Pukanie LED žiaroviek - čo môže byť dôvod?

Zdravim, Mam otazku ohladom časteho pukanie LED žieroviek. Rekonštruovali sme stropy, davali sadrokarton a ako osvetlenie sme zvolili LEDky 10w. Asi za mesiac pukli 4 na roznych miestach. Neviem čo všetko može byť pričinou, kedže LEDky nezvyknu pukať. Nekvalita? Prehrievanie by som vylučil. Objimky? Pravdou je ze sme ich kupovali sučastne so svetlom kedže boli sučasť balenia. Podozrive? Na fotke je aj extra žiarovka ktora to je a da sa kupiť aj samostatne.
Odpovedať
1
2
Čo znamená že počkajú, 10w je dosť, tak kúp iné iná rada neni
Odpovedať
@chlapeczdzedziny na zaklade coho si vylucil prehrievanie? a co v nich vlastne "puka"?
Odpovedať
@sysell Asi si chcel napísať, že pukajú, nie? @chlapeczdzedziny Inak ani ja nerozumiem tomu, že čo to znamená. To akože vydávajú pukavý zvuk? Alebo že pukne ten plast? Alebo že odíde LED dióda? Upresni.
Odpovedať
Ja by som práve prehrievanie nevylúčil. 10W na malé plastové púzdro je dosť, zvlášť keď v časti kde je patica je integrovaný ešte aj "zdroj", keďže sú to 220V žiarovky. GU10 sa ani silnejšie tuším nerobia, práve kvoli teplu. Neviem čo to je za značka, skúsil by som inú. Mne sa osvedčili vtac so samsung chipmi, ale tiež žiadna sláva.
Odpovedať
Pukaju... resp. prestanu svietiť..zhasnu..nefunguju. Že sa neprehrievaju som myslel tým že maju zhora dosť miesta na vetranie si myslim
Odpovedať
@chlapeczdzedziny Skus nejaku vybrat po hodine svietenia, ci ju v oblasti pätice udržíš medzi prstami ;-)
Odpovedať
osobne si myslim že sa musia prehrievať veď ledka vydrží inak dosť dlho, jedine ak by si mal všetky chybné kusy no to sa mi zdá veľmi málo pravdepodobné
Odpovedať
Najhoršie je na tom, ze ich je 34ks všetko rovnake.. nestoji to 5 korun všetky vymeniť. Možno postupne po každej izbe
Odpovedať
nemas uz od nich blocek? - vymenil by som ich predpokladam ze ich mas kratko
Odpovedať
Predávame Emos, záruka 3 roky, výkony 6W, 8W, 9W. Bez reklamacii. S blockom meníme kus za kus ak by bol nejaký problém.
Odpovedať
@chlapeczdzedziny 10W je na GU10 LED naozaj vysoký výkon, na dlhšie svietenie neodporúčam viac ako 5 W . Ten SDK strop je prázdny, alebo plný vaty? @paul2 To je kšeft, riešiť reklamácie. 🙂 Kým neboli LED nepotrebovali sme reklamačné oddelenie, ale pokrok nezastavíš.
Odpovedať
@ernesttyukos .. je prazdy.. A ledky do 5w som nenašiel žiadne čo by aj poriadne svietili. Resp nemali dostatol Lumenov. Skor ešte tie 7w ale menej nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chlapeczdzedziny 5w v pohod enahradia 35W halogeny a 7W nahradia 50W. Ak ti to je malo, mozes pouzit aj 8 a 9W GU10 ziarovky. Ak Ti je aj to malo, treba dat hustejsie ziarovky, alebo pouzit zapustene svietidla vacsieho priemeru urcene do SDK, su vykonov 6-24W.
Odpovedať
@chlapeczdzedziny Všimli ste si napríklad v predajni textilu, že na rampe mali v minulosti pár svietidiel (výbojky) a teraz, keď sú LED, majú ich tam 4krát toľko. Je to presne preto, prečo aj doma je lepšie dať viac slabších LED zdrojov. Kvôli chladeniu! Je to najväčšia slabina LED, pri vysokom výkone jedného zdroja radi sami seba "usmažia".
Odpovedať
Profilova fotka
@chlapeczdzedziny to je pri 10W GU10 LEDkach bezna vec, hlavne ked nemaju hlinikovy chladic = prehriatie.. Ak ju otvoris (das dole krytku) tak jeden SMD chip je spaleny -> slabe chladenie. 10W modelom sa treba vyhybat, resp. musia byt urobene na zakazku s celohlinikovym chladicom. Ale ked tam das 5W VTAC (5 rocna zaruka samung), alebo aj ine znacky 5W, tak problem nie je. fotka LUMENIX, plastovy korpus bez chladica. SMD na pozicii 6 je spaleny.
Odpovedať
Profilova fotka
zabudol som na foto :)
Odpovedať
Na chodbe dlhej 7m, mam nainštalovanych 8 lefiek 10w. Prestali svietiť zo začiatku 2, v6menil som. Znova 2 nefunguju. Tie necham zatial tak a skusim časom ich vymeniť aspon za 8w. Na chodbe až tolko svetla netreba.
Odpovedať
@chlapeczdzedziny čo na tej chodbe nasvetľuješ? obrazy? 🙂 ako nič v zlom ale taký šialený svetelný výkon a iba na chodbu?
Odpovedať
@sousedekovci89 To neriešte, proste niektorí ľudia majú radi veľa svetla a niektorí sa najlepšie cítia pri sviečke. Doma si to každí rieši po svojom.
Odpovedať
@ernesttyukos beriem len akože 8 ks 10W lediek je +- autobus ako 8 ks 80 W žiaroviek, 640 W žiarovkového výkonu, alebo ak chceš na lumeny tak cca 8000 lumenov, veď to šialený svetelný výkon 🙂 neprepokladám že na zemi chodby kreslí veľkoformátové projekty, že by nutne potreboval taký svetelný výkon 🙂 Aj svetlo má vplyv na ľudské zdravie netreba to s ním preháňať 🙂 to má odhadom pri tomto svetelnom výkone 40 m2 chodby? 🙂
Odpovedať
Áno, mam rad skor viac svetla ako tmu. Kupovali sme ziarovky do celeho domu takze som nerozdeloval kde ake pojdu, iba na kusy. Preto su aj na chodbe 10w, ako aj všade inde v dome. Chodba ma 10m2 a vyška stropu 2.5m. Svetlo v pohode, neprekaža.
Odpovedať
Dneska ďalšia žiarovka išla do preč. Ešte jedna vec ma napadla, ked zasvietim a je ticho, počuť jemne mrčanie bzučanie a to vo všetkych izbach kde su tieto žiarovky. Je to ok alebo niekde je problem ??
Odpovedať
@chlapeczdzedziny Môžeš všetky žiarovky kľudne zobrať na zberný dvor a kúp si nové..inej značky.. ;-)
Odpovedať
@chlapeczdzedziny čo sa týka funkčnosti problém to nie je, ale svedčí to o "kvalite" použitých komponentov na ich výrobu 🙂 a zrejme aj preto ti tak odchádzajú 🙂
Odpovedať
Preto boli tie žiarovky k svetlam gratis 😄
Odpovedať
@chlapeczdzedziny Darovanému koňovi sa na zuby nepozeraj :-D :-D
Odpovedať
@sousedekovci89 Čo je to veľa svetla? Kancelársky stôl sa dimenzuje na 500 luxov a slnko dáva v lete na chodník 23 000 luxov. Ide o kontrast. Oči si zvyknú ak nemajú s čím porovnávať.
Odpovedať
@ernesttyukos 8000 lumenov na 10 m2 je ak dobre počítam 800 luxov. čo je viac než 1,5 násobok projektovaného osvetlenia do kancelárie, resp. 8 násobok odporúčaného osvetlenia do chodby 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 tieto prtave LED nemavaju ani zdaleka 100lm/W. Sice na chodbu je to celkom dost, ale nic sialene to zase nie je :). Ja mam v 25m2 dielni 300W LED (ak si dobre pamatam 24 000 lm) a nepotrebujem slnecne okuliare :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 inak tych 24 000lm u mna znamena cca 700lux, ak teda meranie na telefone aspon trochu odpoveda realite :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?