Skúsenosti s led žiarovkami

Ahojte, mate niekto realnu skusenost s pouzitim Led ziaroviek ako nahrada za klasicke, halogenove ci usporne ziarivky? Zatial co som si kupil na skusku (podla roznych recenzii a diskusii) tak som dost sklamany. Mate nejaky tip na ziarovku napr.na bodovky (GU10) s ktorou ste boli spokojni? Dakujem.
Odpovedať
1
2
7
@landm ja mam LED GU10 z Baumaxu, taka bielozelena skatulka to bola, vyrobcu neviem :-| su to SMD diody. mam ich v kuchyni, na chodbe a v obyvacke a su postacujuce. uvidim vo vyuctovani za elektriku ci aj ekonomickejsie :-) skusala som kupit aj philipsky, ale tie boli slabe....
Odpovedať
Profilova fotka
@landm mam, najdem krabicku - kupila som len jednu, ma ju maly v izbe a svetla teda dava hoooodne... spokojnost uplna, akurat teda tych cca 8€ co stala.... :-| ale aj tak spokojnost, ja si pamatam ze ked zacinali usporne ziarovky tak jedna vysla aj na 10€ a kupovali sme ich, tak sa tych 8€ strati ;-)
Odpovedať
my sme kupovali cez ebay, mame ich 8 mesiacov a zatial velka spokojnost. tiez to boli GU10. hlavne treba davat pozor aky maju vykon(lumenov, uhol svietena....)
Odpovedať
Profilova fotka
@landm chcela som ti najst na nete na nu odkaz, ale nedari sa.. takze je to 60LED, WW - asi teda warm white, vyrobca je tralux, spotrebu ma 2,7W asi ked si nebol spokojny, tak ta ziarovka mala malo lediek - cim viac, tym viac svetla... toto svieti fakt hodne, maly ma luster kde idu 4, ale svieti mu len jedna jedina a totalne osvetluje cely priestor, izba ma cca 13m2
Odpovedať
ledky "zeru" velmi malo elektriny. mu ich mame na chodbe v bodovkach. ziaden problem. super.
Odpovedať
Zaujimavy postup na LED osvetlenie je tu http://forum.tzb-info.cz/119595-led-a...
Odpovedať
Profilova fotka
My mame taktiez v celom dome bodovky a v nich ledky, no kombinovali sme to aj s lustermi - zda sa nam to estetickejsie.. No aj ked ich potrebujes viac, ak chces mat dostatok svetla, elektriny "zozeru" minimum, cize toho sa obavat naozaj netreba.
Odpovedať
No skusal som aj 21 aj 24 SMD LED a zatial dost bieda. Mozno do chodby v pohode. Na TZB a inych ceskych weboch sa mi zda ze su sami predajcovia ktori propaguju svoje Ledky. Budem skusat dalej. Diky za info.
Odpovedať
@landm 21 a 24 je asi malo. ja mam 48 a 60 a je to dost.
Odpovedať
No, nnie som si tym taky isty, pretoze svietivost zavisi od Lumenov (asi), a napr. teraz som si objednaval 20 diodovu Ledku s 320 lm. Uvidime. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zo zivotnostou LED to neni uplne tak ako sa pise.. Inac som za aj tak to budem riesit kvoli spotrebe, neni to zerave jak halogenky.. Mam 5 rocnu nocnu lampu z nemecka, mozno som za nu capol 100e.. je tam neviem ci nie 40 lediek, pokla nejde, 7blikaju co zachvilku je po nich.. Mozno studeny spoj.. Z ciny co mam kupene drzia najdlhsie.. Zo slovenskych predajni mam skusenost, ze jedna odide a nejde cela ziarovka aj napriek tomu ze ich tam je 100.. Moc od toho neocakavt dlho nekonecnu zivotnost.. :-S
Odpovedať
dobré príspevky na túto tému sú na "ostavbe", je tam jeden maník - nejaký pepa 8-) ten je macher. skús tam
Odpovedať
Článok sa načítava...
Odfotil som ako svieti klasicka halogenka a LED v podhlade ako bodove svetlo: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/l...
Odpovedať
Ako odfotil landm, majú menší uhol rozptilu, ale sú už LED-ky porovnatelne svietivosťou skoro ako 40-tky. V bývačke svietime celý večer. Preto sme tam kúpili LED-ky, ale máme luster nastavitelným smerom, tak sme každu nasmerovali tak, že je osvetlená celá obyvačka. Je rozdiel či minieme 4x4w alebo 4x40W. Ale napr. nad linkou alebo v kúpelni nad zrkadlom, je to tiež v pohode. Na chodbe len na prisvetlenie. Napr. LED žiarovka 4,5W - 380lm sa vyrovná 40 W.
Odpovedať
Poviem aj ja. Kupil som takmer do celeho bytu, najma na miesta, kde je predpoklad dlheho svietenia. LEDky odisly ani nie po pol roku (1 generacia - take polgulove led diody), halogenky idu doteraz (uz druhy rok), ale zeru 10 nasobok toho co ledky. Teraz som znova sa nechal ukecat a kupil som ledky 2 generacie (take zlte platky ci pasy). DEklaruju na obale cca 30 000 hodin. Ale v elektre som sa spytal ked odidu do kedy mi uznate reklamaciu? Odpoved: Ak pridete do pol roka vieme to uznat, potom uz skor nie ako ano. Pricom ak by sme sa odvijali od toho co deklaruju - dajme tomu zivotnost 20 000 hodin tak by LEDka musela vydrzat svietit v kuse skoro tri roky. Myslim ze na tento vyrobok by sa mala vztahovat 2 rocna zaruka ked deklaruju taku dlhu zivotnost. Inak ide o zavadzanie spotrebitela a navrh pre SOI. 8-(
Odpovedať
@landm: skusal si aj toto: http://www.uspornaziarovka.sk/LED-Zia... ? Ma mat 280lm pri teplej bielej a 320 lm pri dennej bielej - teda aspon co tam pisu komenty, tak si spoko.
Odpovedať
my mame LEDky v kuchyni na strope zapichnute v sadrokartone ako bodaky a neviem si to vynachvalit ;-)
Odpovedať
@gabinocka ...zabudla som dodat ze ,,svietime,, uz druhy rok bez vymeny :-)
Odpovedať
máme prvej generácie LED-ky, sú síce horšie, ale už aspoň 3 roky a v pohode zatiaľ neodišli. Dokúpili sme preto tie novšie, tak som zvedavá. Ja som skôr pozorovala na žiarivkách, že niektoré svietia v pohode, niektoré normálne odišli :-|
Odpovedať
dalsie sklamanie ohladom Led bodovky - 4W, 320lm ... stale dost bieda (oproti Halogenke umiestnenej v bodovke hned za Ledkou). To fakt neviem ako to svieti vam ostatnym.
Odpovedať
@landm hej, ale ty to máš ako bodovky, koré chceš používať ako nosné svietidlo, nie doplnkové. Potom treba natačacie a väčší počet. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@landm pri osvetlení treba stále dávať pozor na to koľko lumenov má aký zdroj, nie koľko diod tam je!!!!! Sú vo výrobe led žiarovky s 3 ledkami a majú svietivosť 330 lumenov, a sú Led s 40 diodami a majú svietivosť 280 lm Ak kupujete žiarovky akékoľvek, treba dávať pozor, aké napätie máte v sieti. Ako na to? Čim ste bližšie k transformátoru, tým budete mať väčšie napätie. Eu norma dovoľuje 230+-10% to znamená, že ak niekomu rachajú žiarovky každých 5 min, tak to nieje v nekvalite ale v tom, že si treba kúpiť žiarovku na väčšie napätie. Skúste sa opýtať v obchode určite Vám poradia. 8-)
Odpovedať
@jooohny vies poradit ake Led aby boli stmievatelne? Ale musia byt take aby sme ich dali do 10cm sadrokartonu
Odpovedať
@mima1 ja som kupovala stmievatelne philipsky, ale svietili dost biedne :-| asi by ich trebalo viacej, aby bolo dostacujuce svetlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@landm treba pozerat aj na uhol rozptylu svetla.. lebo lumenov 320 je vcelku dost, ale mozno svieti len smerom dole a to nestaci... My mame bodovky GU10 a svieta dobre,ale je fakt, ze ich mame dost v obyvacke.. zvycajne zapiname len vonkajsi stvorec, ale svetla je tam fakt dost.... a to su tusim 3,8W ... Akurat je problem, ze sa stale vypaluju, ine nerobime , len chodime menit, beru nam ich nastastie vramci reklamacie, lebo sa fakt rychlo vypaluju a nemali by sa, ale ide to na nery.. vraj asi zlá šarža bola.. neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
ukažka
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 A co su za znacku?
Odpovedať
Profilova fotka
fuha, to ti takto z hlavy nepoviem uz.. musim zistit.. ale tusim tie GU 10 robi len jedna firma, ci nie? fakt uz neviem.. ale skusim zistit od mojho chlapa :) Uvidime, tieto vymenene ci budu uz držať...
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak tusim Kanlux taketo nieco to je http://www.hagard.sk/svietidla-zdroje... tie vnutorne vo tom stvorci mame o nieco silnejsie vyse 4W, ale su nie biele, ale tusim zlte akože teple a tie nemam pocit, ze svietioa silnejsie,skor naopak, radsej zapiname len tie obvodove, malokedy aj stred...
Odpovedať
Profilova fotka
Nemam sice este realnu skusenost,ale moj rodinny elektrikar mi odporucal tieto. http://www.elmita.sk/index.php?page=s... Su sice ovela drahsie,ale ovela spolahlivejsie,s lepsim vykonom,chladenim a rozptylom.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?