Mikrovypadky elektriny (resetovanie stmievacu LED pasu)

Profilova fotka
Caute, mam taky problem, spravil som v kuchyni klasiku LED pas s pohybovym vypinacom/stmievacom (https://bit.ly/2FmxHL3) a niekedy v noci v dome su mikrovypadky elektriny ktore si bezne nevsimnete ale stmievac sa vyresetuje a zopne svetlo, cize sa to samovolne zapina v noci. Viem tam pridat nejaku suciastku ktora by tento mikrovypadok vyplnila aby sa mi neresetoval stmievac? Dik za rady 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas_hacura osobne si myslím, že ten LED pás je napojený na adaptér, ten by mal vedieť svojou kapacitou tieto "mikrovýpadky" elektriny - neviem si predstaviť, že by k takému niečomu dochádzalo, ale to je vedlajšie, bez problémov vyplniť. Problém bude skôr v zariadení ako v elektrine samotnej.
Odpovedať
@tomas_hacura Ja som práve včera menil pohybový snímač u mojej babky, bol tam značkový snímač, ale vyrobený v Rumunsku ]-( ..Neveril som že blbne presne ako popisuješ, ale som ho zobral domov na test a zapínal sa zničoho nič v noci a tak skončil v koši.. V Tvojom prípade iste nie je problém ten že by Ti adaptér "nevykompenzoval" výpadok napätia, ale je to zrejme už na výmenu.. ;-)
Odpovedať
já mám tiež niečo podobné na linke a idem to asi vymeniť za kapacitný dotykový. Buď je chybný alebo nevhodný do kuchyne. Tiež niekedy prídem a je zapnutý - ale je to možné spôsobené že preletela nejaká mucha k tej modrej led indikačnej diode - keď sa varí a ide okolo para z hrnca, tak sa zapína a vypína. A niekedy to zapnem a o 2 min sa vypne. Ľutujem že som nedal na normálny vypínač vedľa zásuvky. Mohol by som, nakoľko je napájaný zo zásuvky, ale nechcem do novej linky - zásteny vŕtať otvor na škatuľku.
Odpovedať
Mobil meníte pomaly každý rok, počítač za tri roky, v aute po 5 rokoch elektronika blbne normálne. Koľko by mala vydržať elektronika v spinačoch a vo svietidlách?!? 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@ernesttyukos tak nesmies kupovat francuzske auta potom tam elektronika bude fungovat roky 😄 U nas pohybove spinace vydrzali 8 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 nemusis vrtat do linky len si je treba zrevidovat ake spotrebice tam pripajas ak iba 2vodicove mozno by si to vedel spravit s tymto ( treba pohladat farbu podla potreby) https://vypinacezasuvky.sk/index.php?... https://vypinacezasuvky.sk/index.php?... Das ich do klasickej krabice od zasuvky a budes mat aj zasuvku aj vypinac
Odpovedať
@dominik_galaba V špajzi máme starý vypínač cca 60 ročný. Je to lepšie ako 8 rokov. Senzor na žiarovkách 8 rokov je dobrý priemer, s LED toľko nevydrží, ak nepoužijete špeciálny, určený pre LED, ale tam je cena iná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?