Povrchova uprava stien ku kolaudacii

Dobry den. Sme tesne pred stavbou rodinneho domu s podkrovim, ktore ale mienime vyuzivat az v buducnosti. Kompletnu bytovu jednotku (cca 80m2) mame na prizemi a podkrovie je otvoreny priestor, ktory neplanujeme vyuzivat ihned po nastahovani. Poradte mi, prosim, ci v tomto podkrovi musi byt ku kolaudacii prekryta tepelna izolacia napr. sadrokartonom, kedze by sme radsej riesili rozhodnutia o povrchovych upravach az si budeme isti, na co presne tento priestor vyuzijeme. Alebo na splnenie kolaudacnych podmienok ho staci doviest do fazy ako na obrazku?
Odpovedať
ja som skolaudoval v pohode aj bez SDK stropov... ale ak tam chcete kurit, urcite by ste mali vlnu zakryt za parozabranu, inak vam navlhne.
Odpovedať
Aha, dakujem za radu. Kurenie mame naprojektovane podlahove a "nejaky ten stupen" tam urcite budeme udrzovat. Takze s parozabranou na povrchu by sme mohli prejst?
Odpovedať
@moonika6 podla mna by ste presli aj bez parozabrany, akurat by ste na jar mohli vsetky izolaciu zase vyhadzovat von a susit :) Zalezi od stavebneho uradu, najlepsie sa opytat priamo tam...
Odpovedať
@moonika6 pri kolaudacii sa stavebny urad sustredi najma na bezpecnost stavby nez na to, do akej miery je interier dokonceny. u nas panie zo stavebneho uradu v podkrovi ani neboli, zaujimalo ich hlavne zabradlie na schodoch, v spodnej tretine schodiska sme ho nemali tak nam ho dali dorobit a az potom sme skolaudovali. takze aj keby sa im nieco nepozdavalo, vzdy sa to podla mna da dorobit aj pocas rozbehnuteho kolaudacneho konania. aj ked...niekedy je kolaudacia aj o ludoch, niektori uradnici zo stavebneho uradu su benevoletnejsi, ini prehnane prisni. odporucam vam zistit kto u vas robi kolaudacie a popytat sa susedov, znamych a pod. na skusenosti s nim.
Odpovedať
Viem viem, ze sa sustreduju hlavne na bezpecnost. V jednej stavebnej firme, ktoru sme oslovili kvoli realizacii, mi vsak povedali, ze to musi byt prekryte. Tak ma to zmiatlo a chcela som sa dopatrat pravdy. Ale najlepsie asi naozaj bude, popytat sa na stavebnom urade. Dakujem vam za rady a nazory.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?