LED reflektor exterier - najkvalitnejší výrobca?

Profilova fotka
Kto sa vyzná v LED vonkajšich reflektoroch a poradí kvalitného výrobcu,dodávatela 20 W - 30 W so senzorom aj samostatné reflektory na osvetlenie prijazdu do garáže a chodníkov pri dome??? Môže byť kanlux ,osram ,emos ??? Stačí IP 44 ??? ...nechcem nič čínske lacné,ale tenké,dizajnové a kvalitné.Alebo aké máte skúsenosti kto už má namontované.Vdaka.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Montoval som Kanlux a Emos, veľké rozdiely tam nehľadaj, ale je dôležité, aby senzorové svietidlo malo určite IP44 ( určené pre montáž do vonkajšieho prostredia ) a ďalej určite oceníš nastaviteľné parametre ako citlivosť čidla ( prechádzajúci pes ti predsa nemusí zapínať reflektor ), nastavenie vzhľadom na intenzitu vonkajšieho svetla, časový interval svietenia. Nie všetky vonkajšie svietidlá majú možnosť nastavenia všetkých spomenutých parametrov.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielitto dik za reakciu,tie spomenuté nastavenia senzora beriem ako samozrejmosť,bez toho určite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak ja som daval http://www.abcom.sk/produkty/led-svie... . Osobne som daval tu slim verziu, vyzera tak zaujimavejsie :). Ale je to samozrejme cina :). LED su ale COB.
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak A este som zabudol, na branu som objednal http://www.amazon.de/Osram-73135-Au%C...
Odpovedať
@smrlak Ak hladas naozaj kvalitu, tak Kanlux a Emos sa radsej vyhni. To su skor znacky robene na cenu. Nikdy nevies aky Led cip pouziju v svietidle.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj sú celkom pekné,videl som ich už,tiež hladám verziu slim,len tá krajina pôvodu :-( radšej zainvestujem do 80 eur za kus,ak existuje priama úmera cena-kvalita a garancia že aj vydržia niečo a deň po záruke sa nepokazia.Neviem ako to svieti,napríklad teplá biela 11W LED reflektor ked dám pod podhlad 2 kusy na roh domu každy na jednu stranu či bude dostatočne na plochu spolu cca do 60 m2 od rohu domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 OK,skús teda pridať na koho sa zamerať,prípadne link pripni,dik
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 tych vyrobcov tych cipov zase tolko nieje :) @smrlak ja by som ten povod neriesil, tie slim vyzeraju ma velmi rozumne vyriesene chladenie (a su to COB LED) a to je to podstatne. Ja mam 20W a svieti to velmi slusne. Ale tie druhe co som dal link su OSRAM :) ale aj cena je uplne ina. Pochybujem vsak, ze je to robene niekde inde ako v cine :-D
Odpovedať
@majkoj Vyrobcov nie je az tak vela, ale rozdiely v kvalite cipu su obrovske, samozrejme aj ceny. COB nie je predsa vyrobca ale typ cipu. @smrlak Ak naozaj hladas kvalitu, tak si vyber nieco s cipmi NICHIA alebo CREE
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 pisal som niekde, ze COB je vyrobca ? :-). COB sa proste lepsie chladia. A budes sa divit ale Kanlux robi aj LED s Cree cipmi. :)
Odpovedať
@majkoj Nie nepisal. Ale napisal si, ze najdolezitejsie je, ze je tam COB cip s cim ja nesuhlasim. Lebo COB LED vznikla spojením viacerých SMD LED čipov do jedného veľkého čipu. Umožňuje vyššiu svietivosť z rovnakej plochy, ako skupina jednotlivých SMD chipov. Nevýhodou COB LED je vyššia prevádzková teplota a teda i nutnosť lepšieho chladenia. Cize najdolezitejsi je vyrobca cipu a potom ake chladenie ten cip dostane. Ja som netvrdil, ze Kanlux nerobi s CREE cipmi, ale ze radsej by som sa mu vyhol, lebo neuvadzaju ake cipy pouzivaju. Ak by bolo napisane, ze v svietidle je cip CREE, tak by som si to kludne kupil.
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 nic take som nenapisal :), napisal som ze podstatne je dobre vyriesene chladenie. A opak je pravdou, COB sa chladia jednoduchsie, pretoze su priamo na jednom substrate, ktory sa da priamo chladit. Mnozstvo produkovaneho tepla (nepliest s tepotou) je rovnake. Tepelny odpor medzi cipom a chladicom je mensi. Ono na sveitidlach a svetlach Kanlux je napisane ked je tam Cree npr http://www.kanlux.sk/img.asp?attid=18....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
v lidli som kupil vo vypredaji za 10 euro 10w led s detektorom pohybu, da sa tam nastavit citlivost detektoru aj dlzka svietenia, je to externe, je tam aj ip44 len som to este nenamontoval, ale co som skusal vo vnutri tak funguje v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
zrejme kúpim toto: http://www.alza.sk/osram-noxlite-led-... dalej toto 2 kusy: http://shop.emos.sk/zbozi/1531181020-...
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak aku mas tu plochu co chces osvetlovat ? "Obdlznikove" su problematickejsie ako "stvorcove". Podla toho treba volit aj to svetlo. Ja som na moju cestu preto daval tu 2x8W, lebo kazda LED sa da natocit inym smerom.
Odpovedať
@majkoj Mas pravdu pisal si o chladeni, prepac. Ale ja som nenapisal ze sa horsie chladia :-) Ja som napisal, ze potrebuju lepsie chladenie. A ano Kanlux to uvadza v katalogu. Ale skus ist do obchodu a najst na krabici vyrobku aky tam je cip.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ked si pozrieš môj fotoalbum tak prva fotka (lavy horny roh tam dam s predu jeden a z boku jeden 20 W reflektor so spolocnm snimacom samostatnym a garaz nad bránu na stred nech nasvieti kolmo prijazdovu cestu 40W so vstavanym senzorom,myslim že rozptyl svetla 180 stupnov nasvieti bohato co potrebujem z takej vysky kde bude osadeny nad bránou este 1 meter.a tiez je natačaci,samostatne senzor a svietidlo vo vsetkych smeroch zvlast
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 neviem co presne chapes pod lepsim chladenim, potrebuju odviest rovnake mnozstvo tepla, cize potrebuju "rovnaky chladic" Akurat pri COB, je jednoduchsie to teplo z cipu dostat do chladica. http://www.cob-led.com/COB-LED-Advant.... Boze to boli (davne :-) ) casy, ked som taketo veci pocital na papiery s kalkulackou v ruke :)
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak vsak prave ten velky vyzarovaci uhol moze byt niekedy problem, lebo tie svetla svietia viac do siirky ako do dialky. Treba skusit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak Treba sa zamerat aj na senzor pretoze tie lacne pir senzory su malo citlive alebo vydrzia kratko. Ta led prezije ten senzor bez problemov. Kvalitne senzory a svietidla so senzorom vyraba f. STEINEL ale cena svietidla so senzorom ake hladas sa pohybuje na urovni cca 200€. Najdes ich aj v hornbachu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon práve som zistil,že OSRAM čo som mal v úmysle kúpiť,je skombinované s velmi nekvalitnym PIR snímačom,proste nefunguje ako má,čo je škoda,aspoň nemecké recenzie tak hovoria a tak je svietidlo znehodnotené.K samostatnym LED reflektorom som mal v úmysle kúpiť určite STEINEL senzor a práve som pozeral nahradu za Osram XLED home3 Steinel (169 eur) predtym ako si mi napísal a vyzerá to celkom OK,i ked sa svetlo skladá s 170 lediek a je 14,8W čo nahrádza posla nich 150W halogén,ak by to naozaj dostatočne svietilo,kupil by som si ho,alebo pre istotu kupit silnejši 18W.
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak zbehni do hornbachu kup oba pripoj kabel zapoj do zasuvky a vyskusaj na stene ktore kam dosvieti. Pripadne mozno ti pozicaju vo firme NECO (dovozca) v ich vzorkovej predajni v BA.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon po dnešnom skúmaní LED reflektorov a PIR snímačov z toho vychádza jedine STEINEL,sú naozaj dobrý,i ked cena je vyššia,tak zaobstarám si všetko vonkajsie od nich a ty mi tušim čítaš myšlienky,firma NECO sa na nich špecializuje a predáva za najlepšie ceny ,ale aj tak dik za utvrdenie názoru.
Odpovedať
@smrlak Svetlo co sa sklada so 170lediek je nanic. Budu tam slabe lacne ledky. V dnesnej dobe treba pozerat len na powerledky, ziadne ine nemaju dobru ucinnost. Napriklad ledky Cree MK-R dosahuju ucinnost az 200lm/W. Cree XM-L maju 160lm/W. Pricom bezne smd ledky napriklad 5050 co su v led pasikoch, alebo rozne 5mm ledky nemaju realne ucinnosti po zahriati vyssie ako 80lm/W. To znamena spotrebu 2-3x vyssiu ako maju ledky od Cree. Co sa tyka PIR snimaca, jednoznacne to treba oddelit od svetla. LED svietidlo sa obvykle vobec nepokazi. Jedine v pripade, ze je tam odflaknute chladenie LED, obal je plastovy namiesto kovoveho, atd. Alebo potom odide lacny napajaci zdroj v svietidle, ktory tiez obvykle nema dobre riesene chladenie. A PIR senzor je dalsia suciastka, ktora nema velku zivotnost. Cize oddelit od seba ako sa len da, aby to bolo vymenitelne po castiach ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec to je síce pekné čo píšeš,ale vieš mi teda doporučiť aký reflektor LED by bol teda dobrý,osadený powerledkami Cree,či vôbec taký existuje,lebo nemôžem nájst alebo sa neviem dopátrať akými ledkami je svietidlo skladané,takže skús konkretny model svietidla,nie len popisat rozdiel v samotnych lediek. Čo sa senzora tyka kvalitny výrobca ako STEINEL sa neobávam kupi svietidla so vstavaným PIR keďže inú možnosť vlastne ani nemám.
Odpovedať
@smrlak No to je pomerne problem. Tu sa totiz vzdy predava iba tretia a stvrta trieda. Tie najlepsie vyrobky na slovensko vobec nedorazia. Bez ohladu na cenu. Jednoducho tie najlepsie a spickove vyrobky sem nikto nedovezie. Mal by asi na tom malu marzu. Takze bud to musis cele kupit v zahranici, alebo si to za par drobnych mozes vyskladat sam. Navodov a postupov na internete je vela, napriklad http://www.ostavbe.sk/ako-osvetlujete...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec Senzorove najkvalitnejsie svietidla dostupne v europe vyraba asi firma STEINEL. Telo je celohlinikove koli chladeniu. Vykon LED nieje najvykonnejsi ale samozrejme obal ako chladic ma svoje obmedzenie. Ledky od CREE ktore spominas maju svietivost tak 100-120lm 1W cize 200lm nieje realne pre spominane ledky. Samozrejme hodnoty su dosiahnute v labaku a nie v praxi. Pri zohriati MK-R na 85 stupnov ma 1769 lm pri 15W co je cca 117lm/1W. Treba si pozriet data sheet a nie len prvu vetu ktora funguje ako reklama. Vela vyrobcov svietidiel koli zivotnosti LED nevytazuju LED na 100% ale LED podzhavuju na cca 80%.
Odpovedať
@ramoon steinel je len stredna trieda. To ze to predavas ty, este neznamena, ze to najkvalitnejsie svietidlo dostupne v europe. Nedaj sa vysmiat . . .
Odpovedať
@ramoon Co sa tyka Cree, tak sice super, ze uz uvadzaju udaje pri 85C ale kym to nebudu robit vsetci, tak je to zbytocne. Ja som nedavno daval na hajzik mk-r, tiez trochu poddimenzovane a napocital som ucinnost 185lm/W. Pri prude 350mA by mali davat 723lm co je super cislo vzhladom na spotrebu 3.9W. A to som zohnal iba J2 bin, lepsiu seriu som nezohnal. . . Bolo by to potom cez 200lm/W .
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec v tejto diskusii zrejme pravdu nemáš.tiež nieje pravda pokial viem že ramoon predáva značku STEINEL,aspon ja som ju nenašiel v jeho ponuke,takže ak niečo napíšeš,musis si byť tym istý. Neviem si predstaviť ako si písal že si niekto montuje doma na koleni reflektor a skladá s rôznych komponentov,to si nemyslel vážne asi.ale pobavilo.Nič v zlom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?