Ako odstrániť praskliny v paneláku?

Ahojte kupujeme 3izbovy byt v panelaku na samom vrchu a v krajnom vchode...dnes sme sa tam Boli pozriet a nasli sme v rohoch praskliny vraj su tam stale...chcem sa spytat nema niekto skusenost s ich odstranenim? Pripadne ako by sa dali zamaskovat?
Odpovedať
Profilova fotka
no, tak taky byt proste nekupuj... lahka rada ;-)
Odpovedať
problematika vzniku a odstraňovania prasklín je tak obšírna že je nemožné ju rozobrať v rámci tohto fóra teda pokial sa tu niekomu nechce napísať tak 200 - 300 strán textu
Odpovedať
Profilova fotka
býval som v panelákoch, v každom boli praskliny, ak sú väčšie vypeniť, menšie zaplniť akrylátom. Paneláky sú staticky značne predimenzované, na statiku to nemá vplyv, je to kozmetická vada.
Odpovedať
Profilova fotka
katusik007 taketo ani nerad.V kazdom panelaku su praskliny a objavia sa skôr ci neskôr.Ako pise JAN45 je spravne ale ja by som zvážil aj presieťkovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme praskliny vyplnili purpenou a namiesto sieťky sme použili pásku na lepenie sadrokartonu. je tenšia tak prechod nieje vidieť.
Odpovedať
no pre pupokojenie mna pdoobny postup caka v tehlovom byte takze nieje to len vec panelakov. No a ide o 4 rocnu novostavbu. Asi sme to nemali kupovat :-D
Odpovedať
S tou sieťkou na lepenie sadrokartónu to vyskúšať môžeš, my sme to spravili - vyplnili medzeru v rohoch penou, silikónom a prelepili pružnou páskou, ale časom sme to museli vyriešiť ináč, pretože praskliny v rohoch síce zmizli ale omietka sa "odtrhla" v mieste, kde už nebola sieťka a vyzeral to ešte horšie. Nakoniec som to vyriešil tak, že som sieťku v rohoch prerezal a do rohov som nalepil rohové polystyrénové lišty tak, že som ich nalepil len z jednej strany - z bočnej steny - na čelnú stenu som ich len priložil. Tým pádom steny neboli spojené len prekryté lištou a praskliny nevznikali - resp. neboli viditeľné. Lišty pri maľovaní v pohode išli natrieť, takže ani neboli veľmi viditeľné a jednoznačne celkový efekt bol výrazne lepší ako pri páskach. Trošku sa s tým treba pohrať, ale nie je to žiadna strašná práca.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ak su prasklyni male tj do 1 cm skus akrilovi tmel . je farbou pretieratelni a pruzni takze nepraska :-)
Odpovedať
No ja som dal akryl pretieratelny,ale po vymalovani v troch vrstvach sa mi po mesiaci ukazala smuha presne tam kde je akryl.Je to bledsie a je teraz vidiet ze sa tam nieco robilo.Nabuduce vymyslim nieco ine.
Odpovedať
http://www.tradix.sk/slahany_tmel_one... mate s tým skusenosť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Trhliny som mal aj ja, bývam tiež na samom vrchu, sú spôsobené hlavne nerovnomerným rozložením teploty, exteriér -interier, v zásade nemajú vplyv na statickú funkciu domu. Ja som ich presieťkoval uholníkmi a na každú stranu prekotvil 50 cm sieťkou, po roku ani náznak. Tieto trhliny vznikajú aj v horizontálnych a vodorovných spojoch panelov ako dôsledok rozdielneho zmrašťovania betónu samotných panelov a cementovej zálievky v spoji, ich šírka nepresahuje zväčša 5 mm, stačí aj použiť trvale pružný tmel, s vysokým modulom pretvárnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?