Závesné svietidlá do domu s galériou

Prosím, prosím o radu. Mám obývačku, ktorá nemá strop, tz. pozerám rovno až hore do strechy. Je to výška skoro 4.80 m. Neviem si poradiť so závesnými svietidlami. Majú tam byť 3, ale je to projekt typový, takže žiadne rady - nič. Vie mi niekto poradiť, aké dlhé svietidlo - lanko, aká žiarovky. Malo by to osvetliť priestor cca 4,50 x 4 m, asi.
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade chces nasvietit priestor pod lustrom dolu nie nadnim ....čím vyžšie luster umiestniš tyým bude viacej priestoru osvetleného.....a záleží či bude spustený nad neakym stolíkom alebo stolom .ked nie treba ho dat min tak aby si niekto on hlavu nebuchol ostatne je na tebe
Odpovedať
Profilova fotka
My mame galeriu a mame tam trojlampu (kazde svietidlo vlastny kabel 3 x 60W usporne z.),a jednolampu vsetko z KIKI - pozri sa tam ,maju tam pekny vyber. ;-)
Odpovedať
vďaka mládenci ;-)
Odpovedať
@janka_sipka tiež máme takúto obyvku, ale my máme stredom miestnosti vedený trám a do neho budeme osádzať bodovky ktoré budú osvelovať celú miestnosť, ale chcem aj závesný luster nad jedálneský stôl. skús pozrieť albumy ejco alebo mojzisova - tiež majú otvorený strop a môžem sa spýať aký domček ste stavali?
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_sipka segra ma zo stitu asi 9m vysokeho luster v obyvacke zaveseny. ma to normalne na takej nejakej peknej reťaži a na tom kristalovy luster, ale jej sa taky hodi k stylu zariadena .. moderne svietidlo veru si velmi neviem takto predstavit....
Odpovedať
My tiez mame vysoky strop a galeriu. Dali sme tieto lampy http://www.svetsvetiel.sk/visiace_svi... v predajni nam ich predlzili, lebo standardne sa take dlhe lanka a kable nedodavaju. Myslim ze su tak 2,30m od zeme
Odpovedať
@santana to bol nas favorit :-) naozaj pekne svietidlo. @janka_sipka urcite si daj poradit v nejakom studiu so svetlami od odborika, aby si fakt dobre osvietila te priestor. Ja som tiz dlho zvazovala, lebo mama zas velky priestor a bala som sa nebude stacit.
Odpovedať
Profilova fotka
toto je velmi tazka otazka, vypocita ci svetla bude dost. Dost to zalezi od pouziteho svietidla a taktiez od svetelneho zdroja ktory v nich bude. V klasickom obchode ti urcite nikto na pockanie nevypocita kolko svetla budes mat pod lustrom toho a tho modelu je to komplexnejsi problem ku ktoremu si treba sadnut a za pomoci simulacneho softwareu sa dopracovat k vysledku. Taktiez treba vediet uz vopred kolko svetla a na aky ucel chces mat pod tym svietidlo. Ci len sediet, relax, citat, pracovat? atd. ... Vystup z toho softwary vyzera asi takto. Je to mapa intenzit svetla tak kde ho treba a naopak tam kde nieje potrebny. Kazdy dobry predajca svetiel alebo svetelnych zdrojov by ti to mal vediet vypracovat. Neviem ci zdarma ale mozno hej... :) good luck.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?