Leasing

Profilova fotka
Asi otazka na chlapov, poradite prosim? Ako fyzicka osoba zvazujem leasing, nie ale operativny. Po ukonceni mam zaujem auto odkupit. Idealne bez akontacie. Potrebujem druhe auto do rodiny. Viete poradit na co si dat pozor,coho sa vystrihat, pripadne aka znacka vyjde najvyhodnejsie?
Odpovedať
1
2
Ja leasing neodporucam,vseobecne ak sa nieco stane s autom poistne plnenie ide leasingovke a Ty nie si majitelom auta az do jeho odkupenia. Takze radsej zobrat uver a mat auto vo vlastnictve.
Odpovedať
Profilova fotka
@lu17 dakujem za nazor. Pre mna zaujimavy pohlad i info.
Odpovedať
@jankazb S nízkymi úrokmi alebo bez je leasing väčšinou ak uzavrieš aj poistenie, pričom také poistenie je často niekoľkonásobne drahšie ako by ťa vyšlo, keby kúpiš auto v hotovosti a sama si uzatvoríš poistky, na tých poistkách veľa preplatíš, teraz sú fakt nízke úroky na úveroch, radšej treba skúsiť úver s čo najnižším úrokom a mesačne ťa splátka+poistky vyjdú menej ako by ťa vyšiel mesačne leasing aj s tým ich poistením.. Okrem toho auto je tvoje, môžeš s ním robiť čo chceš, napríklad ho aj predať alebo vymeniť za iné aj počas splácania, leasing sa možno oplatil vtedy ked bola RPMN na úveroch 20-25 percent ročne, nie teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@marssmykkok dakujem, asi sa poobzeram po nejakom vyhodnom uvere...
Odpovedať
Profilova fotka
Poradil by som ti na stvrtiny alebo patiny bez navysenia ponuka volkswagen financne sluzby plati na skoda seat audi vw a platis raz rocne to ma vyhodu ked jeden mesiac nahodou nemas zamakas a dosetris pocas roku sumu na splatku. Nevyhody su poistky ako bolo spominane no ked si vezmes rozdiel PZP a HAV je mozno 50e rocne co stoji za prepocet oproti uveru. Treti faktor je poistka GAP ... je draha ale krytie na 100perc tvz krytie financnej straty ... ked ti auto ukradnu zaplatia ho cele bez amortizacie takze vlastne hned kupujes nove. Osobne by som splatky mesacne nechcel lebo ked prisiel narazovy vydaj bolo to len tak tak a ked som mal vacsi prijem neodlozil ale minul :-) takto za rok nasetrim pomalicky a viem sem tam z toho si uchmatnut ked treba.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr diky, super, dalsia moznost.. ;-)
Odpovedať
@jankazb že vraj po novom sa dá zobrať auto do prenájmu,treba sa ale spýtať tých väčších predajcov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb jedna zasadna vec, vzdy pozeraj pri akejkolvek ponuke RPMN. Vela neprekonatelnych ponuk, npr od vw financne sluzby ti totiz casto daju bezurocny kredit, kym si nevsimnes, ze poplatok za vybavenie uveru je npr 4,5 percenta z ceny auta :). Mne tiez ponukali uver a ked som zasiel do tatralizingu dostal som daleko lepsie podmienky.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 nechcem prenajom, chcem svoje auto 😉 @majkoj co su dobre podmienky? Mozes i do IP. Skutocne si pripadam ako negramotna.Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb to ti teraz nepoviem, ja som kupoval pred 3 rokmi, teraz je to urcite ine, treba si nechat urobit viacere ponuky.
Odpovedať
@jankazb ja zas neodporucam kupovat nove auto najma ak nan menas a potrebujes si pozicat. Ake bude pouzitie auta.. kolko km rocne, ake velke?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb tiez som nazoru, ze ked na to nemas, tak nekupuj. Pre mna jediny akceptovatelny typ uveru je hypotekarny aj to len na zabezpecenie si vlastneho byvania. A tiez mi pride hoodne naivne si mysliet, ze ked si nieco kupis za cudzie peniaze, tak je to tvoje. No nie je, az kym tie peniaze nevratis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maslenka47 no, len potom mozes na nieco setrit do dochodku a presetrit cely aktivny zivot... potom si za nasetrene kupis zlatu truhlu... Treba si spravit rozumny rozpocet a rozhodnut, kolko z neho davat na splatky uveru... ja sa drzim toho, ze nikdy nie viac ako 30 perc prijmu. Tiez som zastanca toho, ze ak osobne auto na cloveka a nie firmu, tak len ojazdene a to max 3 rocne. Nove auto totiz uz na druhy den po kupe je ojazdene a stratilo minimalne 20 perc. hodnoty zo vcera....
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell auto na denne jazdenie do prace (zivot na kopaniciach). Ak podla srdca bol by to Kodiaq, ak podla rozumu asi Vitara... Kazdopadne suv. A este...bude cierne 😂 @maslenka47 to mi je jasne, ale ak sa veci robia s rozumom... @ivantausk suhlasim, momentalny nas uver je malo pod 10%prijmu tak sa nestresujem. Cize auto urcite ano, uz len sposob financovania vymysliet. Kazdopadne asi obehnem najblizsich predajcov co ponuknu a mozem dohadovat...
Odpovedať
@marta2610 prenájom znamená platiť, platiť, platiť a nič nemať, a do auta si pomaly nemôžeš dať stromček wunderbaum, pretože to nie je tvoje auto. Je to veľmi výhodné, ale pre predajcu, nie pre teba.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Ak Ti môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, tak z dvoch menovaných áut rozhodne Suzuki Viatara. Nie kvôli tomu, že som ju mal asi šesť rokov, ale aj kvôli tomu, že som robil v At v Suzuki servise a to boli skutočne bezproblémové nezmary. autá. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erytro je mi jasne ze predajca musi zarobiť. Ak nerobis charitu tiez asi robis za peniaze. @jamk1 svagor ju ma, tie nove i celkom fajn vypadaju...
Odpovedať
@jankazb hmm 2 auto do rodiny za take love tak to potom nic, ty su ina katageria ako som cakal, som myslel daco male do mesta na nakupi a nie velku budu za min 20k. Ohkadom "suv" ako belkych ako vitara velmi predrazuju tieto auta, je to krpate jak fabia zvihnu to par cm cena o par litrov vyssie len preto ze to prezentuju ako suv co je modne...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell jazdim vela, mam rada pocit bezpecia v aute. Som zvyknuta na velke auto.
Odpovedať
@jankazb pohoda kedto utiahnes ber, ja by som asi tjez chcel take uz starnema som unaveny z nizkeho sedenia, aj ked ja urcite aspon 1-2 rocne nove len ak vyhram eurojackpot
Odpovedať
@jankazb určite si pošli o ponuky s nejakou špecifikáciou viacerím predajcom (neviaž sa na značku, možno ťa niektorá prekvapí s ktorou si nepočítala, ja som bol prekvapený čo si VW dokáže za auto zapýtať a koľko málo za to ponúka) Za všetky poistky na lízované 25tis. auto dáš cca 65€/mes. Po splatení lízingu sa auto prepisuje na teba, netreba ho odkupovať alebo niečo doplácať (možno ani registračný poplatok, ktorý nám socialisti vymysleli, ale to si nie som 100% istý). A či jazdené, alebo nové, osobne som bol kedysi za jazdené, len je v tom veľa podvodníkov a veľký biznis a aj preverené auta sa môžu ukázač, že až tak v poriadku nie su, takže teraz už radšej nové.
Odpovedať
@jankazb Az na to, ze tie obrovske SUV su pri naraze do statickej prekazky menej bezpecne ako mensie auta. Plus zaclanaju vyhlad v spatnom zrkadle oslepuju inych soferov. Takze este viac znizuju bezpecnost na cestach. Ale zeny ich z nejakeho dovodu maju rady.
Odpovedať
@rillwen tak to by som rad vedel odkial mas tieto info. SUV auta su urcite bezpecnejsie ako male auta. A to aj pri naraze do muru, i ked maju vyssiu hmotnost a teda aj hybnost. Ja jazdim na vacsich autach len a len z dovodu vyssej bezpecnosti... Mas lepsi rozhlad, mas lepsie ulozenie deformacnych zon... a ked mas aj "zavarenu kolajnicu namiesto absorbera", tak nieje o com.
Odpovedať
@ivantausk Hmotnost a teda hybnost, vyska auta (vyssie riziko prevratenia), zvycajne sirsie pneumatiky zvysuju riziko smyku. Mozno pre pasazierov vo vnutri auta su SUV bezpecnejsie, o to viac su vsak nebezpecnejsie pre inych ucastnikov premavky. Aspon ja milujem ked mi zavadzia velka krava na ceste kvoli ktorej nic nevidim a este sa pri nich aj blbo parkuje.
Odpovedať
@rillwen o sirke pneumatik a riziku smyku sa neidem bavit, lebo podla mna a mojich info je to naopak. A ano, mne ide o bezpecie mojej rodiny a teda posadky mojho auta....
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk rovnako riesim svoje bezpecie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiež riešim túto situáciu a zvažujem značky Hyundai a Škoda. Samozrejme hlavné je určiť si max. strop , koľko ste ochotná do kúpy zainvestovať. ( myslím koľko by to autíčko malo stáť, aby ste to v pohode vedeli financovať ) pozerala by som sa aj do budúcnosti napr. spotreba, výška PZP, prípadná dostupnosť náhradných dielov a opravy ako také ,pretože auto je spotrebný tovar ktorý každým dňom bude uberať na sume.
Odpovedať
@jankazb Vitara je super volba. uz jedno Suzuki mam a prave nad druhym uvazujeme nad Vitarou. Su to spolahlive auta a nekradnu sa... Kupovala som tiez nove a urcite znovu budem, je to sice kvazi spotrebny tovar, ale nikdy som nemusela nic riesit, najprv bolo 5r v predlzenej zaruke a ani potom, ale servis do ktoreho chodim je naozaj super. Ale teraz k financovaniu, Vitara je na svoju velkost v dobrej cene a teda ani ten pripadny leasing by nebol neunosny. Otazka je ci leasing je to prave... keby si si totiz naratala leasing na SR a v AT zistis, ze ta ista Vitara ta v AT vyjde mesacne minimalne o stovku menej ;-) co je vlastne smutne... Ak si vies odkladat peniaze pockala by som a zobrala by som ho na tretiny, ak by som vedela napr tretinu dat, tretinu ako tak dosetrit a na poslednu si brat uver. Dnes maju spotrebaky RPMN celkom unosne. Navyse sa to povazuje za kupenie auta v hotovosti a obchodnik ti vie v tomto pripade prihodit napr sadu zimnych kolies na diskoch a nejake drobnsoti navyse v cene auta. Urcite si ale daj spravit ponuku na leasing, do banky na spotrebak a prerataj si to (aka je mesacne splatka a kolko to auto preplatis).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
No v prvom rade by som asi odporúčil skôr operatívny leasing aj ako fyzickej osobe. Ver mi, oplatí sa ti to viac ako odkúpiť auto neskôr aj keď na počiatku sa ti to nezdá ale máš kryté toľko vecí čo sa týka poistky a servisu, A keď už má to auto niečo najazdené sú s ním iba starosti :-| Poprípade prečo chceš riešiť leasing vôbec? Nepremýšľala si nad nejakým autom z bazáru? :-) My osobne máme leasing cez https://www.leaseplan.sk/ aj keď sú drahší no ale tak rozhodli sme sa saviť na to že je to väčšia spoločnosť a nie nejakí špekulanti lebo vieme ako to dnes chodí. Ale určite daj vedieť ako si to vyriešila nakoniec a ako si spokojná
Odpovedať
@jankazb ja osobne by som zohladnil aj vzdialenost k najblizsiemu autorizovanemu servisu, pretoze ci chces alebo nechces, budes ich musiet navstevovat a cim blizsie tym jednoduchsie pre teba..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?