Ked prsi vyhadzuje istic

Profilova fotka
Dobry den! Poprosim o radu mame novostavbu a niekedy ked je vonku dlhsie dazdive pocasie tak mi vyhodi prudovy chranic ....zistil som ze to robi okruch kde je istic 10 A na ktorom su 4 svetla v interieri a dve na terase ..... Na terase su zatial iba obimky na vago spojkach ...dva vypinace na terasovych svetlach su taktiez vonku.....moze to robit vlhkost alebo co? Elektrikar mi povedal ze az sa nahodia vonkajsie lampy a zakryje terasa ze to prestane .....Poradi skuseny elektrikar? :-(
Odpovedať
Jasne ze to vyhadzuje istič keď sú na terase len odkryté wago svorky do ktorých ti evidentne tečie voda. Treba zapojiť lampy a bude po probléme.
Odpovedať
Profilova fotka
Prave je dazdive pocasie a ked zapnem istic hned chranic vyhodi .... Az ked vypnem ten istic tak to drzi.... Odpojil som aj vonku vypinac k vojkansim svetlam a aj v dome mam svetla vypnute no aj tak to pri nahodeni vyhodi tak ze problem je asi niekde inde
Odpovedať
@hocsito neviem co si odpojil a ako je to spravene ale evidentne ked to robi vonkajsi okruh ked prsi je chyba vonku, ide ti tam dakde prud a preraza to. Zaizoluj poriadne kabel ktory mas vonku a je na nom elektrika.
Odpovedať
@hocsito slaby elektrikar, ked zvolil taketo riesenie, spravnejsie by bolo dat vonkajsie svetla a zasuvky na samostatny prudovy chranic, pripadne istic kombinovany s prudovym chranicom. Alebo by som dal tie interierove svetla mimo toho chranica.
Odpovedať
Musíš odpojiť aj modrý N vodič okruhu vonk.osvetlenia.
Odpovedať
treba poriadne zaizolovať modry a hnedy vodič, zabezpečiť aby sa ani jeden z nich nedotýkal steny. vyhodi ti to preto lebo ked si zapneš ten 10A istič tak sa ti naintukuje aj male napatie na modry vodič, a ked je ten oprety o stenu alebo sa nejakym sposobom spoji zo žlto/zelenym tak vtedy chranič zareaguje a vyhodi. tiež skontroluj vypinač či donho nezateka, či tam dal vypinač s krytím IP44. a ak to chceš odpojiť tak je potrebne aj modry vyšrubovať. ja nevidim riešenie v samostatnocm chraniči na vonkajšie svetla, to potom zakazdym ked prestane pršať musi isť do rozvadzača nahodiť chranič. poruchu treba najst a odstraniť, a zistiť prečo k nej došlo, nie dať samostatny chranoič či silnejši istič.
Odpovedať
Profilova fotka
@elmas ahoj dakujem za reakciu .... Teraz ked boli dazde bolo to ok vsetko co sa dalo som zailozoval a na terase nebol jeden vypinac ip44 tak som kupil a vymenil, bol to 7 vypinac prepojeny s vnutrom tak mozno to robilo problem lebo ked prsalo bol ten vypinac mokry.... A este jednu radu ta poprosim niekedy ked pecieme v elektrickej rure a otvoris ju tak to vyhodi chranic tiez .... Nerobi to stale..... Nemoze byt vadny ten spinac za dverkama na rure? Dakujem
Odpovedať
@hocsito no ono to nieje take jednoduche skus tu ruru otvorit aj ked nepeciete, teoreticky moze byť spinač vadny ale može byt aj niekde predreta izolacia na kabli ked otvoris ruru vznikne otras, take nieco ako keby si s nou buchol, alebo ako by som to popisal, vtedy sa moze spojit modry s kostrou a vyhodi chranič, to je najhorsia porucha ked to raz robi a raz nie. trebalo by skontrolovat pripojenie rury, ci niekde niesu tie tenke vlasocky s privodneho kablu uvolnene, tažke to budeš mať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?