Kolko ma vyjde vizualizaci bytu ? a kto mi ho urobi,

kto mi vie urobit vizulizaciu bytu ?
Odpovedať
Vizualizáciu ti urobí architekt alebo výtvarník s rozšíreným vzdelaním. Cena záleží od veľkosti bytu. Väčšinou to počítajú od metrov štvorcových. Pozor ! Cena nie je nijak štandartizovaná. Cenové ponuky sa pohybujú v rozmedzí 10-30€/m ! Podľa Slovenskej komory architektov je (1) Odmena za poskytnutie odborných činností vo výstavbe1) a s nimi súvisiacich ostatných architektonických služieb (ďalej len „výkon“) je výlučne vecou dohody medzi autorizovaným architektom alebo autorizovaným krajinným architektom (ďalej len „architekt“) a objednávateľom výkonov (ďalej len „klient“). Neexistuje nijaká štandardná suma, ani minimálna sadzba odmeny. (2) Ak zákon neustanovuje inak, dohodnutá odmena sa považuje za primeranú na účely autorských zmlúv2), obchodných záväzkových vzťahov3), občianskoprávnych záväzkových vzťahov4) a zmlúv vo verejnom obstarávaní5). (3) Na odmenu podľa odseku 1 (ďalej len „honorár“) ani na autorskú odmenu za udelenie súhlasu na použitie architektonického diela6) na dohodnutý účel sa nevzťahujú všeobecné predpisy o cenách7).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@nikushka2521 Ja si myslím,že sú to zbytočne vyhodené investície za ktoré si môžeš nakúpiť nie malé vybavenie do bytu!!! . Npr. sú programy zdarma ,kde aj laik dokáže urobiť vizualizáciu npr. kúpelne, kuchyne atď. Človek sa sám zabaví a aj niečo naučí. Ja som npr. použil na kuchyňu IKEA PLANER / myslím,že tam majú aj na izby / a na kúpeľnu .Ženy sú šikovné a ty to určite zvládneš sama 8-) http://www.ideal-standard.co.uk/3d-pl... http://www.ikea.com/ms/sk_SK/customer... http://www.ikea.com/ms/en_AA/customer...
Odpovedať
@blackomt ja si myslím že nie je až také zbytočné dať si spraviť vizualizáciu, napr stačí jednoduchá, alebo len 3D model odborníkovi.. a je na to hneď pár dôvodov: 1. ženy sú sice veľmi šikovné a schopné (viď mňa :P), ale väčšina z nich má dosť biednu priestorovú predstavivosť a predstavu o mierke a rozmeroch po 2. málokto kto sa denne nezaoberá interiérmi ti poradí čo k čomu technicky sedí, čo sa kde hodí.. proste keď do toho raz kukáš 12 hodín 7 dní v týždni nedoženieš to za mesiac návštevami kamarátok a pozeraním katalógov a po 3. dobrý vizualizér a interierista ti aj v malom byte spraví z malého priestoru neskutočne využiteľný zázrak ;) nebudem reklamovať nikoho, ale keďže si šikovný isto si nájdeš príklady.. pozrieť si treba napr. jednu z minuloročných cien za architektúru (dvojizbák v Nitre prerobený celkom lacno, vkusne a moderne)
Odpovedať
@debora_7 Ok pošli link kuknem :-)
Odpovedať
@blackomt tak šikovný chlap nevie hľadať? :P strašné :D http://www.toito.eu/2012/11/kohut-zuz...
Odpovedať
@blackomt asi zadavatelka temy nechce len vizku pdla seba,ale celkovo navrh interieru od odbornika. Ceny su naozaj rozne, vychytene dizajnerske studio bude drahsie, student dizajnu,ci architekturi lacnejsi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nemyslím si, že je zbytočné si dať urobiť vizualizáciu. A ešte k tomu v dnešnej dobe, mám pocit, že by to malo byť už samozrejmosťou pri každom zariaďovaní a prerábaní. Už sú ceny prispôsobené tak, že si to naozaj môže dovoliť každý, kto má o to záujem. Je to dobré aj pre ľudí, ktorí majú už nejakú predstavu, len sa boja, či to naozaj dopadne tak, ako si predstavujú. Zariadenie príbytku je predsa len investícia, ktorú myslím, že si každý chce užiť a nie rozmýšľať hneď po investícii, čo opraviť a urobiť inak- to by sa malo ešte pred kúpou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?