LED pásik na nepriame osvetlenie

Aký LED pásik na nepriame osvetlenie rampa F mám kúpiť, ak je obvod stien 26 metrov ( obývacia časť s kuchyňou ) 35 m2 ? Koľko napájacích zdrojov potrebujem, bude postačovať LED pásik do 5W/m, či treba viac ?
Odpovedať
5W x 26 m = 130 W - cca 9000 lm = cca 20ks 40W žiaroviek. Na podsvietenie a vytvorenie atmosféry stačí. Velmi záleží na uložení pásika do drážky. Ak sa pásik nalepí na zvislú stranu, aby svietil po strope bude 3x svetlejší priestor, ako keď sa nalepí " hore pupkom ". Stačí jedno trafo, ale pásik treba napájať väčšinou každých 5 m. Ako hlavné svetlo je takéto riešenie dosť neúčinné, aj pri 15W/m, keď už strop naozaj žiaril bolo na stole dosť šero. Pásik je nutné lepiť na chladič, inak bude mať krátku životnosť.
Odpovedať
@ernesttyukos Bude aj hlavné osvetlenie. Aby bol dobrý rozptyl svetla, koľko je odporučená medzera medzi stropom a rampou ? Uvažujem nad 15 cm a v rampe bude LED pásik.
Odpovedať
@petobike Nie je na to žiadne odporúčanie, minimálne aby sa tam zmestila ruka tomu, čo to bude robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako dekoračné osvetlenie postačí pásik 4,8W / m. Keďže sa jedná o nepriame osvetlenie a veľa svetla sa stratí, nie je to najúspornejšie riešenie. Trafo stačí jedno ale pozor aby nemalo vetráčik (väčšia trafa môžu mať) a nehučelo Vám potom nad hlavou. Ak by ste zvažoval silnejší LED pásik, popremýšľajte aj o stmievačmi. Ak by ste mali záujem, pošlem Vám článok, kde sú vypísané základné informácie o výbere LED pásiku.
Odpovedať
@ledsolution Tak mi ho prosím pošlite, vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyskúšajte https://www.123led.sk/ako-vybrat-led-..., prípadne https://www.123led.sk/ako-zapojit-led.... Pekný deň prajem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@petobike Na nepriame osvetlenie do stropu doporucujem aspon 10W/m v AL profile s opalovym krytom. Na podsvietene nabytku staci aj 5W. Pasik doporucujem nasmerovat smerom hore aby svietil smerom na strop. Ak ho otocite a bude svietit smerom pozdlz stropu zvyrazni to vsetky nerovnosti a nedokonalosti stropu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?