Dá sa zmestit malá umývačka pod umývadlo?

Čisto teoreticky...kuchyňa sa ešte len plánuje. Umývačku by sme chceli takú malú /stolovú..ale vstavanú, úplne na zemi/, umývadlo tiež malé bez odkvapkávacieho priestoru, hĺbka linky bude práveže neštandartná - 70 alebo 75 cm...je to možné umiestniť že umývačka naspodku a nad tým umývadlo... Budeme mať naozaj maličkú kuchyňu a posunutie umývačky zaberie miesto
Odpovedať
Treba kupit normalnu a umiestnit vedla alebo oproti. Miniatury su urcene do detskej kuchynky.
Odpovedať
@peto99 praveze miniatura vyhovuje, mame odskusane..mna by skor zaujmalo ci je takato moznost umietnenia :-)
Odpovedať
Zbytocne to komplikujes, pod drez daj kos+cistiace prostriedky a mycku 45cm vedla. aj tak ten kos a chemiu,utierky,hubky niekam budes muset dat. tu skrinku pod drez mozes dat 45cm. to staci.
Odpovedať
da sa to, my sme mali stolovu umyvacku pod dresom v skrinke v predchadzajucom byte, viem ze mm musel menit sifon lebo obyc sa nezmestil pohladam foto a vecer pridam ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@teta_z_lesa ak je výška linky cca 900, tak 440+320=760. Takže čisto teoreticky to tam v pohode vojde. Odpad sa dá urobiť tak, že bude úplne vzadu. Jedinú nevýhodu čo vidím, je prípadný únik vody. Tiež by som dal ale pod umývadlo radšej smetiaky a myčku samostatne. AK chceš, daj sem rozmery kuchyne a ak máš tak aj návrh, možno niekoho napadne nejaké lepšie riešenie.
Odpovedať
no neviem, co elektrospotrebic moze byt pod umyvadlom. Skor by som povedal, ze nie.
Odpovedať
pre predstavu, kuchynka bude mini..spolu 2,4 m, na tomto nacrtku som ratala s umyvackou 45 cm vedla umyvadla, akurát priestor medzi múrikom od ladnicky-umyvacky je o 10 cm mensi akopriestor medzi múrikmi od truby...opticky mi to nesedi.. keby napracem umyvadlo a pod to umyvacku tak ziskam este nejake cm na pracovnu dosku... kuchynu nemam kde zvacsovat, mame mini dom..na 34 m2 bude vchod, kuchyna aj obyvacka @atlaska
Odpovedať
@teta_z_lesa preco nemoze byt drez pod oknom? 34 m2 vobec nie je malo, ja ma 32 m2 a 7metrovu linku. Obyvacka je dnes sedacka a TV.
Odpovedať
Nás sa nepýtaj, či sa to tam zmestí. To si musíš zistiť sama. Pozri, ak sa ti to tam pod to umývadlo vojde, tak si to tam daj a nepýtaj sa nikoho. Hĺbka linky 70 cm ti nepomôže. ALe ak dvihneš linku do výšky najmenej 90 cm a dáš najplytší drez,(čo som našiel, má 145 mm), k tomu ešte min. 10-15 cm sifón, takže tak ti zostane 60 cm, čo už je výška zabudovaných umývačiek, ale s tým, že bude úplne na podlahe. Teoreticky áno, dá sa dať. Vypočítať si to musíš sama.
Odpovedať
@peto99 odpad uz je tam kde je :-) ..neviem L - kom sa moc neusetri, roh sa neda nejako extra vyuzit..a v plane je este stary kredenc pri okne
Odpovedať
@thodosy ako si to zistim sama ked nemam kuchynu, ani drez, ani umyvacku..ale vodu, odpad a elektriku musim poriesit uz teraz predom?
Odpovedať
@teta_z_lesa ja ti nechcem radiť, lebo máš svoj koncept, ale skôr by som išla do klasickej umývačky a nekombinovala hentú čo tam chceš. Ak predsa len, všetko sa dá na mm nakresliť, technický výkres umr máš, sifón aj drez má každý svoju okotovanú výšku v technických parametroch, výšku odpadu máš na stene. Len či všetko v tej kuchyni tým nepodriadiš umr, ktorá tam teda nijaká hitparáda nebude, nehovoriac užívateľsky. V hentak malej kuchyni je určite nevyhnutnosť pracovná doska 70 cm alebo 75. Ide o to, či budeš mať sektorovú linku alebo nie, asi nie - a tam neviem ako si vysoká, ale s kľudom vieš počítať výšku praco. dosky 92-95 cm, fakt záleží aká si vysoká. Pre mňa napr. 94 cm je užívateľsky na hrane, skôr som za vyššiu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@thodosy 60 cm nie je výška zabudovaných umr, ich výška je 820 mm najmenej.
Odpovedať
@teta_z_lesa roh sa da vyuzit a pripojky sa daju vyriesit hadicami a rurami za linkou. Pod okno smelo linku potiahni. Skromnost je vzacna cnost, ale trochu pohodlia si dopraj, nebude to predsa kuchyna v karavane :-D Inak murovana je velmi sexi, ale uberie aj to malo ulozneho priestoru, ktory mas. Aj kostitras je sexi, ale nikto sa na nom nevozi.
Odpovedať
@stolverka praveze ta na obrazku ma napisanych 450..ja len neviem ci sa da ten sifon posunut viac dozadu, tot vse..inac by mi to sedelo
Odpovedať
@teta_z_lesa pozri si technický výkres drezu, ktorý tam ideš dávať.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite daj namiesto tej malej umyvacky skrinku na odpad a cistice pod umyvadlo. namiesto tej skrinky vedla sporaka mozes dat sufliky a medzi to daj umyvacku 45. pridavam foto, ako to mam urobene ja - zvrchu umyvacky sme zobrali ten kryt a zasunuli pod sektorovu kuchynu z decodomu a ciastocne pod odkvapkavaciu plochu z drezu. podla mna tu malicku umyvacku na 6 suprav pod sifon nevopchas. ja som rozmyslala nad tym, ze do skrinky pod drez dam policku, ale nevosla mi ani ta bez toho, aby som koli sifonu nemusela do nej rezat otvor. Zase v linke v byte, ktorej skrinky su vyssie ako standard, sa mi policka vosla, ale stolova umyvacka by sa tam tiez nevosla. odpady aj privody vody sa teraz tahaju na hadiciach, takze posun do 1metra nie je problem. Elektrinu urcite nedavaj za umyvacku, ani privod vody. lepsie je nechat za skrinkou a do zadnej steny skrinky vyrezat otvor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?