Ako dispozične zmeniť tento 3-izbový byt?

Uvažujeme nad kúpou tohto bytu. Má 62,3 m2 je na 8/10. A je v pôvodnom stave. Najradšej by som prepojila kuchyňu s obývačkou. Dalo by sa to? Poradí mi niekto. Ďakujem.
Odpovedať
S tymto podorysom som sa uz stretla. Majitelia ho prerobili tak, ze zvacsili kupelnu o chodbu, z kuchyne vyrezali dvere do obyvacky. Posunuli jedny dvere do spalne, aby na tuto stranu mohli dat sedacku. Statik to povolil, ale bolo to na najvyssom poschodi.
Odpovedať
my máme taký podobný. Zväčšili sme kupelnu o tú chodbičku. Tá chodba je nevyužiteľná. Pôvodne bol náš byt s otvorom z obývačky do kuchyne ale majitelia si to dali zamurovať. Nám statik povolil vybúrať zase ten otvor a zväčšiť ho ešte max. o 60cm. Ale musel sa tam dávať preklad lebo je to nosná stena. My sme na 1.poschodí z 8. Budete na to potrebovať aj stavebné povolenie (k tomu súhlas väčšiny obyvateľov bytovky) a úplne ten priestor nemôžete otvoriť. Musí zostať z boku min.40 cm a zhora tiež nejakých 50cm. Vyjde ťa to min. 600€.
Odpovedať
Profilova fotka
Tam hlavne treba pozistovat ktore su nosne steny a ci sa to bude dat preburat a spojit kuchynu a obyvacku. Ale bolo by to super keby sa to dalo
Odpovedať
načo to prerabať -o 5 rokov to zase nebude vyhovovať škoda penazí a nervov
Odpovedať
ďakujem pekne všetkým
Odpovedať
@budova1 nemáš nejaké fotky z toho bytu?
Odpovedať
budova1 http://www.realitnecentrum.com/index.... kukni toto iné nemám asi sa to môže sem dať
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy byt sa da prerobit uplne na nepoznanie len treba pozistovat dolezite informacie. A potom uz staci zacat len burat :-)
Odpovedať
@budova1 @iwet25 statik nám to povolil takto urobiť čo som veľmi rada. Naozaj potrebujeme súhlas súhlas väčšiny obyvateľov bytovky? Vraj je tam spísaná nejaká petícia proti ďalším úpravám v bytoch. Predpokladám, že ju spisovali všetci čo už majú prerobené byty!! Informoval ma realiťák, pretože stretol predsedkyňu bytového spoločenstva. Na bytovom úrade mu však povedali, že s tým nemajú problém ak je vyjadrenie statika a stavebné povolenie. ako ďalej?
Odpovedať
@choka Pytala som sa. Suhlas dolu byvajuceho suseda bol potrebny k stavebnemu povoleniu.
Odpovedať
@budova1 a boli sme za predsedkyňou. Žiadne otvory v nosných konštrukciách. Tak som zvolila alternatívu 2. Urobíme otvor z chodby do kuchyne s tým, že kuchynská linka pôjde po celej dlhej stene do rohu a pod okno. WC zostane tam kde je. Stupačka poslúži na myčku, drez oproti kuchynskej linke. Kúpeľňu dáme tam, kde je teraz šporák a kuchynská linka. Ospravedlňujem sa, ale nie som odborník na kreslenie, len laik.
Odpovedať
Profilova fotka
@choka myslim ze ani tento druhy navrh nie je zly. Je praveze dobry a zaroven aj prakticky. Super je to, ze budes mat kuchynu po celej dlzke ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
to som ešte nepočula, že sa spisuje nejaká petícia proti úpravám :o Ale myslím si, že ak by si mala stavebné povolenie tak to je nadradenejšie ako petícia. Ale zase by to mohli vlastníci napadnúť. To čo ti presne povedala predsedkyňa ak môžem vedieť? A super si to nakoniec vymyslela.
Odpovedať
Od začiatku povolila všetko, ba dokonca aj trapnú špajzku v rohu kuchyni. Upozornila ma, že je to plné železa. Už rozmýšľam nad tým ako idem búšiť do toho puckou! Veď je to panel a máme na to stoje, ktoré to vyrežú. No a k danej veci. Povedala mi, že nosné konštrukcie sú majetkom všetkých vlastníkov a, že sa tam už robilo veľa stavebných úprav. Každopádne bola to moja prvá návšteva a nechala som ju hovoriť. Skôr si myslím, že tam ide o hluk a prašnosť. Aj tak chcem urobiť zmenu otvoru do spálne. aspoň jeden otvor zmením. Táto kuchyňa nech je takto ak nám to vyjde.
Odpovedať
@iwet25 peticia sa moze spisovat, dnes je uz naozaj vsetko mozne. Staci par neprajnych susedov a je to.
Odpovedať
uz len to,ze tam je robenych vela stavebn\ch uprav by ma zneistilo,ludia,neuvedomujete si,ze toto byvanie je spolocne a ked kazdy obrazne povedane vytiahne tehlicku z obvod.murov stavba moze-nemusi na to reagovat :-(
Odpovedať
@choka Prepac, ale tomu podorysu nerozumiem. Snad, keby tam boli naznacene dvere. Osobne si myslim, ze ked prerabku odobri statik, tak by to malo byt O.K. Vsak vie, co robi.
Odpovedať
@budova1 dvere som zabudla naznačiť :WC má dvere tam, kde aj boli a medzi linkou a skrinkou je otvorený priestor, kúpeľňa má dvere v priečke medzi umývačkou a pračkou. Na obrázku som riešila len priestor chodba WC, kúpeľňa a kuchyňa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?