Aké vážne sú trhliny na dome?

Jednoznacne tam sada stavba zprava. Dom bol postaveny okolo roku 1960, teda ma okolo 80 rokov, tri nadzemne podlazia a pivnicne priestory. Najomnici nemaju zaujem nic opravovat, pokial to nebude nutne. Ake vazne su trhliny na fotke? Ako dlho bude este tato bytovka stat? Kupili by ste takyto byt, keby bol predavany za 70% ceny inych bytov? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
opytajte sa statika, tak ako to mate v titulku. Tu sa dozviete, ze jednoznacne kupit, ked je za 70% ceny a su to iba povrchove prasklinky a zaroven, ze nekupit v ziadnom pripade, stavba do pol roka spadne. 🙂
Odpovedať
@epto: Vsak preto som postla tento prispevok na toto forum, lebo sa chcem statika opytat. Povrchove praskliny to nie su, lebo idu z okna do okna a typickym smerom k zakladom. Moja otazka je, ake je to vazne a ake problemy mozem ocakavat, ked najomnikom to bude jedno.
Odpovedať
@tonkatonka Dom postavený v roku 1960 má 80 rokov? Nejako mi to nejde do hlavy, ale keď povieš. :-D
Odpovedať
@tonkatonka ta bo uz z tej jednej mizernej fotky statik povie, ake je to vazne... Vsak srandujes? Statika si zozen nejakeho lokalneho a nech ide kuknut na miesto a da nejaky posudok. Samozrejme zaplat mu...
Odpovedať
@zita19: Prosim ta neprispievaj do mojich diskusii. Dakujem. @janbelusky: Dakujem za opravu. Jasne, dom ma 62 rokov, uz je to zistene.
Odpovedať
@tonkatonka rado sa stane, milostiva pani...
Odpovedať
Profilova fotka
@tonkatonka ja môžem prispieť? V niektorých fórach majú prispievajúci body za dobré rady, tu by mala zita19 hornú hranicu , keď tomu rozumiete,lebo"Povrchove praskliny to nie su, lebo idu z okna do okna a typickym smerom k zakladom" prečo sa tu pýtate laikov. Domnievam sa, že tomu rozumiem, podľa poskytnutých podkladov sa to nedá jednoznačne určiť, ale presvedčenie mám a dosť silné, ale Vy chcete zarobiť, statik tiež.
Odpovedať
@tonkatonka nemyslim to zle ale ak sa chcete opytat statika, tak sa pytajte statika. Tu dostanete laicke odpovede, na zavery ktorych sa nemozete spolahnut (napr. dom spadne a bude vraviet: ... vsak na fore mi povedali ze nespadne... Toto je fakt otazka pre statika, ktory pride na miesto a obhliadne si ho. Ako pise @jan45 z jednej fotky sa to neda urcit.
Odpovedať
@tonkatonka z coho je postaveny dom ? Konstrukcia, steny, Stropy. Je ten dom dodatocne zatepleny ?
Odpovedať
@tonkatonka ako na to pozerám do konca života môžete pokojne spávať. Také vyjadrenia " ak dom spadne a na fóre ..." sú nekonečné bludy. Ak to chceš silou mocou riešiť statikom, tak to budú zbytočné vyhodené peniaze.
Odpovedať
a co podložie? a ake sa trhliny hlboke alebo povrchove to treba zistiť
Odpovedať
a do takychto starých barakov tankom strieľať nic im neurobí -nie novodobe rychlovky a zhorenie a padnutie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
heh tu sa teda nič relevantného nedozvieš aj keby dakto chcel. to je isto na priamu ohliadku a nie robenie záverov z nejakej aj to nie moc podarenej fotky
Odpovedať
@jan45 Jan, ja tomu vobec nerozumiem, a to co vidite, chcem darovat farnosti a nechcem aby to spadlo, kym budem zit. Taraniny od Zity nepotrebujem pocuvat (povedala opytaj sa niekoho na mieste a povedala, ze nevie a povedala, ze nech sa to tu nepytam). Ja ocakavam, ze mi niekto poradi literaturu, povie mi, zisti si taketo veci od spravcu, alebo povie nieco ako 2 z 10 takychto domov sa musi do 20 rokov zburat. Vy ste jediny, co ste to tu studovali. Problem je, ze mame virus a ja tam nemozem s nikym ist. Ale moje skusenosti su take, ze ked niekomu skusenemu taketo nieco ukazem, uz musi vediet o co ide, lebo uz 100 podobnych domov videl a ma nejake skusenosti. Ake je vase presvedcenie a co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
@tonkatonka Váš šlachetný úmysel ma núti odpovedať. Pri dostatočnom množstve fotografického materiálu urobeného odborníkom sa dá odpovedať na Vašu otázku(stevico55 ). Ale podľa fotky sa nedá ani určiť kataster a nie konkrétny dom. Literatúru poradiť môžem, ale je to všetko, čo používajú študenti stavebnej fakulty. Musíte začať geológiou (vrajmantak ), potom poruchami konštrukcií napr .Chrobák V., Tajmír M. PORUCHY STAVIEB, A zita19 sa omluvte, je to emancipovaná žena ktorú rozčuluje, keď sa iné ženy stavajú do submisívneho postavenia, ale radí dobre. niekedy lepšie ako chlapi. Je to budova na podnikanie, nevidíte možnosť pomôcť darovaním konkrétnym ľuďom a nie zaťažovať farnosť svetskými problémami?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?