Osvetlenie kuchyne a obývačky

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebujem pomôcť s osvetlením kuchyne a obývačky. Celkom ma miestnosť dĺžku 12m, v strede medzi oknami bude stôl nad ktorým chcem visiaci luster. Oproti kuchyne bude sedačka a stôl kde chcem svetlo. Strop mame betónový. Prosím poraďte osvetlenie kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za každý názor. 😂
Odpovedať
A čo chces presne vedieť ? Kde umiestniť osvetlenie? Či aký luster dať ? Inak pekne riešená kuchyňa aká je široká ?
Odpovedať
svetla potrebujes aj nad ostrov, nech vidis na robotu. Isla by som do jednej serie. Tri male visiace lamlpy nad ostrov, jednu lampu alebo luster (kazdy si pod tym predstavuje nieco ine) nad stred stola, a nad konfeencny stolik tiez lampu, najlepsie ak by bola tiez v strede buduceho stolika zavesenu o hodne nizsie ako ta nad jedalenskym stolom. Okrem toho pasik pod linku a nejaka naladova lampa v obyvacej casti. Ake vyberies vyslovene zavisi od osobneho vkusu, ostatneho zariadenia a penazenky.
Odpovedať
Profilova fotka
@pirhina potrebujem vedieť ako najlepšie osvetliť ten priestor... Bodové neprichádzajú do úvahy... Koľko svetiel do kuchyne a kde a do obývačky to isté
Odpovedať
@domca789 V akej fáze je elektroinštalácia?
Odpovedať
Profilova fotka
prave riesime to iste, mame aj podobny priestor, len nas ma na dlzku 9m a na sirku 5, v kuchyni davame bodove svetla, nad stol luster a do obyvacky taku velku 80cm placku na strop nech sa nebije s lustrom nad jedalenskym stolom 🙂 plus budu osvetlene aj zavesy, teda skryty garniz na take intimco svetla, budete mat aj digestor?
Odpovedať
Ja davam do obyvacky jedno velke kruhove prisadene svetlo a styri mensie kruhove a do kuchyne dvojbodovky prisadene, taketo:
Odpovedať
Profilova fotka
To vyzerá fakt super voriginalx, hlavne teda tie dvojbodovky sa mi páčia, take som ešte nevidel a to musí byť aj celkom dosť svetla, keď je ich toľko
Odpovedať
@domca789 preco nechces bodove? nepacia sa ti alebo to je nejaky problem?
Odpovedať
@originalx Máš to super pretože zásuviek a svetla nikdy nie je dosť..To spodné je Tvoja verzia alebo iba vrchná? K Tebe kľudne môže prísť TV a nemusí nosiť reflektory... ;-)
Odpovedať
@technik007 toto nie je moj interier, ale budem to mat asi takto nejako. V kuchyni bude 6ks tych dvojbodobiek, nad stolom tiez nejake taketo svetla zavesene, medzi kuchynou a obyvackou 2ks dvojbodoviek a v obyvacke 1ks velke kruhove a 4ks mensie kruhove. Intenzita osvetlenia sa bude dat menit, bud stmievanim, alebo vypinanim. Este bude led pasik nad pracovnou doskou a stale rozmyslam ako vyriesit zapinanie a vypinanie, pripadne aj stmievanie.
Odpovedať
@originalx Lebo to spodné foto je super,podobne som chcel vyriešiť aj ja synovi, ale se rozhodol ináč/ hoci som mu hovoril že to bude málo/ čo má lebo "imidžovka" a mne sa zdá že je málo svetla hoci on tvrdí že je to dosť... No ale vždy to viem prerobiť nakoľko je to strop a kábel prevlečiem kde chcem..Má to prerobené na DO /ručné DO/ ako aj nástenné, lebo som mu už nechcel sekať múr a ťahať nové káble..Ukážem mu teraz ako to pekne vyzerá.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 podla tychto fotiek si robim dom, boli to moje najlepsie inspiracie. ☺ no momentalne tam mam vsade led ziarovky o vykone tusim 15W, alebo 18W (ako stara 100W ziarovka) a osvietia cely dom vyborne. Ja kabel nad sdk neprevleciem, lebo tam mam parozabranu. Tu kde byvam mam led osvetlenie na DO a je to take aj super aj otravne, ked musim hladat DO.
Odpovedať
Osvetlenie sa dá presne spočitať programom DIAlux, podľa pôdorisu a výšky miestnosti, rozmiestnenia svietidiel vytvorí iso mapu a budete presne vidieť ako ˇvam to bude v realite osvetlovať priestor, kde budú tmavé kúty a nedostatok svetla.
Odpovedať
zaujimave riesenie. ako teraz sa da so svetlom celkom vyhrat kedze su take moznosti, co kedysi neboli
Odpovedať
S osvetlením vám ťažko niekto poradí. Z 50% je to o vkuse, ktorý má každý iný. Z 50% je to o povahe človeka, koľko svetla je mu dosť. Preto norma považuje svetlo v dome za dekoračné a nepredpisuje nič. Hádam len na pracovnej doske v kuchyni treba dať 500lx, aby ste si prsty neodrezali. V svetelnom štúdiu vám môžu navrhnúť možnosti z ktorých si vyberiete, alebo zhodnotiť, či bude fungovať, čo ste si vymysleli.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako pise ernesttyukos treba navstivit dobry showroom. Predpokladam ze ste z okolia Dolneho Kubina. To by som doporucoval navstivit svietidla showroom Unimix v Mikulasi alebo studio Raster v Ziline kde pracuju naozajstny svietidlari. Ale ak chcete skor showroom tak potom Mirlux Zilina.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?