Pleseň pod stropom nad balkonovými dverami

Profilova fotka
Po rekonštrukcii panelákového bytu sa začala robiť pleseň nad balkonovými dverami v kuchyni. Pleseň sa robí iba na strope, je tam vidieť aj tmavší ohraničený pás ktorý je vlhký a na dokyt studený. Skúšal som po vyčistení savom aplikovať protiplesňový náter. Dlho to nevydržalo. Panelák je zateplený, ale stropný panel ktorý pokračuje na balkón, na balkóne zateplený nie je. Je tam tepelný most? Dá sa s tým niečo robiť? okrem vetrania, kúrenia, vetrania, kúrenia... to zjavne nepomáha. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Jedine dať na strop izoláciu , na dĺžku 1m ,po celej šírke alebo rovno na celý strop aby tam nebol schod. Polystyrén min.5cm .
Odpovedať
@jean2 a plesen sa bude robit pod zateplenim, ale bude to v poriadku, lebo to vidiet nebude. @oliver_villant vy ste domurovali okennu priecku na balkon? Neposuvala sa smerom na balkon aby sa zvacsila kuchyna? Lebo ak mas ten isty typ bytu ako my, tak balkonovy prefabrikat je oddeleny od stropu kuchyne, ak je priecka "v kuchyni" tak sa to nedeje, susedia co posunuli priecku na balkon aby ziskali 10 cm, tak toto maju.
Odpovedať
@jean2 Lenže ak zateplíš strop ,tak sa zamedzí prístup tepla na strop a vychladne . Hore nad tebou ak je byt tak bude mať studenú podlahu a bude mu ťahať veľmi zima zvonku po podlahe. Nedá sa to zatepliť kobercom ani drevenou podlahou . Musel by dať hrubú izoláciu na podlahu. Preto to nerob ,lebo by bolo z toho zle. Skús dať len na to miesto kde je pleseň s presahom 20cm tenký polystyrén 1 až 3 cm maximálne. Tá stena je studená pod 13°C ,preto sa tam zráža para. Polystyrén urobí povrch steny teplým a už sa tam nebude zrážať voda. Nerob v tej miestnosti paru navyše ako z varenia.
Odpovedať
@zita19 Nebude sa robiť pleseň pod polystyrénom. Polystyrén je takmer vodotesný . Prepustí len málo pary a tá sa stačí odvetrať cez múr von ,múr je viac paropriepustný ako polystyrén.
Odpovedať
Nám sa to tiež začalo robiť tak to riešime. Najprv sme mysleli že sa toho nejak zbavýme nejakým prípravkom ale vyzerá že tiež to nepomáha.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 my sme priečku neposúvali, ale je možné že predošlý majiteľ áno. To by vysvetľovalo aj ten jasne ohraničený vlhký pás na strope cca 13cm, je možné že práve tam končí balkónový panel.
Odpovedať
@oliver_villant mne sa tiez zda, ale neporadim ti co s tym.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?