Zatekajuci balkon

Profilova fotka
Dobrý deň, prosím vás - v septembri 2014 sme kúpili novostavbu. Jedná sa o dvojdom, dvojposchodová kocka. A keď dlhšie prší, zvlhne nám stena pod jedným východom na balkón. Ten sa tiahne po celej šírke domu, ale vo vedľajšej izbe to nerobí. Vždy keď sa to stane, prídu chlapíci z firmy, čo nám to predávali - raz zasilikónujú okolo okna, inokedy osekali kúsom sokla a zaizolovali nejakou tekutou izoláciou. Zatieklo však znova, tak osekali celý rad dlažby a zas zaizolovali. Teraz však zas tri dni pršalo a je to zas vlhké. Asi prídu, vysekajú zas kus atd. (v susednom dome to robí tiež, akurát, že to zatečie ešte viac - tým už vysekali komplet dlažbu na balkóne). Zaujíma ma však, oni vždy prídu a niečo riešia, ale o štyri mesiace bude dva roky, čo sme dom prevzali a žiadnu reklamáciu sme nerobili písomne. Nemôže potom nastať problém, že nám povedia, že už je po záruke a nič s tým nespravia? Ako to celé riešiť ďalej? Pripájam aj fotky, ako to vyzerá zatečené zvnútra a ako to vysekali zvonka. Ďakujem.
Odpovedať
@mirka2710 strechu kontrolovali? Okno je v poriadku? Baklon v dome je vacsinou iba na ostaru, a lubi zatekat a vlhnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 myslim, ze ano. Ked ich montovali, domiesli ho s rozbitym sklom, tak o tyzden doniesli nove sklo a vymenili to. Ale neviem, kde by to tam mohlo pretekat. Inak funguje normalne, pekne dosada.
Odpovedať
@mirka2710 podla foto vzlina vlhkost odspodu, t.j dostava sa do skary pri rame okna, alebo tecie pod hydroizolaciu balkona pod dlazbou. Ak nezateka strecha, je najvyssi cas vysekat komplet balkon. Zla hydroizolacia. Moze byt kdekolkvek na balkone.
Odpovedať
@mirka2710 fu ale tam nieco musi byt zle ked to az tak zateka
Odpovedať
Profilova fotka
toto bude robit stale pokial sa nevyseka cely balkon. Problem moze byt barkde, urcite to netreba nechat tak ale treba to riesit. Bombardovat ich po kazdom dazdi, ked to vznikne. A opytat sa aj na reklamaciu ;)
Odpovedať
Zavolaj ich a tak ako píšu treba vysekat cely balkón a aj cca. 30cm na výšku z izolácie ak je tam a komplet všetko zaizolovat. Urobiť to ako celok inak si myslím že sa vám to bude opakovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka2710 nech ti to poriadne opravia, mas nato narok
Odpovedať
Profilova fotka
@mareksikula1 ved toho sa bojim, ze co ak to vysekaju a zaizoluju a zatekat bude dalej. Ze co vazne moze byt poskodene, resp zle spravene, ked to toto robi. A teda aj v susednom identickom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
A nemoze sa stat, ze mi po dvoch rokoch povedia, ze to uz neije v zaruke a vykaslu sa na mna? Nemam radsej trvat na nejakej pisomnej forme reklamacie?
Odpovedať
Z fotografie to nie je dobre vidiet, ale bol na styk stena - podlaha pouzity tesniaci pas? Prave v tomto mieste to zvykne zatekat aj ked je dobre spravena hydroizolacia. Spravne by to malo byt riesene tak, ze tesniaci pas by sa mal osadit do pruznej hydroizolacie a presterkovať este dalsou vrstvou celoplosnej hydroizolacie. My pouzivame na taketo detaily produkty Oxal DS flex a Oxal DS/HS a zatial sme nikdy nemali problem, zeby to kdesi pretekalo.
Odpovedať
@mirka2710 vobec sa necudujem tvojim obavam a radsej trvaj na tej pisomnej forme, vzdy je lepsie mat vsetko na papieri a ked sa robi reklamacia tak sa to zvycajne vsetko spisuje
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?