Vsakovacia jama na čov

Vodu z čističky mám vyvedenú do skruže asi 2m a následne som vykopal trativod 2 x 3x 2m a kde pôjde kamen.Teraz som čital na fóre či dat geotextiliu komplet -dno,boky aj vrch alebo nechat dno volné.V tomto sa názory rôznia.Viete poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss V projekte na ČOV do vsaku musíte mať podľa HG posudku urobený výpočet potrebnej plochy vsaku. Vsak sa nikdy nerobí hĺbkový ale plošný, geotextília ide na piesok aby zabránila vyplavovaniu zeminy nad ním. Projekt určite nemáte a ak sa mýlim, ďakujem za informáciu, budem vedieť ako jednať na ŽP.
Odpovedať
Žiadne rady?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss nemas na vsakovaciu studnu projekt? tam by to malo byt
Odpovedať
@jan45 Projekt samozrejme mám ale dost mizerný pokiall sa týka vsaku. Plochu som zvačšil a išiel menej do hĺbky.Dnes to chcem zasypávat a rozmýšlam že geotextíliu dám len na boky a vrch. Na dno piesok a štrk.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss podla mna geotextiliou nic nepokazis, ak ju das vsade. aspon sa nebude do jamy tlacit zemina z vonku. tiez idem za dva tyzdne toto riesit a sam neviem ako este. v projekte mi navrhli skruze, ktore maju diery na bokoch, neviem na com ten projektant fical...
Odpovedať
@dorwin Mne projektant napísal-Objekt predstavuje jednoduchý stavebný objekt vykopanú stavebnú jamu rozmerov 2500 x 2000 h min -2,5m ,ktorá je opatrená pod prítokovým potrubím filtračným materiálom fr. 16-32v celej ploche. Nad kamenivom je položená hydrofolia s geotechtiliou. V strednej časti pôdorysu objektu je navrhovaná revízna šachta DN 300 ukončená poklopom a celý objekt je zasypaný zeminou. To jevšetko v projekte o vsaku .Už tam je len jednoduchý nákres
Odpovedať
@lubossss Daj si toto a problém bude vyriešený. Pri tom máš aj návod. http://www.domavoda.sk/produkty/vsako...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss proste projekt vsaku nemáte, len obrázky ktoré sa za projekt vydávajú a štátna vodná správa v Partizánskom (nepatríte pod Prievidzu?) to uznala za kvalifikované.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?