Jeden, dva, tri termostaty, alebo celé kúrenie mám na figu?

Zdravím, v prerobenom dome sa budovalo nové kúrenie. Dole (cca 100m) podlahovka, hore (cca 100m) 4 izby a radiátory. Kotol jeden závesný kondenzačný Lev 28KKO s externým zásobníkom na teplú vodu, pomocné čerpadlo VILO Star RS 25/4 napojené na podlahový okruh, jeden termostat Termolink na prízemí v dennej zóne. Za súčasného stavu dokážem udržiavať zvolenú teplotu iba na prízemí. Ak kúrenie dosiahne zvolenú hodnotu, termostat vypne kotol. Avšak na poschodí v izbách nemusí byť priaznivá teplota - vykúrené. Na radiátoroch mám termohlavice, ale tie sú platné v súčasnej dobe ako mŕtvemu zimník .... Poraďte prosím. Nepíšte mi že to mám zle, to viem sám ...... otázka je, čo s tým urobiť. Revan
Odpovedať
Termostat by mal byť umiestnený v najchladnejšej z vykurovaných miestností. Kúp nejaký prenosný termostat, daj ho hore a pôvodný vypni. Známy mal podobný problém a riešnie bolo jednoduché. Inak nechápem prečo si dával hore radiatory, pri tejto variante nie je konden. kotol efektívne využitý.
Odpovedať
Profilova fotka
Chyba č.1- na takúto tému treba otvoriť diskusiu, nie otázku. A teraz k Tvojmu problému: 3-ojcestný ventil si dal...? Teda taký, čo to zamieša tak, aby do spodného podlažia s podlahovkou išla voda s teplotou cca 30°C a do horného s radiátormi s teplotou cca 50°C.....? A potom Ti aj hlavice budú fungovať ako živému zimník.
Odpovedať
No v prvom rade nepisat na forum, ale zavolat kurenara, nech ti to vyladi, je to jeho psia povinnost. Teda ak "sa budovalo" neznamena svojpomoc, ze jo ;-) Potom v druhom rade uber otacky tomu cerpadlu a v tretom rade na rozdelovaci priskrt prietoky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?