Odhlučnenie domu

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebujem poradiť s odhlučnením domu. Za cca 12 rokov čo bývame v dome sa na našej ulici enormne zvýšila premávka áut a už to obťažuje :-( Z tichej ulice je teraz v ranných hodinách cca 5.30-9.00 a poobede 14-17.00 autostráda - hluk a prach. Ako čo najlefektívnejšie odhlučniť dom? Okná sú od cesty vzdialené max 5 metrov. Máme obyčajné plastové dvojsklo cca 7 rokov staré. Neviem či vymeniť za trojsklo, nakomplet vymeniť aj s rámom - neviem či aj rám je zodpovedný za zvukovú izoláciu...alebo spraviť barierový plot, alebo vysadiť tuje. Peňazí nemáme nazvyš ale nervy máme tiež len jedny a bude to len horšie...
Odpovedať
Máte už za izolovaný dom? Možno by pomohlo aj dať vatu namiesto polystyrénu...vata bude isto lepšie tlmiť ako polystyrén...a okná...hm.. ste blízko cesty, možno by to trojsklo pomohlo, aspoň na oknách smerujúcich do cesty..laicky pohľad, stromy určite neutlmia hluk a betónový plot si myslím, že tiež nie, ak tak veľmi jemne.
Odpovedať
@kattikka. a viete preco sa na dialniciach stavaju v zastavanych oblastiach bariery z kamena, betonu atd., no aby tlmili hluk. @veja79 okna urobia vela, betonovy plot tiez, zelen zachyti prach
Odpovedať
@veja79 Existujú aj protihlukové fólie na okná, možno tie by pomohli. Bežné trojsklo nemá oveľa lepšie zvukovoizolačné vlastnosti ako dvojsklo. Dôležitejšia je hrúbka skla.
Odpovedať
Protihlukova stena nemusi byt len betonova, moze byt aj drevena. Beton hluk znasobuje, ak nastava odraz. Najviac pomoze nobasil na stenach, pridat vatu do strechy. Hluk tlmia ucinne huste stalozelene rastliny. Nemusia byt iba tuje, krasny je napr tis stlpovy na 1 m od seba. Vymena okien nepomoze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?