Osvetlenie bytu

Profilova fotka
potrebujem poradiť ohladom stropného osvetlenia, ci som zvolil dobre rozmiestnenie svetiel? a pripadne ake chyby som pri navrhu spravil?, prikladám aj obrázok. Celý strop v byte bude znížený sadrokartonom o 12 cm, prevažnu čast osvetlenia budu tvoriť LED bodovky ale neviem zatial aký typ pouziť? ani watáž bodoviek ake použit?, bodovky budu tvoriť len doplnkové osvetlenie, iba na chodbe a toalete budu ako hlavne svetlo, v každej miestnosti bude aj normal hlavne svetlo (luster)...
Odpovedať
Ja osobne by som uz teraz vsade daval prijemne teple svetlo a hlavne do detskej. Mal som v byte studene led a vyhodil som to pretoze sme sa pri tom necitili dobre. Nie je nad prijemne teple svetlo. Na chodbe mi to nevadí ale v jlavnych miestnostiach by ti to mohlo casom prekážať.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie bodovky su podla mna uplne zbytocne. V obyvacke budes mat dost svetla z lustra kedze je mala, mozno tak na chodbu zopar no do toho kuchynoobyvackoveho pristoru by som ich nedaval. Ak silou mocou, tak tepla biela, 5w bohato staci.
Odpovedať
Profilova fotka
a co ergonómia rozmiestnenia ?? je to v poriadku tie vzdialenosti medzi sebou ?? bodovky v obyvacke a kuchyna budu tvorit len doplnkove svetlo, chcel by som ich aj stmievat, neviem, stale som si neni tym navrhom isty uplne, tak dakujem za kazdu radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasgrac je to v poriaadku az na tu roztec 65cm je dost husto v tej jedalenskej casti. Trocha by som to preriedil ale zalezi to od vyberu bodovky a teda LED zdroja.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Konecne to niekomu doslo ze studene svetlo je neprijemne do domacnosti a vpliva to nepriaznivo na psychicku pohodu cloveka.
Odpovedať
@lukasgrac paneboze! To co je? To existuje niekto, kto mohol beztrestne naplanovat takyto byt? Strasne Ta lutujem, co si komu urobil, ze budes musiet takto byvat a hlavne spavat v takom niecom? Tie svetla tomu nepomozu nech budu akokolvek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?