Silne svietiace svietidlá do otvoreného priestoru

Prosím o radu, aké svietidlá dať do otvoreného priestoru až po strechu v obývačko-kuchyni, ak nechceme dávať lustre, ale iba šesť svietidiel na steny. Dve svetlá budú ešte na televíznej stene a v kuchynskej časti je tiež osvetlenie z linky. Mali by to byť modernejšie svietidlá svietiace aj dohora aj dolu, kde budú aspoň 100 W žiarovky. Ďakujem vopred za rady.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
na 100w-ové žiarovky zabudni
Odpovedať
Profilova fotka
100W sa uz davno nepredavaju nie ?
Odpovedať
tazko sa radi ak nevieme aky je velky priestor ale tak vysoke stropy a osvetlenie len zo steny,nyvyse svetlo iduce hore a dole - to pri stole uvidite figu borovu, budete si tienit.
Odpovedať
@sunfun To som zabudla napísať, na strope bude sadrokarton so svetelnými ledkovými pásmi, ale určite to nebude stačiť na dobré osvetlenie. Výška miestnosti je cca 4,20 m, rozmery 5,70 m x 8,50 m.
Odpovedať
My máme tiež otvorený strop a bez lustrov si to neviem predstaviť, máme malé deti a tie potrebujú občas silné svetlo. Dali sme tieto lustre http://www.svetsvetiel.sk/visiace_svi... pôvodne sú v každom 3x 100w žiarovky ale vymenili sme za úsporné. Viem že si písala že nechcete lustre tak sa ospravedlňujem ak by si to brala ako neužitočnú radu..
Odpovedať
@santana Dakujem pekne za každú radu, nemáš sa prečo ospravedlňovať, ale môjmu manželovi sa lustre na veľmi dlhej šnúre nepáčia, tak sa to snažíme vyriešiť inými zdrojmi svetla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@babyjane svietidlo samo o sebe nesvieti , samozrejme ,takze otazka by bola ake ziarovky. svietidlo je velmi o vkuse a o doplneni priestoru/dizajnu. S technickeho hladiska je mozne pouzit iba povrchove svietidla na stenach ale urcite budete musiet spravit kompromis v dizajne(a cene) aby boli vyhovujuce ,a mali byt v dostatocnej vyske (2.5m-3m). (stranka je tu len pre infomacne ucely nerobim nikomu reklamu) napr. http://www.casca.sk/design-light/inde... Co sa teda tyka ziaroviek tu to tiez zavisi od vybrateho svietidla (hlavne technickych parametrov = obymka a priestor pre ziarovku/ziarivku). 6*1200-1800 lumenov ~ napr. Philips MASTER PL Electronic 20W/827 E27 230-240V vysledny W je 6*20W ,cize celkovo 120W pri 7200 lum. @santana ,to azzardo je za 1cku :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?