LED osvetlenie v sadrokartone - transclutentna folia

Zdravim, chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenost s montazou transcluentnej folie na sadrokartonovy strop - vid foto. Priprava ako sadrokarton, elektrika, led pasy si vieme zabezpecit sami, ale folia by sa mala nejako nahriat a zalomit dovnutra. Tak aby neboli po bokoch ziadne listy alebo medzery. Firmy si len za tu foliu pytaju nehorazne peniaze, tak by sme si to radi dokoncili sami. Ma niekto skusenost prosim? :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Daj plexi
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň, Môžem vedieť ako ste to nakoniec poriešili? Ďakujem Lucia
Odpovedať
Profilova fotka
@linda1984 Ta folia sa vola naprikla BARRISOL. Samozrejme existuju aj lacnejsie riesenia a vlastnosti su podobne ale viem ze ceny tychto matierialov su vysoke. Folia sa natiahne do ramu a zohreje horucim vzduchom cim sa stiahne a napne.
Odpovedať
@lulinka111 dobrý deň, prepáčte za neskorú odpoveď. Bohužiaľ, stále nedoriesene, už sme tu mali niekoľko majstrov ktorí to vraj v živote nevideli a tak sme vždy aj skončili. :-| pokiaľ to nebude originál barisol fólia asi to nebude nikdy hotové.
Odpovedať
@ramoon dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Vieme o folii barrisol, ale chceli sme lacnejšiu variantu, keďže sme neplanovali svetlo v obývačke za 800 eur a viac. Je to naša chyba, že sme sa pustili do niečoho, čo sme nemali zistené dopredu :-S
Odpovedať
@linda1984 to za co chcu 800€ ved m2 folie stoji 30-35€
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som to riešil pre obývačku v byte... našiel som jednu firmu z Mi a jedného chalana z Ke.. jeho odpoveď: Dobry deň prajem, napinany strop vychadza 30€/m2 bez dph praca+material. Led podsvietenie zaleži od hustoty led pasu, zniženia folie od povodneho stropu atď, ak chceme dosiahnuť pekny efekt pasiky musia byť od. seba max 15cm. vychadza zhruba 150bm led pasu+ ovladač, profily, trafka a praca. cca podsvietenie 2000€ Riešil som potom samostatne LED od firmy ktorá sa tomu venuje. Po dlhšej debate som sa dostal na cenu 1200 eur za komplet materiál (LED pásiky plus zdroj plus vypínač stmievač), rátal som to pre obývačku o rozmere 4x5 metrov. Z toho si môžte urobiť úsudok koľko by Vás to vyšlo zhruba. Ono treba riešiť skôr české firmy čo sa materiálu týka, tam to robia nejaký ten rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@linda1984 Lacnejsich variant je na trhu dost. Ked sme dodavali LED podsvietenie a svietidla pre hotel Chemes v Kaluzi tak si investor zohnal foliu na ukrajine a cena mam pocit bola 20€/m2 ale ci to uz bolo s montazou tak to si nepamatam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den Trosku to ozivim ak sa mi podari :) Chcel by som sa opytat. Planujem zapustit do sadrokartonu AL listy a do nich pasiky. Kedze planujem dost vela metrov a zrejme budem prechadzat aj miestami kde na vrchnej strane bude CD profil vychadza mi z toho ze zapustenie listy musi byt menej ako 12mm resp. maximum. Chcem sa preto opytat kedze teoreticka vzdialenost medzi led pasom a difuzorom bude cca 7-8mm ci existuje sposob ako docielit aby sa mi cez mliecny difuzor zobrazoval suvisly pas svetla a nie bodky jednotlivych led diod ? Za odpovede dakujem
Odpovedať
@martinooo Ani nie. Treba pripraviť SDK konštrukciu tak, aby sa vošiel hlbší profil.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinooo Doporucujem hlbsi profil. Ale da sa to riesit aj velmi hustym pasikom ktory tiez mame bezne skladom
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ramoon co by si my odporucil z vasej ponuky ak by som nechcel ist do hlbsieho profilu vzhladom na problematickejsiu montaz.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinooo Dobry den. V nasom eshope mame 11W/m a ma 180ks led na 1m a CRI viac ako 90
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?