Vonkajšia nástenná lampa Monastir - skúsenosti a názory

Prosím Vás o Váš názor. Vonkajšia nástenná lampa Monastir, v spodnej časti je bez skla - montuje sa tadiaľ žiarovka. Je tam jednoducho diera. IP má 43, materiál kov, sklo. Lampa sa nám veľmi páči, konečne lampa, ktorá by určite aj dobre osvietila okolie. No nevieme sa rozhodnúť, či je vhodná, nakoľko v spodnej časti nie je uzatvorená sklom (prach, muchy, nočné motýle...). Má s tým niekto skúsenosť prosím? Umývať ju nebudem môcť, nakoľko by boli lampy osadené na stene vyššie. ďakujem za každú radu a názor.
Odpovedať
Aky je rozdiel v tom, ci ti muchy okakaju ziarovku, alebo sklo? Vysledok bude rovnaky. Ak sa ti paci, kup si ju. Raz za par rokov ju aj tak budes musiet umyt, prip. vymenit ziarovku.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mi to pride velmi zvlastne riesenie, "vyrobca" zrejme riesi svoju deklaraciu IP krytia tesnenim v patici alebo ako...kazdopadne zvlastne. Nadruhej strane je predsa kopa svietidiel so zhodnym sirenim, teda osvetlovanim okolia ako tato. Mame dobre skusenosti s LEDS, FARO, REDO a to este nie je ziadny extra luxus.
Odpovedať
Profilova fotka
@tricom obchod sa nehybe? Spam v kazdej teme...treba to?
Odpovedať
@martina1181 ..ja by som tam dal z bokov nejaké pekné sklo, kvôli tomu že si neviem predstaviť, večer pri svietení dôjde k fučáku a dažďu kde príde žiarovka-/Led,../ s vodou a môžeš ju meniť každú chvíľu..Osobne sa mi nepáči bez skiel z boku...zospodu ma netrápi.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jankazb - ale hybe, hybe...prave pre vsetky nase aktivity. technik007 - ved pise, ze bocne skla to ma...zospodu by Ta mal trapit tiez, pri nedostatocne vyriesenom kryti v patici bude o mesiac cele elektricke vnutro vlhke a hrdzave. Nakoniec pri tomto stupni krytia a cene je to vcelku ok, u exterieru naozaj cena prejavuje prevedenie a zivotnost, viac nez v iných pripadoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?