Rozdiel??? Krystalovy luster a skleneny

Ahojte, prosim vas vie mi niekto povedat, aky je rozdiel medzi krystalovym lustrom a sklenenym? Ked si dam vyhladat krystalovy luster a pozriem sa na popis, tak casto pisu, ze material: sklo. Inokedy zas krystal. Ako mam tomu rozumiet? Dakujem!
Odpovedať
@lydiades sklo je sklo, obycajne sklo cca take ako na pohare, tie serepeticky su zvycajne iba lisovane. Krystal je olovnate krystalove sklo, tie ovesky byvaju brusene, ale byvaju aj lisovane a mozu tam byt niektore elementy brusene. Obycajne sklo je lacnejsie, cena u krystalu zodpoveda tomu, ze ovesky byvaju rucne brusene. Krystal lepsie lame svetlo, brusene krystalove lustre su take "trblietavejsie". Proste ked pozries na skleneny luster a krystalovy zavesene vedla seba, rozdiel je dost vyrazny
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades Podľa mňa sklenený bude obyčajné odlievané sklo a krištáľový bude z brúseného skla. Samozrejme tým pádom aj rozdiel v cene. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades Tu niečo viac o krištáľovom skle... https://cs.wikipedia.org/wiki/Křišťál...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Tak som vedel, že zareaguješ, len som netušil že budeš o minútu rýchlešia. To bude asi tým, že ja píšem dvomi prstami... :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 @zita19 vdaka za odpovede :) takze ak maju uvedeny material "celobruseny kristal oves" mozem to povazovat za kristalove sklo (nie to obycajne), ano?
Odpovedať
@jamk1 aj ja :-D @lydiades ani, toto je ta najspickovejsia kvalita ovesov. Este by som sa dopatravala aj po vyrobcovi, lebo mame osvedcene znacky, Crystalex Bohemia alebo Bohemia Crystal, a Lusk Medzilaborce. Je este jeden cesky vyrobca, ale nespomeniem si tak narychlo aka znacka to je Tu mas pekne vysvetlene http://bydzov.cz/informace/sklo-ci-kr...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako si napisala @lydiades v tom pripade je to kristal :-) Myslim, ze to ci je to klasicke sklo alebo kristal dost zbadas aj v rozdieloch v cenach :-)
Odpovedať
Podľa ceny budeš vedieť, či ide o kryštálový alebo o sklenený luster! Myslím, že veľa ľudí v tom nevidí nejaký veľký rozdiel ale odborník isto áno :-) :-) A aký máš vybratý? Máš nejakú foto?
Odpovedať
@zita19 @sykorka75 @struknica dakujem pekne tipy! Bohuzial, prisla som na to, ze uz som sa nemozem orientovat ani podla ceny, lebo niektore uplne obycajne svietidla stoja napr 1000 eur len preto, ze je to asi od nejakeho dizajnera. A ked uz mam zaplatit taku sumu, chcem to zainvestovat do niecoho kvalitnejsieho, len som sa v tom zacala stracat, takze dakujem, uz viem na co sa pytat :) Nemam vybrate zatial nic konkretne, ale pacia sa mi lustre na styl "waterfall staicase chandalier", ale samozrejme v ovela mensom prevedeni. Takze dakujem krasne, idem po takom patrat :)
Odpovedať
@lydiades skus podla znaciek hladat, co som ti odporucala. Ak nenatrafis na fake (dufam, ze nie) tak mas zaruku kvality a aj kvalitného dizajnu
Odpovedať
@lydiades držím palce aby si nejaký našla. Potom keď tak pridaj fotku, aby sme vedeli pre aký si sa rozhodla :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades možno pomôžem...máme 3 krištálové a tri "sklené" lustre, nejak po rokoch vôbec nevnímam, ktorý je z akého materiálu, je mi to jedno, na čistenie sú časovo náročné rovnako. ;-( Tie obyčajné kúpiš hocikde. Krištálové doporučím od http://www.glasslps.eu/sk/
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak potom som nic nepovedala @lydiades, myslela som, ze sa to bude dat nejako podla ceny. Ale tak drzim ti palce aby si nasla presne co hladas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lydiades Uplne najlacnejsie su s lisovaneho skla. Drahsie maju kristalove len ovesky a ramena su s obycajneho skla. Tato kombinacia sa objavuje najcastejsie koli cene. Vyraba ich aj napriklad GLASS LPS. Tretia kategoria je ze aj ramena su z kristaloveho skla. Cena za svietidlo sa ale pohybuje v tisicoch €. Rozdiel je znacny pretoze tie ramena zo skla nemaju taky lesk ako z kristalu. Tieto svietidla maju este triedy brusenia skla napriklad od PRECIOSA. Kristal vyraba aj kopec talianskych vyrobcov z ostrova Murano a jeho okolia ktory ale vyrabaju skor benatsky kristal ale pouzivaju aj brusene ovesky. Spickove svietidla ma napriklad DEMAJO, LA MURINA a podobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?