad je tahany z kupelnovej stupacky. Ziadne vysoke kuchynske skrine tam nemam. Oproti kuch. linke som vytvoril jedalensky kut v strede izby. Kvoli optike som tam este spravil jednu cca 80cm siroku priecku az po strop, na pravej strane ako je vstup do obyvacky od chodby. Strop som znizil tiez kvoli optike, aby to vyzeralo ako kuchyna. Celkom sa nam to tak paci. Miesta to sice kus ubralo, ale kedze ta cast napravo od dveri, ked sa ide z chodby do obyvacky, aj tak nebola vyuzita, nam to nevadi a podla mna dobre doplna priestor. Plyn son neriesil, daval som indukciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?