Pohybový senzor na zapinánie vonkajších svetiel domu, s výnimkou detekcie zvierat, psa...

Máte overený nejaký pohybový senzor na dom na spínanie svetiel na vonkajšej časti domu. Nechcem to riešiť svetlami so senzorom. Najlepsie keby vedeli odlisit zviera, aby mi to pes nespustal.
Odpovedať
Riešili sme podobný problém. Senzory pre osvetlenie nevedia rozlišovať psa, ale vedia to senzory pre zabezpečovaciu techniku. Len treba spínanie prepojiť cez stykač, lebo tie senzory spínajú len malé prúdy.
Odpovedať
@ernesttyukos lenze tie zas nevedia odlisit den a noc...ci?
Odpovedať
@radoslavc Nevedia, ešte to chce celý systém prepojiť cez súmrakový spínač. Preto používame najčastejšie impulzné relé a vhodne rozmiestnené tlačítka po exteriéri aj pri vstupoch zvnútra.Dokonca si pani pri lese dala tlačítko aj k posteli, aby si mohla rozsvietiť okolo domu, keď ju v noci prebudia podozrivé zvuky.
Odpovedať
@radoslavc das 10w led svetlo na casovy spinac .... Ak ti bude svietit celu noc 10 hodin spali ti to elektriku cca za 1 cent. Cele riadenie ta bude stat viac ako ti spali svetlo za rok ....
Odpovedať
Hej aj napriek pokroku doby takáto primitivnost nie rozumne riešiteľna, asi to spravím len cez pohybový a kašlem na zver...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Poprosím niekoho znalého v téme senzor pohybu. Dalo by sa pomocou zrkadla usmerniť záber senzora?
Odpovedať
@prirodokochac radiovy vobec a termo tazko:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?