Ako čo najrýchlejšie predať byt?

Dobrý večer,chcela by som sa poradiť.Ako predať rýchlo byt?Predavam ho sama +2 realitky.Podla vás to stačí alebo ho mám ponúkať cez viac realitiek?Ďakujem
Odpovedať
1
2
rychlo = lacno. Ked bude nizka cena sám sa predá aj bez realitky :)
Odpovedať
@kokocahlava ponúkam ho lacno a aj tak nič :-| a zas moc pod cenu nechcem ísť.Nove presne tie isté byty vo výstavbe sa tu predávajú o 3000€ lacnejšie ako ponúkam ja už čiastočne zariadený.A tiež je to novostavba
Odpovedať
No svokrin byt sa predaval vyse roka.raz bola vysoka cena raz bol velky raz hento raz tamto.vsetky realitky ho mali aj my sami sme ho predavali.az som oslovila realitku co nam predala dom urobila krasnu prezentaciu na you to be cize ludia ho hned aj videli a naozaj sa jej podarilo ho predat.dokonca aj si proviziu znizila aby sa dohodli.
Odpovedať
Profilova fotka
@kofilka33 ako uz bolo spomenute, prezentacia predava😉len dobra realitka vie najst spravnu cielovu skupinu a pouzit najefektivnejsi sposob oslovenia. A len profi makler vie pri osobnej obhliadke prehlbit potreby potencialneho klienta. Cize treba oslovit realitku s komplexnymi profesionalnymi sluzbami, comu bude zodpovedat aj provizia, opodstatnena😉
Odpovedať
keď my sme kupovali nejakú z našich nehnuteľností, tak automaticky som z ponuky vyhadzovala tie byty/domy, ktoré boli vo veľa realitkách lebo hneď mi napadne, či náhodou s tým bytom/domom nie je niečo v neporiadku... pri mne by tie darmožráčske realitky krachli ;-) ale tak pri mne by krachli aj personálne agentúry, ja rada jednám osobne s človekom z firmy a nie s nejakým mladým "personalistom" ktorý vie len teóriu, neodrobil z fachu ani deň (nemôže byť súčasne odborník na hľadanie architektov aj právnikov aj managerov, to proste nejde) a honí si ego...
Odpovedať
@zuzanka.zuzu presne .Preto som sa pýtala,lebo už toľko realitiek mi volalo ,že či si to môžu dať do ponuky. Nesúhlasila som nakoľko mi to príde zbytočne ,lebo tak či tak to budú inzerovať na tých istých portáloch.A príde mi to od veci aby jedna nehnuteľnosť mala pri každom inzeráte inú cenu.Vidim,ze nie som sama takto zmyslajuca. ;-)
Odpovedať
Netreba to tak siliť, myslím, že dve realitky stačia. Len by bolo fajn nájsť si realitku takú, ktorá reálne sa snaží urobiť všetko pre to aby ten byt predali, aby to bolo niečím zaujímavé.
Odpovedať
Podla mna nie je vhodne ho predavat cez vela realitiek lebo potom ked ho niekto najde 10 krat na nete tak to na neho posobi ze sa vsade predava a nikto ho nekupuje tak na nom bude asi nieco zle.... Staci jedna realitka ale dobra - ta ho zobrazi na vsetkych moznych realitnych strankach (tak naco by bol na nejakej www zobrazeny 5 krat a este horsie ked na kazdom inzerate bude ina cena lebo potom si kupujuci bude mysliet ze uz ste zacali znizovat cenu aby ste ho predali a bud bude cakat na dalsie znizenie alebo si vypyta dalsiu zlavu). Dalej ponukany byt by som predaval kompletne vymalovany a vycisteny (ak je tam nieco pokazene tak opravit) aby posobil dobre na noveho majitela. Dalej uvadzate ze ho predavate o nieco dhrahsi ale ze je ciastocne zariadeny... tu si treba uvedomit ze co sa paci vam sa nemusi pacit tomu co ho kupuje. Ja som nedavno predaval byt, cely som ho vypratal + vsetko opravil a komplet vymaloval nabielo. Manzelka mi hovorila, ze naco sa s nim trapim, ze kto ho bude chciet kupit, kupi ho aj v takom stave ako je... V piatok sa zverejnil inzerat a v pondelok bol predany :)
Odpovedať
myslím, že problém bude tá cena vyššia o 3000 eur.... ja by som tiež radšej kúpila ten nový, nezariadený, každý má iný vkus.... teda aspoň ja mávam iný vkus než ostatní ... :-D a chápem, že chceš predať čo najlepšie, to chce každý, aby aspoň netratil, ale cena je cena....
Odpovedať
ak ti mozem poradit,pridaj do inzeratu viac kvalitnych foto-ja ked pozeram predaj bytov a vidim malo resp.nekvalit.foto aj to ma vie odradit... a rozhod na tie frekventovanejsie real.portaly,popozeraj podobne byty mieste-lokalite a tak stanov cenu,aby nebola premrstena,pridaj inzerat do miestnych tlacovin,res.na internetovu stranku v mieste-meste,kde ponukas....
Odpovedať
Profilova fotka
@fefe123 cena je cena, to suhlasim, kazdy sa na to pozerame inak, ja tiez by som volil radsej tuto variantu ;-) tri tisicky nie je malo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelloo 3tisicky su pri cene bytu v podstate zanedbatelna suma. Teda za predpokladu, ze sa nejedna o garzonku v nejakej hornej-dolnej.... @kofilka33 predstav si, ze si kupujuca. Kupila by si radsej "holy" byt od developera alebo o 3 tisicky drahsi, ktory je sice mozno ciastocne zariadeny, ale za tie 3 tisicky si mozes dozariadit aj ten uplne novy a navyse podla seba? Ved to tvoje zariadenie ma pre vacsinu kupcov cenu nanajvys 0, pretoze by to v drvivej vacsine stejne vyhodili a este by im s tym vznikli naklady. A to este neuvazujes fakt, ze nove byty predavane developermi su NESKUTOCNE predrazene a kupujuci na tie ceny sadaju prave preto, ze je to uplne nove a uplne pre nich a teda akoze lepsie (co vela krat nie je pravda ale o tom potom), pripadne dostanu nejaku akoze "vynimocnu" zlavu. Chce to JEDNU poriadnu realitku, ktora ti realne zhodnoti cielovu skupinu (tj kto by asi tak mohol mat zaujem tvoj byt kupit), tomu prisposobi formu prezentacie a predaja. A hlavne nastavit ADEKVATNU realisticku cenu. Ocakavat, ze byt po Xtom majitelovi (aj ked je X len 1) predas za viac, ako katalogovu cenu podobneho bytu od developera, je dost utopia. To by si ten byt musela mat zariadeny fakt velmi velmi nadstandardne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@maslenka47 pri tomto pomere aky je rozdiel medzi jednotlivymi bytmi a tou cenou, tak sa mi to az take zanedbatelne nezda ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelloo nedocitala som sa k celkovej cene, za kolko predava (iba rozdiel 3000), ale pri cene bytu 100tisic je to rozdiel 3%. V kazdom pripade si myslim, ze aj keby predavala o 3tisic menej ako "katalogy", tak tou ponukou nikoho neoslovi, pretoze aj v tom pripade by 3% boli malo na to, aby niekto vobec zacal uvazovat nad tym, ze kupi radsej pouzivane ako uplne nove. Totizto, ak sa jedna o relativne novy byt, pravdepodobne budu cielova skupina mladi ludia, ktori budu chciet financovat kupu bytu z hypoteky. A 3000 eur ti na splatke spravi tak 10eur. To je proste nic, zanedbatelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Do predaja bytu zasahuje vždy príliš veľa faktorov. Ja som svoj byt dal na bazos, a aj cez bazos sa predal. Samozrejme mi volalo milión realiťákov, každému som povedal to isté. Ak nájdu záujemcu, môžu prísť na obhliadku. Ale žiadne zmluvy. Jeden si aj nafotil byt, dal na ich stránku. Aj na bazos. Bol o 1900 eur drahší. O dva inzeráty nižšie bola moja ponuka. Ľudia aj tak volali jemu :-D Ale našiel sa kupca ktorému vyhovovalo všetko. Vidím to však na šťastie.
Odpovedať
@quintes aj tak sa dá predať, len musí to byť zaujímavá ponuka, aspoň si tak myslím, ja sa realitkám vyhýbam, pretože mnohokrát hrabú zbytočne viac a človeka nahovoria aj na to na čo nechce :-D
Odpovedať
Tým čiastočne zariadenym som myslela kuchynská linka so spotrebičmi a šatníková skriňa ,nič viac.Ano 3000€ je vyššia suma ako nový ,ale čo som pozerala na stránke developera všetky byty sú už rezervované,predane tie co ma v ponuke.Moja cena je 63000€ za 2 izbový byt neďaleko Bratislavy.Co som pozerala ceny za koľko predávajú susedia tak ho predavam o hodne lacnejšie .Byt je čistý ,vymalobany na bielo.Ked som fotila skoro všetko som poskovavala ako sa len dalo.Ale dakujem za reakcie
Odpovedať
Profilova fotka
@kofilka33 koľko si za byt dala ty? Ak môžeš, zníž cenu, rýchlejšie sa predá...
Odpovedať
@topvideo cena za ktorú som ja kúpila bola o tých 3000€ menej ale bol to holobyt.No ale ak to bude už nutné tak ho ponuknem aj za tú cenu.
Odpovedať
@kofilka33 zo ziskom predať je umenie. .daj 20% dolu a uvidíš..
Odpovedať
Mne by bolo podozrive ze chce niekto hned predat byt v novostavbe. Ciastocne zariadeny byt by som zobrala len za podmienok ze chcem byvat v tom projekte a pisete ze ostatne byty su uz predane. Kazdy ma iny vkus, takze sanca ze sa existujucim zariadenim trafite do vkusu kupujuceho je mala... Neviem ako dlho ho uz predavate, ale ak vam predaj suri, musite zial znizit cenu. Odporucam ponuku zavesit na vsetky zname inzertne stranky a topovat inzerat. Vela stastia! :-)
Odpovedať
@kofilka33 Vies ak sa niekomu nepaci linka ci skrina tak potom riesi ceny...Tych 3000 je dost.. Realitka si cenu nadhodi kedze chce proviziu takze asi bude treba riesit nieco s cenou bytu ak ju chces predat po svojej osi. ;-) Urcite je dobre nafotit viac fotiek aby sa zaujemcovia prisli pozriet na byt ;-)
Odpovedať
@kofilka33 asi to nemas premyslene alebo ta k tomu nutia okolnosti. Ak si kupila holobyt v novostavbe tak mas len 2 moznosti. Pockat par rokov ako sa vyvynie trh a predat so ziskom/stratou.... ALEBO ak ta tlacia peniaze tak musis znizit cenu ako je predajna cena a tak sa ti podari ho predat ale budes v strate.
Odpovedať
@kokocahlava áno nútia ma k tomu okolností ,nakoľko kupujeme RD a podmienka banky vyplatiť hypo aby uvoľnili financie na novej hypo.
Odpovedať
@kofilka33 tak pri tejto situacii pojdes bohuzial do minusu, ak ho chces predat s + ziskom musis si pockat par mesiacov/rokov. Ak nemozes cakat musis podist konkurenciu a tak sa ho zbavis raz dva. Skoda penazi co si do toho investovala.
Odpovedať
@kokocahlava Veď toto a toho sa bojím ,že budem nútená ísť pod cenu :-| ,ale čas nás už tlačí .
Odpovedať
Neboj sa toho. Zmier sa s tym. Moja partnerka takto "prerobila" 40000 a chyba nam to, no svet sa nezruti a peniaze boli a budu..... niekedy trocha straty stoji za to dosiahnut svoj sen a
Odpovedať
@kofilka33 ešte mi napadlo... na inzerát predaj kuchynskú linku (či už samostatne skrinky a samostatne spotrebiče alebo spolu) a daj inzerát aj na vstavanú skriňu. tak získaš ešte nejaké peniažky navyše. byt si napísala, že je komplet vymaľovaný a tak ho môžeš predávať za nákupnú cenu :-) 1) nebudeš platiť daň z predaja lebo si na tom nič nezarobila 2) aspoň čiastočne sa ti vrátia peniaze, ktoré si dala za linku a skriňu lebo ja osobne by som zobrala byt rovno do developera, ktorý si viem sama podľa svojho vkusu zariadiť takže ešte toto môže byť tvoja možnosť. skús. prípadne si tú kuchyňu/skriňu zober do svojho.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu to je super nápad. Aspoň nejaké peniaze bokom sa hodia a skôr potom to predá ako nezariadený, aspoň ten kto kupuje nebude potom musieť riešiť starosti s predajom nábytku a podobne ;-)
Odpovedať
Ja som si predávala byť sama - urobila som kvalitné fotky a dala dostatočný popisna osobné odrádzajú inzeráty kde nie sú fotky alebo sú 3-4 a chýbajú info o byte.realitky som kvôli zmluvám odmietla.taktiez som aj nový byt kúpila bez realitky.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?