Led svetlo s trafom /sdk parozabrana

Viete mi prosim poroadit? Mame novostavbu urobeny strop a prierez je v skladbe SDK,Alu folia,cd profil,izolacia kt. samozrejme previsa po foliu. Chceli sme dat led svetla s trafom. Otazka teda znie ci je to mozne a bezpecne alebo nie. Snad som to dostatocne opisala ale tak skusensnad ma dobru predstavivost. Dakujeeem.
Odpovedať
Par zasad je treba dodrzat a pojde to. Alu folia - je pravdepodobne nakasirovana na plastovej folii, cize trafo nepolozit na foliu, ale na izolaciu - je tam nehorlavy nobasil ? Asi ano. Alebo uplne najlepsie je trafo priviazat izolovanym elektrikarskym drotom ( ktory sa na novostavbe bude urcite niekde kusok povalovat ....) za pero pre droteny zaves. Lebo keby lezalo na nobasile, z jednej strany by nebolo dostatocne chladene, co by sa mu asi nepacilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lulumomo Nemáte možnosť umiestniť to trafo niekde mimo, aby sa do budúcna k nemu dalo dostať? Nestáva sa to až tak často, no sem-tam sa to trafo dokáže pokaziť.
Odpovedať
Dakujem pani za rady no medzicasom sa naslo riesenie -led bez trafa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lulumomo Dobry den. Parozabranu za SDK nedoporucujem porusovat. Bodove svietidla v takomto strope niesu vhodne. Cez svietidlo sa dostava vlhkost z interieru do izolacie cim sa znizuje jej funkcnost a v pripade plechovej strechy sa vlhkost zraza na krytine. LED ktore ste si zakupili maju transformator integrovany v zdroji a ten casto tepelne pretazeny a ak je tam este izolacia tak jeho zivotnost je rapidne nizka. Ak trvate na takomto rieseni treba najst svietidlo s najnizsou montaznou vyskou napr. LED2 STATIC alebo LED2 SLIM-R a transformator umiestnit za izolaciu pripadne mu vytvorit vzduchovu kapsu medzi SDK a foliou. Pri kratkom svieteni to vydrzi ale nieje to riesenie na dlhodobe svietenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?