Chlapi - muzi poradte mi aku znacku naradia a co musi obsahovat zakladny kufrik

prosim vas poradite mi ake naradie kupit muzovi mojho srdca :-) :-) :-) nieco take aby tam bola utahovacka a skrutkovac a co take by sa mu mohlo zist este na stavbe co sa tyka naradia pre kutila ,, nie pre profesionala ale aby vedel dake pracicky si spravit sam.. mate skusenost s nejakou konretnou znackou a teda co by mal taky kufricek obsahovat.. dakujem VAM vopred..
Odpovedať
1
2
@magdusbe pri hobby naradiach je to "prašt jak uhoď", parkside jak hecht alebo einhell, vsetko rovno. Utahovacka a aku skrutkovac je prakticky to iste, ale je to jedna z najpouzivanejsich veciciek. Potom, flexa, kotucova pila a uz sa to rozbehne a zrazu plna garaz naradia :-)
Odpovedať
@magdusbe Celkom malo info, bolo by dobre vediet rozpocet, co muz uz ma a mozno v com sa ako tak vyzna. Idealna by bola podla mna darcekova poukazka do nejakeho obchodu, kde maju dobre ceny. Neviem si predstavit, ze by mi zena kupila nejake naradie.
Odpovedať
Ja by som odporucil okrem utahovacky, flexi aj buracia kladivo (ide s nim aj vrtat nielen burat) .
Odpovedať
Tak tak sám niekedy pochybujem či som dobre kúpil a nieto ešte aby mi náradie kúpila žena :-) Peniaze do obálky a nech si objedná čo potrebuje a kde chce. PS nech tam sú aspoň 4 stovky 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe ja si teda myslim, ze muz, ktory ma zaujem si "nejake praciciky spravit sam" uz davno na to potrebne naradie ma a nepotrebuje aby si mu ich kupovala. Ak je to kutil, tak mozno ma vyhliadnute nieco, po com tuzi a urobilo by mu to radost - ale my si tazko tipneme, co to je. Ak to kutil nie je, tak tym, ze mu darujes kufrik s naradim nim byt nezacne. My si doma vystacime so skrutkovacom a kladivom, ani kufrik na to nie je treba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe tak tak.. peniazky do obalky... viem nie je to originalne ale urcite prakticke... mna by to potesilo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe na stavbe....urcite vodovaha, laser, nizkootackove miesadlo, pracovny opasok, pivo, vela piva :-D
Odpovedať
https://www.google.sk/search?q=beer+w...
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe Ako bolo napísané ak sa sám nechytá niečo robiť tak náradie mu nepomôže, ak niečo kutí už teraz tak musíš odsledovať čo si požičiava čo používaj najčastejšie, asi sa zhodneme na tej aku. uťahovačke to je potrebné skoro ku všetkému a potom ide o to čo by majstroval lebo pomaly na každú činnosť treba iné náradie, ale aj tak si neviem predstaviť čo by taký domáci kutil mohol robiť na stavbe sám. Ešte poviem za mňa určite by som radšej dostal náradie aj keby nebolo presné aké som chcel ako obálku, ale u mňa by bolo dôležité vedieť že radšej jednu profi vec napríklad profi uťahovačku ako sadu hobby náradia ktorému je najlepšie odloženému v skrini, už veľa krát sa mi potvrdilo že kupovať lacné veci je len vyhadzovanie peňazí.
Odpovedať
@magdusbe univerzálnu odpoved nedostaneš, každý sa vyzná v niečom inom , nepoznám žiadneho univerzálneho aby urobil v dome všetko, zbytočne ti bude náradie ktoré nevie používať, ja mám len také ktoré viem používať a niektorých sa musím už zbaviť, teraz sú iné technologie @martosko vyhadzovanie je kupovanie zbytočností , pri náradiach isto neplatí čím drahšie tým kvalitnejšie, to dnes asi pri ničom
Odpovedať
Dakujem všetkým :) pre doplnenie peniaze do obálky nechce .. chce to ako dar ., este nemáme ani teda ten skrutkovač alebo vŕtačku . Keď sme požičiavali tak teda skrtuktovac tak som myslela ze co iné mu k tomu pribaliť . Chcela som niečo kvalitnejšie co sa aj teda zíde (zle som to definovala hore ) skôr doma ... je pravda ze na stavbe by asi potreboval iný sortiment .. takze je dobre chlapi mat doma po ruke ten skrutkovač a vŕtačku ? Stačí to na take malé prace ?? Tou stavbou som vás asi domotala Sorry ale dakujem za odpovede .. uz by ste mi len značku a typ mohli :) :-p
Odpovedať
@magdusbe buracie kladivo,flexa,vrtacka,mot. resp.el.pila,krovinorez,kosacka,priamociara,okruzna pila z mne potrebnych. Napr.aku skrutkovac mam tiez ale to je vec,ktora bola zbytocny vydavok,radsej si dotiahnem rucnymi srubovakmi alebo dam bity do vrtacky pri dlhsom srubovani (latky na plot). Nie je kutil kto ma ale vie s tym robit x-) ,preto by som vyber nechal nanho ako kupit nevhodny darcek.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Slovo teda nemam obľúbené v slovniku ale tu ho nejak moc používam :)
Odpovedať
Ak nie stavba tak flexa,vrtacka,pajka zaklad a kufrik s rucnym naradim.
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi to od toho naco to naradie bude potrebovat ale nejake zakladne sady najdes normalne aj v lidli a ked pouziva nieco take specialne tak to sa ho radsej opytaj, lebo mu kupis nieco co nepotrebuje alebo nechce. Radsej pokaz prekvapenie a bude mat to co potrebuje ako by si kupila sama a bude mu to na nic. Mam takeho tusaka, ze sa nenahneva
Odpovedať
Profilova fotka
My sme s drahym tiez kupovali naposledy v lidli. Ved im sa to tam kazdu chvilu opakuje. Tam mavaju aj take "zakladne" sady no ale zalezi teda od toho comu sa rad venuje :-) Mozno by nebolo zle tak ako pisal todo, ze by si sa ho aj spytala alebo by ste to isli kupit spolu aby si si bola ista, ze to potom aj ozaj vyuzije
Odpovedať
Profilova fotka
Veeeelkeeee kladivoooo a pajser ;-)
Odpovedať
@magdusbe ja som si ako prvé náradie kúpil vŕtačku. Keď už vŕtačku, tak poriadnu značku a s príklepom, 2-rýchlostnú s pravým aj ľavým chodom, napr. Metabo SBE 780-2, alebo Makita HP2070J, obe stoja niečo cez 200€. Druhú vec som si kúpil uhlovú brúsku (rozbrusovačku), ktorá stačí hocijaká značka na kotúč 125 mm, kľudne z Lidla za 30€. Potom prišla na rad kufríková gola sada s dvomi veľkosťami 1/4" a 1/2" za cca 100€. Akumulátorový skrutkovač je len taký rozmar, nie je to nič nevyhnutné. Veľkú časť jeho funkcií nahradí vŕtačka, prípadne malý akumulátorový skrutkovač z IKEA za 14€
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe Neviem v akej cene sa pohybuješ ale tuná kolega vyššie začal z cca 200 eur v tom prípade by som siahol po niečom takomto https://aku-vrtacky-a-skrutkovace.heu... Nie len že má príklep dve rýchlosti a spätný chod a dá sa použiť ako vŕtačka je to ešte celkom ľahký stroj aby sa dal použiť ako skrutkovač, čiže nie len že vyvŕta dieru do steny na obraz tým istým prístrojom môžeš aj zmontovať nábytok z Ikei. Čo som tak na rýchlo pohľadal má celkom slušnú silu a batériu a samozrejme je to profi náradie. A potom môžeš začať kupovať vrtáky do betónu, do dreva a skrutkovacie bity. Ale nach máš aké koľvek aku. náradie určite treba mať doma aj set ručného náradia s kladivom kliešťami, pár kľúčmi, metrom, vodováhou a podobne.
Odpovedať
@jakino ... ""Akumulátorový skrutkovač je len taký rozmar, nie je to nič nevyhnutné. Veľkú časť jeho funkcií nahradí vŕtačka, prípadne malý akumulátorový skrutkovač z IKEA za 14€"" ...Tak Ty potom nevieš čo je akuskrutkovač lebo s ním asi málo-vôbec nerobíš ;-) ...No chcel by som Ťa vidieť na stavbe bez akuskrutkovača, keď píšeš že je to rozmar ]-( S tým malým akuskrutkovačom z IKEI môžeš tak akurát montovať Lego malým deťom ;-) Ale verím že si to myslel ako vtip ;-)
Odpovedať
@technik007 zadanie bolo náradie na doma, nie na stavbu ;-) Doma sa hlavne vŕta do steny, do stropu, do nejakých profilov, na čo je lepšia vŕtačka. Potom sa doma skladá nábytok, na čo je lepší skrutkovač z IKEA. Na stavbe sa samozrejme aku skrutkovač využije. Náradia mám v dvoch domácnostiach koľko len chceš, veľa vecí dvojmo a aku skrutkovače dokonca tri ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino včítane manželiek?
Odpovedať
Inak naozaj toto by si mal kupovat a hlavne vyberat muz a ty to len zaplat.povedz mu ze si moze cokolvek vybrat po com tuzi.my sme taketo veci kupovali ked to potreboval alebo sa mu predosle znicilo a necakal chuda kym bude mat nejaky sviatok.my co sme najlepsie investovali ako sme len mohli bola motorova pila pri dome a kureni drevom si uz vela vela dreva porezala a stale super fakci a stala kolo 500eur ale vobec ich nelutujeme.alebo krovinorez ten tiez nestal 100eur a kosi travnik super.taktiez muzovy dlho vydrzal kufrik makita mal tam tu vrtacku 2 baterie a kopu nastavcov do toho.taktiez ma vrtacky miesadlo vodovahy a kopu blbosti co ma este ked mal zivnost.
Odpovedať
@jakino No tak daj mi foto toho zázračného IKEA skutkovača za 14E, nech sa pobavíme a skúsime s ním zložiť nábytok ako píšeš..Ja nestaviam a mám náradie nie profi, ale na domáce práce mi to stačí, ako akuvŕtačka 12V-LiOn,18V NiCd,24V NiCd, Bosch akuskrutkovač so zásobníkom bitov, oscilačné multi náradie, malá akufrézka, malá 85mm okružná píla,príklepová vŕtačka, búracie kladivo, no a samozrejme klúče, gola atď... Takže si myslím že akuvŕtačka na DOMÁCE účely iste nájde všade / v každej domácnosti/ svoje uplatnenie a nehovorím o stavbe.. ;-)
Odpovedať
@technik007 je to IKEA Fixa. Kúpil som ich aj 10 ks automechanikom do firmy na rozoberanie a skladanie nárazníkov, plastov, krytov a pod. Nevedia si ho vynachváliť. Baterka vydrží fakt dlho a je vcelku silný. Bez problémov zakrúti za sebou do smrekového dreva 100 vrutov 4x50mm. Popri tom je malý a všade sa zmestí...
Odpovedať
@jakino ..ja toto mám vo "výzbroji" a som spokojný nakoľko už ich vlastním "pár" rokov a pár tisíc skrutiek zaskrutkovali Bosch IXO a Bosch PSR Select so zásobníkom bitov...Pre servis super ;-)
Odpovedať
@jakino som podobneho nazoru,ze taky skrutkovac je hlupost doma. Pri castych robotach ako si udal servisnych ano ale aj to skladanie skriniek doma je lepsie robit rucne,kde citis,ze ides rovno,hoci su diery predvrtane (ak vies o com hovorim),nepretiahnes zavit v dreve,pvc. Tie akumulatoriky maju silu par mesiacov,potom ide kapacita baterie rapidne dole,treba casto dobijat,rychlo sa vybija,straca silu momentu. To si dal este obrazok jeden z tych hrackarskych,ja mam 17V zdroj a za styri roky nepouzitelne,ked nevymenim bateriu,ktora stoji skoro ako cela akuskrytkovac. Na hrubej stavbe to je super nenahraditelna vec pri vrtani,srubovani,doma rozmaznanost :-N
Odpovedať
Dakujem chlapi za odpovede uz aj s typmi a značkami :)
Odpovedať
ak skrutkovac, tak tento, vydrzi naozaj vela: https://www.boukal-naradie.sk/rucne-n... utahovacku, zalezi od toho co mieni s tym robit. (makita, metabo, bosch aspon 14V) Klieste jedine knipex, nic ine nekupuj. Gola sadu hlavne aby boli orechy 12 hranne. Sada klucov, hladaj ocko-vidlicove. Vsetko uz bolo v diskusii vymenovane, este by som dodal zvaracku a ak ho chces znicit tak ryl, lopatu, furik a krompac. :D
Odpovedať
@tomascolt ""Vsetko uz bolo v diskusii vymenovane, este by som dodal zvaracku a ak ho chces znicit tak ryl, lopatu, furik a krompac""". :D a k tomu basu piva pevné nervy nech na to všetko pri práci zabudne/ ryl,lopata,atď/.. :-D ale ako už bolo napísané ako cigáň hovoril synovi...NIKDY nechytaj železo do ruky čo má ukončenie poriskom... :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?