V záhradnej lampe kondenzuje voda

Lampy su postavene na betonovej tvarnici zo zamkovej dlazby. Pod nimi je kamenna drt a okolo tvarnice som zaistil z kazdej strany betonom. V spodnej casti, kde je kabelaz, zrejme kondenzuje voda. Ako sa to da vyriesit? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikele148 obalit to cele do PUR peny... nechapem co chces vyriesit. Aby sa kondenz netvoril alebo aby mal kam odtekat? Tvorit sa bude stale (je to kovovy povrch - pri rychlom ochladeni ked je vo vzduchu urcita vlhkost para kondenzuje ) A stecie do betonu tych par kvapiek. Neuskodi to el. instalacii
Odpovedať
@mikele148 Tak vyvŕtaj malý otvor na najspodnejšom mieste aby voda mala kde odtekať, bude sa Ti "vetrať" a nebude Ti kondenzovať voda ktorá bude ničiť elektroinštaláciu-korodovať vnútri celkove. ;-)
Odpovedať
Nic nerob. Maximalne si pozicaj od deti ucebnicu fyziky asi tak zo siestej triedy a dostuduj aby si nabudúce nepodliehal panike.... normalny jav ked sa ochladi. Kolko vody ti skondenzuje na aute a v aute a riesis? Kolko ti skondenzuje na plotovych stlpikoch a tiez neriesis. Ani odkvapy.... Voda ti aj steka na beton, tam vsiakne. Ked mas spravne spravenu elektroinstalaciu, tak sa nemas coho obavat. Akurát tie skrutky ti mozu zhrdzaviet, mali by byt mosadne, kadmiovane alebo najlepsie nerezove.
Odpovedať
@zita19 nemam malo informacii o kondenzacii vody. Na vznik vody som sa nepytal. Potrebujem len vediet, ci je to problem, resp. co urobit, aby tam nebola.
Odpovedať
@mikele148 odniest lampu do vnutra. Prirodu neojebabres. Kym tam bude studeny plech vzduch s vlhkostou tak ak povrch lampy dosiahne rosny bod, bude sa voda zrazat. A v mrazoch sa ti tam spravi aj namraza. Bodka
Odpovedať
Profilova fotka
Dolezite je odstranit tie vagosky a dat tam IP svorkovnicu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?