Zamurovanie časti loggie - spôsob výstavby

Dobrý deň, hľadám odbornú radu. Mám projekt na zamurovanie časti panelákovej loggie (zväčšenie kuchyne). Potrebné posudky už mám, žiaľ každý mi odporúča iný spôsob výstavby a ja sa - i keď ako laik - chcem rozhodnúť správne, aby riešenie vydržalo čo najdlhšie a nebol problém so zatekaním, plesňou a pod.. Panelák sa v dohľadnej dobe bude celý zatepľovať. Predtým potrebujem realizovať rekonštrukciu. Statik s architektom samozrejme odporúčajú sendvičovú stenu (na spôsob montovaného domu) najmä kvôli nízkej váhe, tepelnoizolačným vlastnostiam a menšej hrúbke steny. Stavbári, stavebný dozor mi naopak radia ytongovú stenu. Čo by ste si vybrali vy, ak by ste tam plánovali aj sami bývať? Byt nemám na kšeft ani na prenájom, preto chcem spraviť rozumné rozhodnutie, s ktorým budem spokojná aj o 15 rokov. Konečný výsledok by mal byť podobný tomu na obrázku. Vopred ďakujem za každý názor!
Odpovedať
Daj na radu statika, dodrz projekt. Bolo to asi vypocitane aj vzhladom k poschodiu, zatazeniu konstrukcie. Ytong nie je tazky, ide tiez pouzit, urcite murari s tym maju vasciu skusenost ako s inymi materialmi, myslim, ze to je ich dovod. Ostatne je skor o kvalite prevedenia ci uz tvojej prestavby ale aj zateplenia
Odpovedať
a nezabudni podlahu zo spodu /od suseda/ zatepliť
Odpovedať
@nevestickka ahoj robili ste to zamurovanie loggie lebo aj ja sa o to zaujímam koľko vás to asi vyšlo všetky poplatky a tak mi by sme si tak chceli zvečšiť izbu.
Odpovedať
@nikolino2 ahoj, este nerobili, ale mozes ratat okolo 5-6 tisic EUR cele dokopy - staticky posudok, architektonicky plan, stavebne povolenie, vyrezanie otvoru, vymurovanie + nove okno, material, atd. a kopec kopec nervov :-| :-| :-|
Odpovedať
posudok vás stál kolko idete cez firmu alebo sami si to robiť?
Odpovedať
preco iba zamurovat logiu? 8-) nepribudne malo miesta? vysunte do priestoru konzoly, aspon dva metre von od fasady, cele obmurovat, zastresenie riesit sikmou strechou s bramacom,, aby vzniklol podkrovny priestor a miesta bude habadej :). nech susedov aj trafi slak, vsak ten dom patri len vam 8-). ale ak mate na svoj zamer aj povolenie od susedov, tak moje vety vyssie ignorujte ako humoristicku vlozku ;)
Odpovedať
@makowski bez suhlasu susedov stavebne povolenie nedostanes ani nahodou, takze nie je o com :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?