Spolupraca s dodavatelom

Mozni sa to tu nie celkom hodi....chcela by sa opytat na jednu vec ohladom dodavatelov. Najprv asi napisem coho sa to tyka.,... ak si niekto otvori povedzme stavebniny....podlahy, obklady, dlazba, farby, a veci okolo toho, bola by mozna spolupraca s niekym, kto uz ma firmu s tymito vecami, a to tak, ze by tomu cloveku dodavali tovar, ktory by predaval vo svojich priestoroch ta, ze oni by mu ten tovar doviezli napriklad, dohodlu by sa na nejakej cene, a tn clovek ak by ten tovar predal, vyplatil by toho dodavatela, a este by na tom aj zarobil....tak aby boli obaja spokojny a ziskovy. Nemate nejaku skusenost s takouto spolupracou? Alebo myslite su ze je to vyhodne pre podnikatrka takto s niekym spolupracovat? Dakujem za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
no ved presne tak ako si napisala to funguje ... ty tovar niekde kupis a predas ho drahsie, to je cela podstata biznisu a cim lacnejsie kupis, tym viac zarobis, resp. tym das ludom nizsiu cenu ... preto v tych velkoobchodoch maju tak nizke ceny, lebo oni nekupuju na kusy, desiatky, ale na tisice ... Znamy ma podobny obchod a nakupuje aj v Hornbachu napr. a predava drahsie :)
Odpovedať
Ja viem, len som skor myslela ze nie ze najprv kupit, ale ze zobrat tovar a vyplatit ho vtedy ke sa preda.....
Odpovedať
Profilova fotka
Komisionalny predaj? Podľa mna predajca nie je motivovany aby predal, ...
Odpovedať
Jankazb ...myslite? Bola by to taka moznost keby ten clovek nemal taky kapital aby nakupil tovar.... ze aj tak by sa to mozno dalo
Odpovedať
Tak ma napadol tento. "Na stretávke po 20. rokoch sa študenta čo zmaturoval na 3. pokus a na ňu priletel vlastným lietadlom pýta triedny profesor. Ako si to dokázal, veď ty si bol z matiky taký sprostý ??!! Fakt z matiky moc neviem, no to málo mi k bohatstvu postačilo. Zarobil som na banánoch. Na Floride kúpim 1kg za 1 USD, v zelovococh New York a Bostone predávam kilo za 6 USD a celkom slušne si žijem len z toho 5% zisku. :-)"
Odpovedať
@kikundela22 maximálne ti dá na faktúru tz. ty odoberieš dostaneš faktúru a tá je splatná o 30 dní. čiže máš mesiac na to aby si predala. stavebnín je ako maku, idú na dosť nízke marže (oproti minulosti) aby robili orat, lebo na základe neho ich hodnotia banky, ktoré im poskytujú kontokorenty na preklenutie napr. dlhších splatností alebo na úhradu nepredaného tovaru. Je to trochu komplexnejšie ale evidentne objavuješ koleso. Ak máš ale konkrétnu myšlienku treba ju rozvinúť a nedať sa odradiť, len to správne zrátať aby to bolo rentabilné. Treba nájsť taký tovar ako tie 5%-tné banány :-)))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?