Návrh osvetlenia

Pozdravujem, Momentálne riešime koľko bodových svetiel dať a kde. Elektrikári nám povedali že stačia 4w ledky bodovky. V spálni chceme klasický luster, ináč všade bodovky, v obývačke bude znížený strop a štvorcovy led pásik. Viete nám niekto poradiť z množstvom a rozmiestnením bodoviek? Ďakujem vopred.
Odpovedať
@ujosyzo To máš v celom dome SDK strop, keď chceš dať len bodové LED svetlá? Na tvojom mieste by som nedával len bodovky. Je to síce moderné, ale vyjde to z módy. Radšej pouvažuj nad kombináciou rôznych osvetľovacích telies, napr. zapustenými LED svetlami. Ja mám také štvorcové napr. na chodbe. na povali mám kruhové. Radšej dať 3-4 silnejšie svietidlá (9, resp. 12 W), ako spústu malých 3 - 4 wattových bodoviek. Ak to chceš mať profesionálne navrhnuté, oslov tohoto člena modrej strechy: https://www.modrastrecha.sk/catalog/v... ten sa zaoberá návrhom a realizáciou LED osvetlenia.
Odpovedať
@ujosyzo Tu je pár fotiek, ako tie telesá vyzerajú u mňa:
Odpovedať
@chrobak7 Dom je bungalov a celý strop je SDK. Tie zapustené Led svetlá vyzerajú zaujímavo idem to pokukať.
Odpovedať
@ujosyzo Inak ja som ich kupoval cez eBay, napr. takéto: https://www.ebay.at/itm/Recessed-LED-... Ale sú rôzne: https://www.ebay.at/sch/i.html?_from=...
Odpovedať
Hlavne konštrukcia stropu musí byť pripravená na zápustné svietidlá, aby sa nerobili diery do parotesu a aby mali ledky dostatočný priestor na chladenie.
Odpovedať
Aj s bodovkami sa dá pohrať tak, aby to nebola nudná šachovnica. Dajú sa v autolakovni nastriekať na farby ladiace s interiérom, dajú sa zoskupovať do rôznych tvarov, alebo rozhodiť po strope úplne asymetricky ...... Vyrábajú sa sádrové bodovky, ktoré vytvoria na strope len svietiace dierky. Bodovky s hlbším umiestnením zdroja, takže pri vstupe do miestnosti nerobí prvý dojem kopa ostro svietiacich bodov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?