Led ziarovky Tesla

Mate niekto skusenost s led ziarovkami znacky Tesla? Budem kupovat led ziarovky (E27, GU10) do celeho domu a tieto maju celkom dobre hodnotenie. Pripadne poradte nejaku osvedcenu znacku s dobrym pomerom cena/vykon.
Odpovedať
hlavne treba kúpiť také, ktoré sa dajú reklamovať aspoň 2 roky.
Odpovedať
prave preto by som chcel kupit nejake kvalitnejsie z overeneho obchodu
Odpovedať
Profilova fotka
reklamovat aspon dva roky............ Správu o najdlhšie svietiacej žiarovke priniesli i slovenské médiá. Žiarovka svieti v kalifornskej hasičskej stanici už viac než 114 rokov. Žiarovku nainštalovali ešte v roku 1901, teda pred založením spoločnosti Phoebus, ako nočné svetlo pre požiarne vozidlá na 6. stanici v meste Livermore, východne od San Francisca. Žiarovka odvtedy svieti nepretržite i napriek výpadku elektrického prúdu, keďže požiarna stanica má vlastný generátor. v roku bolo 1924 založené kartelové združenie Phoebus, ktoré bolo ako jedno z prvých priamo zamerané na presadzovanie plánovaného zastarávania. Phoebus bolo združenie najväčších výrobcov žiaroviek, ako napríklad Osram či Philips, ktorého cieľom bolo dosiahnuť, aby nikto nevyrábal žiarovky s dlhšou životnosťou ako je 1000 hodín, čo sa im napokon aj podarilo. Až do začiatku činnosti tohto kartelu sa bežne vyrábali žiarovky so životnosťou 1500 či 2500 hodín. Počas nasledujúcich desaťročí boli patentované aj žiarovky s neskutočnou životnosťou atakujúcou hranicu 100 000 hodín. Žiadne sa však nedostali na trh. .............a firmu tesla, prevzala fa. OSRAM........ , takze obchod si preverovat nemusis........, dva roky isto vydrzia... ale 110-te narodeniny ake mala ziarovka na poziarnej stanici kde doslo cez 1000 ludi na oslavu.. ..., tie led urcite nebudu mat...
Odpovedať
Dakujem, zaujimave citanie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms Robíš si srandu? Dnešné žiarovky vydržia len stovky hodín, majú otrasné spektrum, sú krehké... Zabudni na žiarovky.
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha Dovolim si nesuhlasit. Ziarovka ma najlepsie plynule a spojite spektrum po dennom svetle. CRI je na urovni 99-100% Doporucujem si nastudovat problematiku. http://www.zive.sk/clanok/52636/konie... Samozrejme ze tomuto problemu sa venuje viac studii. Staci googlit. Taktiez doporucujem nastudovat problematiku LED osvetleni hlavne tym ludom co uvazuju o studenych cca 4000k a viac LED do domacnosti. http://www.designcabinet.cz/svitme-zd... http://bydleni.idnes.cz/led-osvetleni...
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon Osvetľovacie LED obsahujú fosfor a preto majú tiež spojité spektrum. Žiarovke chýba polovica spektra, to ti nevadí?
Odpovedať
@mudrastrecha radop ake led obsahuju,fosfor? Preco chyba ziarovke polovica spektra? Nic jej nechyba.
Odpovedať
My sme do noveho domu kupili LED G9 znacky Emos, do mesiaca prestala svietit cca tretina ziaroviek, ktore sme hned aj reklamovali. Do dalsich 2 mesiacov odisla dalsia tretina, uz to ale neriesim, kupujem halogenky a hotovo. LED je za tychto okolnosti najdrahsi sposob svietenia...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell no obsahuju :). Biele led su v skutocnosti modre, ktore budia luminofor a ten vydava biele svetlo. Ked sa na ne pozries to je to zlte cudo nad cipom. Ziarovke samozrejme nechyba nic :) @brandy12 mas pravdu aj nie. Tiez mam podobne skusenosti, je to o tom najst spolahlivu znacku/dodavatela. Tvoj problem nesuvisi z technologiou , ale vyrobcom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@brandy12 To je stará technológia, kupuj power LED s chladičom. Prehrievaním sa, polovodiče zničia, preto máš ventilátor na procesore. Tiež treba strážiť prúd, to kvalitné značky majú.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj @mudrastrecha poradite, ktore znacky mozno povazovat za kvalitne?
Odpovedať
Profilova fotka
@ban ja napriklad mam (zatial) dobre skusenosti s touto http://www.e-led.sk/led-ziarovky-gu10... . Ale netreba sa dat zmiast, spektrum LED ma stale zatial od ziarovky a denneho svetla https://www.google.com/search?q=white... :)
Odpovedať
@majkoj tie GU10 so si dal link mam tiez. Ale z 50 kupenych kusov mi uz 5 odislo za 8 mesiacov - takze este pockam a ci nejaka skonci a poslem naraz odpalene na reklamaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 ma nestras :) u mna zatial 1,5 roka a vsetko OK.
Odpovedať
@majkoj nestrasim :). Inak ja som mal doma na test asi 10 roznych GU10 - a niektore vonkoncom nesplani to co na nich bolo napisane. Hlavne Lumeny. Jedine tie co mam maju obre hodnoty Lm ako aj CRI - niekedy to bolo fakt strasne vsetko sede. Tieto su fakt v tomto smere zatial bez porovnatelneho konkurenta.
Odpovedať
Profilova fotka
Moja skusenost s ledkami,aj ked nie Tesla... Uspesne uz 4 rok uzivam na osvetlenie interieru GU 10 ledky vyrobcu Ledline.Krasne teple svetlo,bez akehokolvek zavahania a reklamacie.Boli kupene v kamennej predajni spolocnosti Elmita. Na osvetlenie exterieru pouzivam ledky so zavitom E 27,kupene cez internet u spolocnosti smdledziarovky.sk a to je naopak hotova katastrofa.Svietia ok,ale s zakupenych som behom zarucnej doby 2 roky vyreklamoval vsetky.Sice sa stavaju k reklamacii akoze ferovo,ale zakazdym ma stalo odoslanie reklamacie postovne a po 2 rokoch odisla dalsia s predtym reklamovanych a zaruka koniec,takze uz nic. Asi uz na internete tento typ tovaru nekupim.
Odpovedať
@ban ak hladáš zo závitom E27 a E14 skús LEDON, MEGAMAN, SOFT LED, TESLA možno aj IKEA. Treba pozrieť ako dopadli v testoch a potom na skúšku kúpiť a nechať svietiť 24 hodín denne. Ak odíde do pol roka (to máš 4368 hodín) tak to v pohode vyreklamuješ, kus za kus. Lebo predajca by do pol roka musel dokazovať že chyba bola na tvojej strane a lacnejšie ho vyjde ak ti vymení za nový kus. Resp. kupovať u tých predajcov, ktorí nerobia ofuky a v pohode vyreklamuješ aj do konca 2 ročnej záruky. A keď chceš do stropu, tak potom buď si kúpiť čipy a spraviť si svietidlá sám ;-) , alebo dať na skúsenosti ostatných.
Odpovedať
@stastnyjim dakujem
Odpovedať
@majkoj O tom fosfore som nevedel, som prekvapeny ze modre svettlo cez fosfor sa zmeni na biele az zlte. @ban Ja som kupil na testovanie GU10 asi typov ciny z dx.com. su v kuchyni zo 2 roky a svietia ozaj casto a zatial stalevsetky idu. Vsetko low endy do max 5€ skormenej. zobral som aj jednu asi za 15 ale ta svieti ozaj pekne silno, teplo a dobre rozptyluje svetlo. Znacky som sa predavaju na slovensku mi pridu nic ine ako brandovana cina.
Odpovedať
Profilova fotka
@all Využijem tému, akú značku LED žiaroviek zvoliť pri studenom svetle? Akú máte skúsenosť s LED žiarovkami IKEA?
Odpovedať
@somebody nasiel som dtest ziaroviek, myslim, ze pri GU10 boli ikea led oznacene ako tip na najlepsiu kupu
Odpovedať
@ban test z 2014 http://www.topprodukte.at/ ale ako vidíš tie bodovky nič moc, skús si kúpiť tú čo dával link @majkoj tá má papierovo lepšie CRI aj výkon lm/W.
Odpovedať
Profilova fotka
@somebody nedavno som kupil 2 a potom dalsie 4 LED z IKEA, take najvecsie "bomule", tusim cez 1000lm nahrada cca 75W klasickej ... vyzeraju tak dobre ze zatial nepotrebujem ziadny luster staci pekne zavesena ziarovka zo stropu, vyhovu maju ze su stmievatelne, ak sa nemylim robi to pre nich panasonic takze ocakavam ze aj nieco vydrzia ..
Odpovedať
@ban tu máš ďalší test 2012. IKEA zasa vysoké CRI, ale zasa výkon lm/W je slabý. Ináč ak potrebuješ dobré podanie farieb, tak jedine klasické žiarovky a halogénky, potom ESL a až potom LED.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim to nie je papierovo, lebo ten pan co to predava, si to nechava merat tu na Slovensku :)
Odpovedať
Krasne testy, ale musim za seba povedat, ze akonahle stoji jedna ziarovka cez 10€, uz ma nezaujima. Okrem halogeniek a ziariviek mam doma aj zopar lediek. Urcite najlepsi pomer cena/vykon je zo spominanych EMOS lediek, co som kupil v akcii v Tescu. Seria Premium A60. 10-11W E27, su fakt dobre, maju aj kvalitny chladic. Do E14 zavitu som zase raz vycihol Philipsky v akcii, nejaky vybehovy model, tiez kvalitne svetlo. Whitenergy a podobne low end znacky - treba sa urcite vyhnut. Este ziadnu zo spominanych nemam dlhsie ako 2 roky, nic este neodislo, ani najlacnejsie GU10 zn. Kanlux. V svieteni sa neobmedzujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado tak zase mne 90 percent Kanlux LED odislo...
Odpovedať
@majkoj Tak mame 2. To nie je zrovna statisticka vzorka :-D V hagarde mi povedali, ze do 2 rokov menia kus za kus, tak som ich vzal. Svietia slusne (v zasade mi zachranili kupelnu, mal by som tam jaskynu) CRI neviem posudit, ale idealne nebude ;-) Ten eshop vyzera fajn. Mas skusenosti aj inym ledkami z tej stranky? E27, E14? My nie sme moc na bodovky..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?